ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

13 Mart 2022 Pazar

Dersimiz nedir? Cevap: İnsan Olmak.

Haberler.Com Web URL: https://www.haberler.com/danimarka-da-turk-vatandasina-kraliyet-madalyasi-14791980-haberi-yorumlari/

Danimarka'da yaşayan Türk vatandaşına 41 sene aralıksız çalıştığı için kraliyet liyakat ödülü verildi

AA - Atila Altuntaş - Güncel
 - Güncelleme: 

Danimarka'nın Helsinge kentinde yaşayan 70 yaşındaki Türk vatandaşı Mustafa Çolak, 41 sene izin kullanmadan çalıştığı için, Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe tarafından kraliyet liyakat ödülü olan "uzun hizmet madalyasına" layık görüldü.

Bu haber ve fotoğraf: www.haberler.com web sitesinden alıntılanmıştır.

Ve ben, yazıyorum:

Türkiye Cumhuriyeti siyasileri, Patronları, örgütleri ve halkı olarak alacağımız ders nedir? Cevap: İnsan Olmak. 

Ey, efendiler! insanı insanlıktan soğutan ve öldüren eserinizle gurur duyunuz! 
Vatanını terk etmek zorunda bıraktığınız insanlardan  eserinizle de gurur duyunuz!..

Haberler.Com web sitesinden aldığım bu bize tokat atan haberin altına haberin içeriği ile yapılan yorumları okuyunca da kahroldum.

Biz Türkiye Cumhuriyeti halkı değil miydik?..
Başımızı utançtan eğdiren o bizi küçülten sözler ve ifade bile olamıyacak kadar yargılayıcı ve alaycı vb. üslübunuz ile gurur mu duyanlar mı var ? Vay ve vah!

Eğer iyi bir ders alacaksanız öyleyse doğru olanı yapınız. Fakirliği de ortadan kaldırınız. Ve o gururunuzu ve alaycılığınızı da çöpe atınız.

Kula kul olmayınız!..

Cennet vatan istiyorsanız eğer ilk yapılması gereken iş: ADALET, HAK-HUKUK vb. bunları çöpten çıkarınız. "Cahilliği çöpe atınız".

Devlet içinde devlet olmayınız! Hayatı bedava yapın veya ucuzluk ve kaliteli olsun. Sorumluluk çöpe atılmasın.

Adam kayırma ve torpil haklar açısından doğru ele alınsın ve de Adalet şaşırtılmasın. 
ADALET ÇOK İYİ TESİS EDİLMELİDİR.
Yanlış yanlış ve yalan da yalandır.

Ülkemizi Peygamberler veya mübarekler yönetmelidir. Eğer olmayacaksa sadece Halk yönetmelidir. 
Ancak siyasi hiçbir emare asla olmamalıdır.
Kümeleşmek fayda mı getirdi, bir düşünün.

Siyaset: çıkar ve menfaat gözetir. 
Siyaset yalan içerir farkında olunuz.

Not: evet bazı okuduğum haberler yerine bir yazı paylaşacaksam eğer bir vatandaşımız ve büyüğümüzün haberini paylaşmaktan daha doğru ne olabilirdi ki.

Çünkü haber içeriğinde bize anlatılan var. eğer duymak yani yüreğimizle ve aklımızla duyacaksak... İnsan olduğumuzu hatırlayıp iyi ve adil doğru işleri ve bir şeyleri yapacaksak sevgili vatandaşlar.

Siyasilerin peşinden koşmayıp da ülkemizi kalkındırmanın yolun halkı ve tabiatı, işçiyi, çiftçi..vb. yani kısaca; insanları ve tabiatı mutlu etmekten geçiyor. Birbirimizi yermek asla mutluluk getirmez. Hepimiz insanız.

Halk seçimini yapar ise, bu seçim 2023 Siyasi seçiminde illa ki siyasiler meclisimizde halkı temsilen değil gerçekten temsil edecekse doğru adil olsunlar. Kümeleşmenin değil ve birilerini kayırarak zengin etmek yerine halk ve tabiatı mutlu edecek doğru ve adil işler yapsınlar isterim.

Beni yalancı çıkarmak için canla başla çalışacak siyasi partilerimiz olmalı meclisimizde. Ve de kendi geleceğini düşünmeyen halk ve tabiat için adil ve doğru işler yapacak vekiller ve yöneticiler olmalıdır.

Ancak yalan ve siyaset ile olmaz efendiler.

Sadece Allah için gerçek iyi işler ve doğrular yapılsın isterim ey, efendiler! 

İlla ki siyasiler 2023 seçiminde olacaklar ise meclisimizde ve yönetim de öyleyse HDP haricinde kimi getirirseniz getirin sevgili halk.

Ama bu 2023 seçimi hilesiz olursa seçiminiz ne olursa olsun saygılıyım halk. Ancak yanlışa doğru demeyeceğim ne de yazmayacağım.

Ders; ders  alınmak içindir ki yanlış ve hatalar başka isimlerle bile dahil tekrar etmesin... tekrar eden yanlış ve yalanlar vb. işler hep üzüntü verir biliyorsunuz değil mi?

Madem ki 2023 seçiminde oy vereceksiniz size çok kolay bir anlatım yapayım;

kızlar ve erkekler bir birlerini seçmek için bir değerlendirme yaparak aile kurabiliyorsa siz de siyasi partileri ve kişileri değerlendiriniz. Ve seçiminizi değerlendirmenizden çıkan neticeye göre seçim yapınız veya istediğiniz gibi. Anlaşılıyor mu?

Ancak her tatlı söz bir örtü mü? Bu nu da düşünün. Karar sizn olsun Türkiye Cumhuriyeti Halkı. 

Örneğin; Cumhurbaşkanı veya kendi deyimi ve yasası gereği Türkiye Cumhurbaşkanı izlediğim bir TV'nin haber programında kendisini az alkışlayanları ya azarlıyor ya da eleştiriyordu.

Eğer R.T.Erdoğan Tanrı olsa idi böyle bir şeye neden ihtiyaç duysun ki. Veya bir Peygamber ya da Halife? Bir düşünün.

Bir lider kendisini alkışlatmak için devletin ve belediyenin kasasından harcamalar yapıyorsa o lider doğru ve adil bir lider olabilir mi?
ya da o lider bir belediyenin halkın ulaşımı için yapılmış olduğu bir iskeleyi bir vakfa verdiğinde bu halkın haklarına ve devletin konumunu ve de halkın haklarına bir tecavüz veya istismar olmuyor mu? Ya da birilerinin mutlu edilmesi için adalet ve hak-hukuk çiğnemek de değil mi?

Siz belediyeden hizmet almak isterseniz ya arkanız olmalı ya da listelerine uygun kişi veya basın ve medya üzerinde olan bir haberin olumlu etkisi. 

Siz halk olarak bir değerlendiriniz. 
Aklınızı siyasiler veya efendiler yönetmesin. 

Karar sizindir Türkiye Cumhuriyeti halkı.

Son not:

Allah'tan başka İlah ve Tanrı yoktur. 
Yüce Allah daha hayırlıdır.

Hiçbir ölüyü ve yaşayan bir insanı ve bir şeyleri Tanrılaştırmayın ne de Putlaştırmayınız!..

Ve hiçbir kimseyi küçümsemeyiniz.





Hiç yorum yok: