ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

23 Nisan 2019 Salı

Dil çok önemli

Siyasetçilerin kullandıkları dil sevgi olsun!..

Syn, Kaftancıoğlu Hanımefendi bir Millet Vekili ve C.H.P Siyasi parti üyesidir.
Lütfen kullandığınız dil sevgi ve saygı içersin. Aksi takdirde PKK terör örgütü veya bir örgüt üyesi olduğunuz şüphesi doğacaktır. Bilginize.

"Şehitler ölü değildir"... "Onlara ölü demeyiniz"...
Kur'an size açıklar. Ben kısacık bilgi verdim.

Allah Şehitlere Rahmet ve Merhamet eylesin. Amin. İnşallah.
Bu kısacık dua.

Şiddetin her türlüsü yanlış bir şey.

Hem AkP'li Yönetici ve sözcülüğünü yapan vekilleri, medya, taraftarları vb. Syn, Erdoğan dahil tüm AKP'liler dilinize sevgi ve saygıyı yerleştirin. Anlayış da önemli. Geçmişten günümüze gelinen bir patlama yaşandı Şehit Cenazesinde. Hem AKP hem de CHP Sorumlu bu yaşanan patlamadan. Öz eleştiri yaparsanız daha iyi olacaktır. Ben veya Sen olursa kendinizi kandırırsınız. Her iki siyasi parti ve üyeleri, sözcülük yapan medya dahil liderler ve vekilleri vb tüm parti teşkilatı ve taraftarları (sevenleri, üyeleri, arkadaşlar vb.) Artık kullandığınız dil SEVGİ ve SAYGI içermelidir. Hem de hemen!

AKP İstanbul ile birlikte evini kaybetmiş oldu. Ankarayı da kaybetti ama İstanbul kadar yıkıcı ve hırslı olmadı.

Hatırlatayım, Bir belediye parti teşkilatı değildir. Belediye, Partilerin evi değildir. Belediyelerin imkanları, parası ve makamı ne kişiye özeldir ne de Cumhurbaşkanı da olsa vereceği emir önem arz etmektedir.

AKP; Lideri ne derse onu yapıyordur. Örneğin, İstanbul'da bir miting olduğunda İ.E.T.T otobüsleri ile ücretsiz insanlar taşınır ve bu durum bile bende üzüntü oluşturmuştur. Halkın her İ.E.T.T Toplu Ulaşım Aracıdır. Artık bu üzücü ve kızgınlık içeren bu tür işler AKP hanesine benim tarafımdan eksi yazılırdı. Bu sadece görünenin çok küçüğü idi. Belediyenin imkanları ve parası müthişti. E, nasıl olmasın! Minik değildi koskaca büyükşehir İstanbul idi o muhteşem frambuaz ile süslenmiş pasta.
( pasta = para ). Anlaşılıyor mu? Frambuaz pasta, konuyu esprili olarak anlatım dili hakimdir. Bilginize.

İlginçtir, Fethullahlı o masumiyet içeren yıllarda hiç bilmediğim ve isimlerini ilk kez duyduğum  çeşitli S.T.K'lar revaçta idi. (Yine ilginç olan bir şey ki, AKP'nin elinde YSK'ya sunduğu 3 bavulu görünce FETÖ benzerliği ve bu STK ve ilşkileri ise bu nasıl bir benzerlik sorusu sorduruyor bana. AKP aslında FETÖ'nün kendisi mi? Bilmiyorum ama FETÖ'den bir şeyler öğrendiği belli gibi. Hatırlayın, FETÖ zamanında Ergenekon ve Balyoz davaları için ne çok dosyalar taşınırdı mahkemelere.. Mahkemeler iş yapamaz hale gelsin ve böylece FETÖ zaman kazansın vb. gibi... gerisini size bırakıyorum.

Syn, Erdoğan'lı günlerde bile birçok S.T.K (dernek ve vakıflar vb.) ortaya kendisine yakın medya üzerinden çıkartılıyor ve parlatılıyor. Tabii. Fotoğraf ve videolar içerisinde Syn, Erdoğan vardı.

Muhalefet ve yanlı her iki medya ya fark etmiyor ya da anlamıyor, sormuyor Lider Erdoğan'a. Geçmiş videolarda ne söylüyor Syn, Erdoğan dinlediniz mi? Arşiv de neler neler var. Hatta o parlatılan Selahattin Demirtaş! küçücük çocukların eline taş verip attıranlar keyifli ve o S. Demirtaş ne söylüyor hiç dinlediniz mi? Arşivden o videoyu bulun ve çok iyi izleyin, dinleyiniz.

Medyadan istirhamım, yandaşlık değil BASIN olun. Haber alma özgürlüğü var halkın unutmayın.

İşler doğru düzgün yapılsaydı ulaşım ücretsiz olabilirdi. Hep başka şeylere para var. illaki başka şeyler olacaksa  ama halk neden yok?

Her şey doğru düzgün yapılsaydı ne yoksulluk, borçlanma, terör, haksızlık, ne de haram, vb. olur muydu?

Siyasetçiler gündemi kendileri hep belirledi ama halk?
Hala o 31 Mart 2019 Seçim Sonucunu doğru okumamak için dört dönmeyi bırakınız. Artık Lütfen kendinize ve geleceğinizi garanti altına almak için çalışmayın.

İlginç olan da, çok fazla destek alan STK'lar o gittikleri ülkeleri şimdiye kadar ihya etmeleri gerekmiyor muydu? Türkiye de hala yoksulluk var ve ne iş yapar bu STK'lar? Birçok destek bulmalarına rağmen hem Türkiye hem de Dünya veya Afrika ihya olmalıydı. STK örgütleri ne dersiniz? (Hep eleştirdiğim listeler olmasa idi.. Ayrımcısız her insan doğru düzgün mutlu edile bilinirdi.. Maalesef hem AKP hatalı hem de STK'ları ve Medyası. Diğer Siyasi partiler ve STK'ları, Medyası. Ve en sonrası biz HALK OLARAK DA HATALIYIZ. Çünkü Cimriliğimiz ve Birbirimize olan Güvensizliğimiz.  İSTİSMAR EDİŞİMİZ. SUİSTİMALE UĞRAYAN CAHİLLİĞİMİZ. DÜNYA HAYATINA DÜŞKÜN OLUŞUMUZ. SUİSTİMAL EDİLEN SAFLIĞIMIZ. AKLIMIZI İYİ İŞLETMEMEK. SORMAMAK. vb. vs. işte böylece hayatın içindeki insanız. (kısacık bırakıldı).

şöyle bir bilgi vereyim:
Fitre ve Zekat, Fıtır (Ramazan Bayramı), Kurban Bayramı; işte bu mübarek Gün ve Bayramlar insanların hayatı kolaylaşsın ve İslam güzelce yaşanması için Yüce Allah'ın bir lütfu veya bir hediyesi. Örneğin, Zengin bir kişi çok meşgul olabiliyor ve bu nedenle Zenginler belirlenmiş günler içerisinde yoksula yardım etmesi için. Vb. Gibi anlamlandırabiliriz. Çünkü burada Allah öğüt verir ve düşünmemizi ister Kur'an açıklamaktadır okuyun.

AKP ve Meclis içerisindeki Parlamenterler de ekonomik yönden çok iyi durumda ve siyaset dışı yaşamları (emeklilik.. Millet vekili olan bir kişi bir daha ki seçimde seçilmediği takdirde emekliye ayrılıyor. Ve emekli olan kişi çok iyi maaş ve imkana kovuşuyor. Ve bu hem AKP'yi mutlu etmekte hem de Siyasetçileri.) işte bu o eleştirilen AKP'nin Liderine borçlular. Yani AKP sayesinde.

AKP hep eleştiriyor HDP'yi ama yasal olarak bir şey yapmıyor.. Çünkü yaparsa kendisi de Kapatılacak... HDP bile AKP'ye borçlu.

AKP siyaset dışı yaşamlarını muhteşem hale getirmek için çalışıyor adeta. Patronlar nasıl mutlu olmasın ki!

Ülkemiz öyle fakir bir ülke değil Allah'a şükür. Fakat doğrular yapılsaydı... Ne Türkiye'de ne de dünya içerisinde yoksulluk olur muydu?

Eleştirmek ama nereye kadar?

Vermektir İslam,
Adalet ve hak sunmaktır...
Yoksula vermek,
İşçiye vermek,
Emekliye vermek,
İnsana vermek, ayrımcısız.
Ayrımcısız vermek...
Dil ve din, cinsiyet vb ayrım gözetmeksizin vermektir.

Vermek ile başlar...
Allah için ver!

Adil ve Merhametli ol ama ver.
Allah için gönülden ver.
Veriyorsan sadece Allah için ver.

Sakın çok da savurma ama Allah için vermeye devam et.

23 Nisan 1920 gerçeğinde Yüce Allah vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ten Allah razı olsun. 23 Nisanı ve o diğer Milli bayramların gerçeğinde de Yüce Allah vardır. Allah'a hamdolsun. Elhamdülillah! Mustafa Kemal Atatürk'ten Allah razı olsun. 23 Nisanı ve her Milli bayramı kutlayalım ve yoksul aileleri, çocukları, insanları, tabiatı da sevindirmek ihmal edilmesin.

Atatürk'e dua, Atalara dua şehitlere ve merhumlara dua etmeyi de unutmayın. İyilik yapınız.
Yaşayan insanlar için de dua edilir. Hayvanlar için ve Tabiat için de dua edebilirsiniz.

Gün artık şov ve sömürü değildir. Ülkeyi borç batağına atıp keyifle yaşamak değildir. Vs.

Ülke ve Devlet PKK olursa ve ayrıca AKP ve veya CHP de olursa bir adım bile olsa ileriye gidemeyiz. Atatürk'ün sözünü hatırlayın. Ayrıca Peygamberleri de hatırlayınız.

Terör ile öldürmeler, yakıp yıkmalar yanlışsa, gönülleri küstürmek hatta kırmak işte o bir cinayettir hem de kansız... kanar insan kalbi kimse görmez işitmez, mimikler donuk olur ve arkaya bir çiçek bırakır ki akıllı kişi o çiçeği bulsun ve su döksün dua ile kalpten...

Neyse.

çok kısa bıraktım. Siz düşünün ve araştırın doğru okuyun vb. doğruları düzgünce yapınız.


Hatasız ve Günahsız bir insan yoktur.
Belki birlikte başarırsınız.

Her neyse.

Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Her şeyi çok iyi bilir Yüce Allah.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
(Basından ve çeşitli kitaplardan, videolardan vb. edindiğim bilgiler üzerine yazarım).
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
özür dilerim.


Hiç yorum yok: