ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

16 Kasım 2019 Cumartesi

Çözüme akmak

Günümüzde en yeni intihar yöntemi SİYANÜR..

Siyanür öyle etkili bir zehir ki toprağın üzerine bir damlasının dahil düşmemesi ve toprak ile temas etmemesi gerekir. Aksi halde ne koklayacak gül kalır ne de rızkını arayan karınca... Siyanür etkili bir zehirdir olduğuna göre tarım çok ciddi olarak etkilenecek ve böylece üreten Ülke değil ithal eden ülke konumuna geliriz. Hele bir düşün; piknik yapacak  ne çimen ne de gölgesinden faydalanacağımız bir ağaç bulamayacağız.

Böyle bir Türkiye Cumhuriyeti sadece çocuklar için ve her canlı için felakettir. Ekonomik zararı da tahmin etmek de hiç de zor değildir.

Siyanür ile İntihar edenleri toprağa defnederken toprak ile temastan bedenleri uzak tutmamız ve toprağı korumamız gerekir. Ölü bedenleri kireçlemek sağlıklı ve doğru çözüm olabilir mi?

Geleceğimiz için gerçekçi ve doğru çözümler üretmeliyiz.

Yıllardır yazılarım içeriğinde hep anlatıyorum konuyu; bu insanın insana sunduğu kaderin gerçek bir kader olmadığı ile ilgili. Ama maalesef gerçek bir çözüm üretilmiyor koskaca Türkiye Cumhuriyetinde.

Hükümet yaşlı aylığı vermekte ve bu aylık öyle sanıldığı gibi yüksek meblağ olmadığı gibi birçok şartlar ve koşullar yerine getirildikten sonra bir yaşlıya yaklaşık 300 TL. - 800 TL. vb civarında bir ödeme yapılır. Bu şu demek: yaşlı bir kimse maraton koşusuna katılacak ve eğer kazanırsa o küçücük parayı alabilecek demektir.

Hükümet yüksek aylık maaş ile lüks bir hayat yaşarken gerçek bir çözüm sunması beklenemez. Şöyle açıklayayım: Wolkswagen ülkemize geldiğinde neler neler aldığı basına yansıdı. Garantisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Köprüler yollar yapılır ve garantör Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Hem hükümetin, Millet Vekillerin dahil yatırımcıların, yap işlet devret modelinin altında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin garantörlüğü vardır. Ama sadece onlar için yani halk yoktur. Kimisi hakça paylaşım yapılsın ister ama ben bunun imkansız olduğunu görebiliyorum.

Halkın bir tek garantisi Yüce Allah... Siyasiler ve zenginler değildir.

İşte sana çözüm önerim:
Oysa zenginler veya hükümet mesela bir birim veya ofis oluştursa insanlar herhangibi bir sıkıntı veya dara düştüğünde o ofise gelip şartsız ve koşulsuz gönül rahatlığı içerisinde almak istediği miktarı talep etse ve alıp güler yüzle evine dönebilse. Ah keşke!.. bu bir imkansız.

Hayal kurmak güzel ama maalesef Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığımı biliyorum. Vatan Millet Sakarya ile ve Osmanlıcılık, Atatürk'çülük yaparak insanları bir o yana bir de bu yana sürerler... böylece siz hiç gelmeyecek çözüm içeren mutluluk baharına yaşlı gözlerle dua edeceksiniz. Allah'a sığınmak ve Allah'tan  istemek daha hayırlıdır. O siyasiler, siyasi ve çeşitli  kümeleşmeler bir eğlence ve kandırmaca kardeşlerim.

Allah'ın izniyle ve yardımı ile o gerçek güzel günler inşallah gelir.
Bu yalan dünya insanı hep aldatır ve asıl gerçek çözümü sunmuyor.

Çözüm var ama kim veya kimler istiyor ve yapacak? Hükümet ve Millet Vekilleri, zenginler çözüm istiyor mu?

Yıllardan beridir intiharlar hiç durmadı. Kimisi borçlardan dolayı kimisi de çeşitli nedenlerden ötürü intiharı seçti. İntiharlar ekonomik nedenlerden dolayı da yapılmaktadır ama ülkemiz de çözüm yoktur insana.

Kimi insanlar fuhuş yaparak evine ekmek götürüyor Türkiye Cumhuriyetinde. Camiler ile dolu ülkemizde insana çözüm neden yok? İnsanlara ve Canlılara, tabiat için de gerçek çözümler üretmeli ve iyi şeyler yapmalıyız. Yalan dünyayı sevmek yerine çözümler sunmalıyız.

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Herşeyin en doğrusunu sadece Yüce Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: