ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Ağustos 2018 Pazar

Küresel Sağlık

Yediğimiz ve içtiğimiz her şey sağlıklı değildir. Örnek: Tütün Mamülleri ( Sigara, Puro, Pipo vb) Dijital Sigara ve Dijital Nargile, Nargile, Alkollü yiyecek ve içecekler ( örneğin, Bira ve Şarap, Şampanya, Votka vb ile yapılan çeşitli yiyecekler ve içecekler), Nargilenin keyifli içecek olması için meyve suyu vb gibi meyvelerin doğal tat ve kokusundan aromatik bir keyifli bir zehir haline getirmek ki paranızı almak. Aslında sadece paranız değil sağlığınızı da kaybediyorsunuz... Her üflediğiniz Sigara ve Nargile sadece size zarar vermiyor tabiata, soluduğunuz hava, yanınızda bir insana ve hayatınızda hiç tanımadığınız, tanıdığınız insanlar dahil risk altında!..
Bazı zehirler kimisi sarhoş eder kimisi de bağımlılık yapar. Her çeşit zehir için diyorum ki;
Artık tüm zehirleri terk edin!
o çok sevdiğiniz veya mecbur olduğunuz zehir ölünüze sahip çıkmayacaktır. eğer kendi hakkınızda iyi bir itibar bıraktığınız sevenleriniz varsa sizin için üzülecektir. Ancak abartı ve aşırı üzüntü doğru değildir. Üzülmek yanlış değil. Üzüntü abartılması ve aşırılık yanlıştır.

Sağlık için bazı öneriler:

1) Sade Kefir için günde 1-2 bardak. (Bir bardak=200 ml)
2) 1-2 saatlik yürüyüş ve hafif egzersiz.
3) çiçek koklayın. (bazı çiçekler ve yeşil yapraklı bitkiler güzel kokar) (Çam ağacını da koklayın.)
4) Yüzmek iyidir.
5) Birşeyler yazmak ve olumlu düşünmek, matematik hesaplamaları;  zihinsel faaliyet için doğru egzersizler yapın.

6) Yüce Allah'a şükredin.

7) Kum torbası ile kontrollü kavga edin. (kontrollü olmayı öğrenin. Biliyorsunuz Stres sizi öldürmeden siz onu nakavt ediniz). Öfke kontrolü!..

başkalarında kusur aramak yerine kendine bir ayna tut veya başkasında oluşturduğun etki her neyse o kişi de belki görme şansın olabilir. Eğer birine bağırdığında o kişinin tepkisi ne? Mutsuzdur ve sana karşı kızgın, kırgın ve öfkeli olabilir. Eğer kişi gerçekten masumsa hemen gönlü almalısın. Ama bu çok zor bir sınav gibidir. Tavsiyem: Ancak Güzel söz ve güzel davranış doğru olandır.
İncitmek doğru bir davranış asla değildir. Kur'an aydınlatır.

Sebze ve meyve tüketmeyi unutmayın. Meyve Suyu ve şekerli içecekler ve yiyeceklerden eğer uzak kalamıyorsanız azaltın. Tuzu ve şekeri ya terk edin veya azaltın.

Mevsime göre uygun giyinin.
Temiz olun ve aşırı olmayan bakım yeterli. Paranız varsa; Alkolsüz ve Parabensiz, Alüminyon vb içermeyen; sabunlar, diş macunu, deodorant ve parfüm, kolonya, cilde sürülen veya cilde temas eden güvenli koku vb tercih edin. Yine zararsız cilde dost güvenilir Güneş koruyucu ve bakım kremlerini, losyon vb çeşitli güvenilir zararsız kozmetik ürünler tercih edin.

Küresel Isınma Felaket olmaması için doğru bir şeyler yapınız. Bedeniniz savunmasız olduğunda hasta olmak kaçınılmazdır. Paranız olsun veya olmasın yine de iyi bir şeyler yapın. Paranız olmayabilir; Örneğin, uzun kollu gömlek ve büyük bir şapka tam bir çözüm değilse bile bir şey yapmış olmuş olursunuz. Küresel Isınma insan cildine iyi değil.

Aslında belki de en enteresan bir çözüm kadınların giydiği haşema'yı erkeklerin de giymesi... Çünkü Plajda en iyi cilt koruma yöntemi haşemadır.
Erkekler için garip ve enteresan bir öneri ama kozmetik sektörü ve ilaç sektörü çok para kazanıyor ve bu yoksulların da yaşamak hakkı ama nasıl? Her şey pahalı ve ilaç sektörüne harcanan günlük para tahmin edemeyeceğimiz kadar çok ki hayatı yaşayamayan nice insan var bu dünya da. Bir çözüm bulunursa ilaç sektörünün ekonomisini ihya eden insan olmak nedir biliyor musunuz? İlaca ödediğiniz her meblağ kardeşe  alınamayan oyuncak misali parası... Yoksulun ve insanın işte öyküsü... İlaç sektörünü zengin etmekten kendi ihtiyacını dahil karşılayamayan insan olduk.
İlaç ve kozmetik ürünler öyle pahalı ki..... . Hem pahalılık hem de neden hasta oluyor insan?
Sorularının cevabı verilemez mi?
Dünyanın en çok para kazanan sektörü sağlık ve ilaç... vb .
Peki neden? Veya bize ne satıyorlar, yediriyorlar, ilaçlar tedavi etmek yerine hasta mı ediyor? Vb gibi sorular kozmetik ve gıda, tekstil vb tüm sektörler için de sorulabilir. Ve artık öğrenmeli ve sağlıklı yaşamı tercih etmeliyiz. Hem sağlığımızı hem de zeka, para, mal ve mülkü korumalıyız.

Yüce Allah'a hamdolsun. Elhamdülillah!
Her şeyi Yüce Allah
daha iyi bilir.
Ben bilen bir insan değilim.
Bu yazı: yalan ve yanlış
çeşitli hatalar içerebilir.
Eksik bilgi de içerebilir.
Doğru bir yazı olmaya bilir.
Özür dilerim.

Son not: 12 Ağustos 2018.
Ülkelerin devletleri özgür olmalı ve halkın ve tabiatın mutluluğu  için çok çalışmalıdır. Eğer devlet ülke yöneticisinin ve ailesinin, ve onların da mutlu etmekten ayırdığı öz verili vaktin arta kalanını halk için harcamayı istekli olabilir mi?
Devlet ben veya biz buradayız özgüveni ifade edebilse halk mutlu olmaz mı? Ama devlet birilerini mutlu etmek zorunda ve halk için uzun bir sıra beklemek gerekiyor. Belki de hiç gelmeyecek bir sıra halk için...  Türkiye Cumhuriyeti Devleti Özgür olamaz mı? ve gücünü siyasete teslim etmeyen irade olamaz mı?
Siyaset ve siyasetçinin dahil olmadığı bir Türkiye ve Dünya hayal mi? Kraliyet ve İmparatorluğun, siyaset ve siyasetçinin dahil hiç olmadığı devlete ayar çekenlerin de hiç olmadığı bir Türkiye ve Dünya hayal mi? Özgür ülke hayal mi?

Bu yazıyı yazan ve yayımlayan:
Mr. Murat YAZGI

İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti

Hiç yorum yok: