ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

2 Haziran 2018 Cumartesi

Türkiye için.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hep eleştirildi ama bi'de ben izah edeyim. İslam Dini hakkında bilgi veren bir Hoca. Düşünün yıllardır ATV TV'den İnsanlara İslam dini hakkında bilgiler sunuyor. Kimi İnsanlar da eleştirir kimi zaman. Ve o dur ki bu kimi İnsanlar eleştiri dolu yaklaşımlarına ben de bilgimiz çerçevesi  dahilinde şöyle izah edeyim. TV ekranlarında ve Gazeteler de yazarlık yapan Hocalar elbette ki ücret alır.
Az veya çok bir ücret alınır. Meblağ ne kadar beni ilgilendirmiyor. Belli ki bazı İnsanları ilgilendirmektedir. ve eleştiri oklarının yönünü aynı tutuyorlar. Ben de buna istinaden şöyle izah ederek bu konuyu bitireyim. Siz de bitirebilir olacak mısınız bu eleştirileri? Veya daha iyi düşünme ve anlamaya yönelik gayret ediniz. Kur'an'nı lütfen doğru okuyun ve düşünün, anlamaya çalışın. Hatta Kur'an'ı düşünerek okumaya ve anlamaya gayret edin. Nasıl ki yeni bir dil, meslek ve benzeri öğrenmek için çaba harcanır ve Kur'an'ı doğru anlamak için de çaba gerekir.
Benim edindiğim bilgiler ışığında 'kesinlikle para alınmaz' 'diye bir ayet hatırlamıyorum'. Ben İslam Ticaretini eleştirmiş olsam bile para almak ile ilgili net bir ayet hatırlamıyorum. 'Yani alınabilir' olduğunu anlıyorum. Ama İslam'a farklı bakışım edindiğim bilgiler ve sevgi de oluşunca ister istemez farklı görüyor ve düşünüyor insan ve güzel bir şey. Çünkü hem zeka gelişiyor hem de sevgi oluşuyor... Farklı derken; olumlu etkiler içerisinde oluyor insan. Çünkü bilgi insanı özgürlüğe açılan bir kapı adeta! Çünkü araştırıyor, soruyor, okuyor ve düşünüyorsun... Ve bir bakmışsın birçok Farklı isimlerin yazdığı kitaplar ve sözleri var. Hep aynı İsmin kitabı ve sözü olmadığını keşfediyoruz. Size tavsiyem; Lütfen Mübarek Kur'an'ı oku! Tek bir yazarın olmadığı ve tek bir tefsirin de olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Keşfedin. Ama doğruluktan ayrılmayın. Yanlış yola sapmayı doğru kabul etmeyin. Anlamsız bir cesaret ile yanlış içerisinde salıncak ile sallanan olmayın!..

İslam Yobazlık değildir... Öğrenin ve bilgi ile hayata gel!

..........................------=-............

Eğer İslam doğru anlaşılır olsaydı ve kabul edilse belki daha yaşanılır bir Ülke olmak hayal olmaz!.. Düşünün! Ne yoksulluk olur ne de makam ve mevki uğruna çalışanlar olur...

Marmaray ve Hızlı Tren, yeni yollar geldi ama yine değişen olmadı. Sadece seçenekler arttı ve çeşitlendi. Mesafe kısaldı o kadar. Oysa hakiki bir çözüm olmadı veya umut bağlanan olamadı. Halbuki umut/ümit Allah'a bağlanırsa daha hayırlı...

Gariban elini cebine attığında bir miktar para varsa şanslı! Çünkü, Eczaneden ilacını alabilir veya Toplu Ulaşım vasıtaları ile evine gidebilir...

Kur'an doğru okunabilir olsaydı ve doğrular doğrular ile yapılsa ne Adalet ve Merhamet çöpe atılan bir atık olmazdı. Nice zeka var atıl vaziyette!..

Nice Tarikatlar ve Şeyhler, Siyasetçiler var bu güzel ülkede. Peki ne değişti? Yeni yollar oldu ama yine çözümsüz kaldı sorunlar... Ekonomik olarak maddesel zenginleşen bir topluluk oluştu veya oluşturuldu. Bunların içerisinde; Şeyhler, Tarikat Liderleri, Siyasi Liderler, Patronlar, bazı meslek grubundan insanlar... ve benzeri. Evet bazıları parasal olarak iyi duruma geldi ama yine çözüm olmadı.

Devlet, "ben burdayım" bir türlü diyemedi". Ne acı bir tablo!

Aslında o kadar çok şey var ki, yaz ama nereye kadar!

Allah en hayırlısı ve mübarek. Unutma!
Hazreti Muhammed (sav) Efendimiz değildir. Unutma!
Tüm Peygamberler çok hayırlı ve mübarek. Unutma!
Peygamberler; Allah Resulü  Elçimiz.  Unutma! 

-------------------------------

Ne Alkollü içecekler, Şerbet içeceği, Sigara, Esrar, Nargile, ne de küfür, ve benzeri bunlar da bir çözüm olmadı sorunlara.. Haram günah ama haramı tutmak da bir çözüm değil.

-------------------=----==

Siyaset kendine hep yeni köleler arar ve bulur. Sorunlar yine çözümsüz!..

"Siyaset dünya süsü"...
"Siyaset kendine aşık eder insanı"...
"Siyasetten medet umma çünkü seni yolda bırakır"...
"Siyaset geçici bir heves insan aşık ise anlayamaz"...

Allah en hayırlısı.

Ben 24 Haziran 2018 Seçiminde oy vermiyorum.

Allah'a hamdolsun. Her şeyin en doğrusunu Yüce Allah daha iyi bilir. Ben bilen bir insan değilim. Bu yazı yalan ve yanlış, çeşitli hatalar da içerebilir. Özür dilerim.

Not: Google her ülkede ofis açmalı ki, tarih ve zaman bilgisi doğu gözükmesi için.
Bu yazının tarih ve zamanı:
2 Haziran 2018
saat: 04.44-05.00

Hiç yorum yok: