ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

3 Haziran 2018 Pazar

Merhaba Prenses!








Hayatımda ilk defa Ülkemin Prensesini gördüm. Maşallah!

 Suudi Prenses'in adı:  Hayfa Bint Abdullah Al Saud.

Gözüm hep aşınaydı Kara çarşaf ve Tesettür, Burka'ya. Ta ki bu gördüğünüz üzere fotoğraflar basında yer alıncaya dek. 

Moda konusuna değinmeden devam edeyim.

İnsanım ve Arap kadınlar nasıldır ve toplum yerindeki yeri nasıldır merak etmişimdir. Türkiye'den Türk gazetelerinden dünyayı görmek zorundayız. Hem Türkçe dışında başka bir dil bilmiyorum hem de param yok.   (Online ücretsiz çeviri var ama hataları da var.) 

Dünyayı; ancak ithal oyuncaklardan, Türkçe gazete ve dergilerden, çeşitli videolardan, online çeviri hatalarına rağmen dünyayı böylelikle görmeye ve anlamlandırma, anlama ve benzeri çalışıyorum. 

Diğer merakım ise, halk ne durumda! 

Çeşitli ülkeleri ziyaret eden ve bu ziyaretleri esnasında müthiş para harcayan Kral ve Prensler var. Oysa halk ne durumda? Arap halkı da zengin mi? Her ülkeye turistik ziyaretler gerçekleştirebiliyor mu Arap halkı? Arap bir vatandaş kadın ve erkek olsun sorunlarına çözüm bulabiliyor mu? Aç mı, tok mu Arap halkı? Konuşma özgürlükleri var mı? Dünyayı nasıl algılıyorlar? Türkiye'de ki gazeteler Kral ve Prensler ile ilgili haberleri manşetten verdikleri o kadar çok haber var ki, oysa halk ne durumda? ADALET VE MERHAMET OLARAK  ÜLKE YÖNETENLERDE NASIL?

 

 İlk defa ülkemin Prensesini gördüm. Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla renkler ve giysi tercihi güzel. Batı modernliğine bir giriş yapılmış. Fotoğrafçı işini iyi yapmış. Her ne kadar batı modernliği olarak ifade etsem de Arap estetiğini vurgulanmış. Fotoğraflar ve Prenses de oldukça başarılı. Kıyafetlerin tasarımcısını bilmiyorum ama başarılı. Çekimler öncesinde her kes çok iyi çalışmış büyük bir emek sarf edilmiş. Çöl sıcağında fotoğraf çekmek bile zorken makyöz kim bilir ne çok zorlanmıştır! Çöl sadece çok sıcak değil bir de Kum fırtınası tehlikesi var. Çöl de bir çok çeşitli riskler olduğu gibi tehlikeler de vardır. Prensese ve Vogue'a ve tüm her kese çok teşekkürler.

 

Not: Benim ülkem sadece Türkiye Cumhuriyeti değil.

Elhamdülillah! Allah'a hamdolsun. 

Allah en iyi bilendir. Ben bilen bir insan değilim.

Bu yazı; yalan ve yanlış, çeşitli hatalar da içerebilir, eksiklikler olabilir. Özür dilerim.

 

Hiç yorum yok: