ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

7 Haziran 2018 Perşembe

Mobil Market


Bu Ekran görüntüsü Google Play'dan alınmıştır. Google Play Türkiye içeriği.

Üst sıralarda hediye İnternet vaat edilmektedir. Bu mobil uygulamalar ne olduğu iyi bilinmeden,  kişisel bilgilerinizi koruyun. Herhangi bir vaatlerde bulunan mobil uygulama hakkında iyi bir araştırma yapın. Lütfen kişisel bilgilerinizi koruyun.  Araştırma için bir örnek: GSM Operatörleri ile bir antlaşma veya sözleşme yapılmış ise bilgi olarak Google Play üzerinden yayınlandığı doğruluğu için uygulamanın açıklama kısmı boş mu dolu mu bir bakın.  Web Sitesi var mı? Güvenilir mi? GSM Operatörün ile iletişime geçmelisin.

Bazı mobil oyunlarda Türkiye'nin tanınmış şarkıcılarının müziklerini içermektedir. Peki, Telif hakkı ödenmiş mi? Sorun o uygulama geliştiricilerine.
Yasa dışı olarak elde edilen her şey yasal değildir. Müzikler ile ilgili bir yasal
 sözleşme var mı sorun.

Türkiye'den Bir çok Çocuk Google Play üzerinden uygulama ve oyun indirmektedir. Ailelerin denetiminde olmalı çocuklar. Çünkü bazı uygulama ve oyunlar ebeveyn rehberliği uyarısı içermektedir. Google Play üzerinde uygulama ve oyunlar hakkında okuduğum yazılar, çocuklar hakkında bu uyarı ve bilgi amaçlı bu yazıyı yazmama vesile oldu. Bizler de çocuktuk. Tabii ki bizler çocukken izlediğimiz filmlerin etkisinde kalıyorduk. O etki ile bir şeyler yaptık. Siz ebeveynlere tavsiyem çocuklarınızı güzelce ve sevgi ile yetiştirmeniz olacaktır. Bilgi de önemlidir. Unutma!

Güzel bir söz ve güzel davranışı Yüce Allah sever... Unutma!
Peygamberlerimiz incitmezlerdi. Unutma!

Türkiye Cumhuriyetinde ücretli ve ücretsiz olarak bilgi var! Unutma!
İlçe ve Büyükşehir belediyelerde kurslar ve Aile için çeşitli destekler veya eğitimler olabilir mi? Araştır öyleyse. Psikolojik destek alınabilir.
Kaymakam ve Valilikten çözüm sunuyor mu, araştır.

Her mobil uygulama ve mobil oyunlar ne kadar da güvenli olabilir?
Dikkatli ol mobil dünya ve İnternet harika olmayabilir. Acı da olabilir tatlı da...



Allah'a hamdolsun. Elhamdülillah!
Yüce Allah daha iyi bilir. Ben bilen bir insan değilim.
bu yazı çeşitli hatalar içerebilir. Yalan ve yanlış bilgi de içerebilir. Eksik bilgi de olabilir. Özür dilerim.

Not: Çocuklar Aile denetiminde olmalı ancak, onların yetişkin olmadığının bilincinde olun. Sıkmayın ve abartmayın. denetimlerinizi ve ilginiz ile de aşırıya kaçmayın. ve benzeri. Uyarı ve tavsiyelere uymak size kalmıştır.

App store ve Windows Market neden yok, sorunuz mu oluştu? Param yok ki Mac ve Iphone, Ipad, Windows olsun!  

Ben Masaüstü Bilgisayarda Pardus Linux tabanlı işletim sistemini ve Mobil Telefonda Android'in eski sürümünü kullanıyorum. Linux bedava!

Hiç yorum yok: