ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

1 Haziran 2018 Cuma

Biraz Dünya ve biraz Türkiye

UBER... Taksicilik sistemine farklı yorum UBER!
UBER Uluslararası bir şirket. İnsanları ücret karşılığında insan taşıma hizmeti sunan bir şirket UBER. UBER İçin bir önerim var!
Şöyle ki, Türkiye ve çeşitli ülkelerde hizmet sunan UBER yasal olmalı ve vergi ödeyen. Peki, araç içi kamera sistemli olması ve yine araç ön tampon üzerinde  veya (şoför mahallinin ön camına konulan)  dış yolu gösteren kamera, arka görüş kamerası da olmalı. İçeri de iki ve dış görüş olarak da bir kamera toplam da üç kamera olmalı araçlarda. GPS Konum sistemli olarak da takip edilmeli araçlar. Ve diğer: Araçların UBER aracı olduğunun anlaşılması gerekir. Taksilere benzer olmalı (Taksiler ile aynı olmayacak ama benzer) görünürlülük. Polis dahil ne olduğunu anlayabilmeli. Araçlar anlaşılmazlıktan çıkmalı ki müşteri ve Polis anlayabilsin.  Ancak UBER Ülkelerin yasalarına uymalı ve vergi ödemelidir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Türkiye'den bir İnternet Gazetesinde şöyle bir haber vardı. Manüpüle Etmek Google Hakkında insanları bilgilendirmeye yönelik bir haberdi.

Şöyle izah edeyim. İnternete bağlı herhangi bir cihaz birçok şeye açıktır. Ne kadar istenilse istenilsin kendinizin kişisel bilgilerinden, tüm tıklamalarınız, ziyaret ettiğiniz Web sitelerinden dahil korumak, korunmak o kadar da kolay değildir. Mobil uygulamalar, işletim sistemleri, her türlü İnternete bağlı cihazı da dahil edin. EN GÜVENLİ CİHAZ BELKİ DE İNTERNETE BAĞLI OLMAYANDIR.

Mobil uygulamalardan işletim sistemlerine varıncaya kadar hemen her şey, İnternete bağlanabilen her türlü şey için HALK ÇOK KORUNAN DEĞİLDİR.
Nasıl korunacağız? Tüm Dünya üzerinde ki ülkeler bir araya gelecek ve konuşacak. Çözüm arayacak. Ve en sonunda kanuni bir süreç başlatılacak.
Kanuni haklar sadece Avrupa da değil her ülkede geçerli olacak ve Google, Microsoft, Apple, Linux, tüm şirketler, mobil uygulama geliştirenler, yazılımcılar, reklam şirketleri, ülkelerin devletleri dahil yasalara uymak zorunda olacak. başka türlü insanlar nasıl korunacak?  Daha iyi bir çözüm var mı?

Google ve Microsoft dahil tüm her kese bir rica: SUİSTİMAL ETMEYİN. BİZLER SİZİ SEVİYORUZ!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Farklı ve olumlu baktığımız da Teşekkür de ederiz. Microsoft insanları bilgisayar ile tanıştırdı. ve insan bir baktı ki İnternette sörf yapabildiğini keşfetti. Çok sonra Google ve Linux, Açık kaynak kodlu yazılımlar ile birlikte insanlar yeniliği ve ulaşılabilirliği keşfetti. İnternette sörf yapabildi. Oyun oynayabildi. Fakirlerin ve para harcamak istemeyen insanlar için; Google ve Linux, Açık Kaynak Kodlu yazılımlar insanlara faydalı oldu. Ücretli ve ücretsiz birçok mobil oyun olabildiği gibi yazılımlar ve bilgisayar için de; Fakir insanlar dahil herkes mutlu olabildi.

Allah razı olsun herkesten. müthiş bir hizmet!

tavsiyem şöyle ki; Hem Google ve tüm şirketler her ülkede ofis açsın ve vergi ödesin. düşünün. Blogger de yazı yazıyor ve yayınlıyorsun ama saat farkı oluyor. Çünkü Google Amerika'n şirketi. bundan dolayı saat farkı oluyor. Türkiye'den bir yazı yayınlamak istediğim de saat sabah 10.25 ile 11.00 olmasını beklemem gerek, çünkü tarih ve saat Türkiye'ye göre olması için. Çünkü Türkiye'den yazıyorum. Her ülkede ki Blogger yazarları da   mutlu olsun biz de. Her ülke de Tarih ve saat farkı oluşuyor. Yani Google her ülkede bir ofis açmalı ve vergi ödemelidir. Tüm şirketler de dahildir. İnşallah artık her kes mutlu olur.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Türkiye'ye!

Gazeteci Sayın, Nagehan Alçı hanım bazı insanlardan tepki almış. Ben de şöyle izah edeyim.  Her şey Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın, Muharrem İnce'nin konuk olduğu özel bir TV kanalının konuk sandalyesine oturmasıyla başlar. Neyse. Nagehan hanım sorularıyla Muharrem beyi biraz terletir veya zorlar. zor sorular zorlar ve terletir. Bunun üzerine bazı kimseler hemen tepki oklarını gazeteci hanıma atmaya başlar. Keşke farkına varabilselerdi. Nagehan hanım bilmeyerek aslında doğrusunu yapmış fakat ufacık hatalar olabilir. ve belki de yanlı bir taraf ile konuğu hırpalamış olabilir. ancak sorun değil. Çünkü aday Cumhurbaşkanı adayıdır. Yani kimlikten ötürü bir vatandaş değildir. Anlaşılıyor mu? Keşke her aday halk tarafından sınava tutulsa... her türlü zorlu süreçten geçirilse adaylar. Psikolojik ve stres yönetimi, üslubu, nasıl davrandığı, yaklaşımı, bakış açısını, halkı küçümsüyor mu, halk için seve seve icraatlar yapabilecek mi, iletişimi, gizli odalarda gizli işlerle ilgileniyor mu, gizli bir dünyası var mı, gizli dünyası nasıl bir yer, fakire uzak mı, ayrımcı mı, ayrıştıran mı, para ile arası nasıl, para yönetimi var mı, paraya tapar mı, makam ve mevki aşkı uğruna cinayet işler mi, ve benzeri sorular çoğaltılarak sorulabilir olsa  ve halk tarafından sıkı ve zorlu bir sınav yapılsa tüm adaylara. Onlar hakkında daha doğru karar verme şansımız olmaz mıydı!
 Alkış sadece hak edene verilse harika olmaz mı? Propaganda savaşları yerine halkın adaylara yaptığı imtihan olsa fena mı olur!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siyaset öl! Öl ey siyaset! Sen öl ki; kimse sana aşık olmasın..
Kimse senin için ölmesin... Kimse senin için dağa çıkmasın... Terör kendini öldürsün... ve bitsin terör!.. Yoksulluk da bitsin.. Adalet gelsin.. Halk saygı görsün.. tabiat kirlenmesin.. sorunlar çözüme kavuşsun... Fiyatlar aşırı yükselmesin... gizli fiyat artışları olmasın.. ekonomi canlasın... insan zekası atıl olmasın... sanat coşkuyla eserlerini üretsin! kelebekler özgürce kanat çırpsın...
Bilgi özgürleştirsin... Sahte bilgi olmasın.. kafa ütüleme olmasın.. halkın sesi duyulsun... halk bilinir olsun... görülen halk saygı görsün... zengin ile fakir arasında ki uçurum olmasın artık. fakirlik olmasın artık... saraylar ve makamlar değil halk değer görsün... elit değil hep birlikte  halk ile  sevinilsin.  her kes birbirini sevsin! saygı da duysun. Adalet ve merhamet çöpe atılan bir atık olmasın.. Ey Siyaset! Şimdi anladın mı ne den ölmeni istediğimi?

Not: Elhamdülillah! Allah'a ham dolsun. Her şeyin en doğrusunu Yüce Allah daha iyi bilir. ben bilen bir insan değilim. bu yazı yalan ve yanlış, hata da içerebilir. Özür dilerim.

Hiç yorum yok: