ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

23 Nisan 2018 Pazartesi

Sevgilerle

Heykelleri dikenler ve o heykelleri kıranlar anlayabilmesi dileğiyle...

23 Nisan 1920 yılında kutlanan bir bayram oldu çocuklara, çocuklarımıza. "Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan"sözü ile başlayan çocuk şarkısı gibi neşeli çocuklar, bizim çocuklarımız... Mahallemizde oyun oynayan, okula giden, hastahane de hasta yatağında yatan hasta çocuklar da bizim çocuklarımız. Annesi ve babası olsak-olmasak da  her çocuk bizim çocuklarımız...

Peygamberlere sevimli ve Yüce Allah'ın da sevdiği değil mi, çocukları sevindirmek!

İşte bu güzelliğe vesile oldu Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda büyük fedakarlıklar ile ve çocuklarımıza armağan eden 23 Nisanı Sayın, Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk ile birlikte tüm vesile olmuş herkese diyorum ki; Allah razı olsun sizlerden.

Hatırlayın! Sadece Osmanlı İmparatorluğu zamanında değil her dönemde de vesile olan yok muydu iyiliğe?.. 

Atatürk'ün mermere nakşeden  sözü; "Evlatlarınız  evlatlarımızdır".
.......

Anlayabilmek!

Diyanetin kurulmasında ki gaye neydi? İnsanlar dinini hurafelerle ve batıl inançlar vb. ile öğrenmesine engel olmak ve halkın dinini daha doğru bir merkez olan Diyanet İşleri Başkanlığının Devlet kurumu olarak tanınması ve Devlet bünyesinde bulundurması halkın doğru ve güvenli, bilimsel, tarihsel, araştırmacı yaklaşımıyla halkın güvenini sarsma teşebbüsüne izin vermeyerek halk nezdinde tebessümler mazhar olunmasına vesile olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm vesile olanlar saygıyı hak etmedi mi, sizce? dünden bugünlere bakıldığında din sanki olmuş ticarethane gibi.
Anlayabilmek.

İşte o bazılarının günahını Atatürk'e ve iyiliğe vesile olanlara yüklemek ne kadar doğru olabilir ki! Yanlışın günahını yanlış anlamış insanlara yıkmak da ne?
'İdamlar ve yakıp-yıkma, vb. tartışılabilir. Ancak kırıp dökmeden.

Neyse. kısacık bırakıyorum ki düşünün ve okuyun, araştırın, sor ve öğren.

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla. Rabbimiz! Tüm çocuklar ve çocuklarımız ve bebekler, yoksullar, herkes için de 23 Nisan ve tüm günler, geceler, saatler, vb. hayırlı huzurlu ve mübarek, bereketli ve hayırlı mutluluk olsun. Amin. İnşallah.

Dikkat!!!!
Ben bilen bir insan değilim. Her şeyi gören ve işiten, hakkıyla tam bilen Yüce Allah'a hamdolsun! 
Allah bizleri affetsin. Amin. İnşallah.

Hiç yorum yok: