ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Ocak 2022 Çarşamba

Enes KARA

İntihar eden bir Tıp öğrencisi genç bir erkek. 

İnternet üzerinden okuduğum kadarıyla haberi yorumlayacağım sizlere. Bayağı bir konuşulan bir konu olmuş internet basınından anladığım kadarıyla.

Enes, babasının etkili isteği üzerine istemiyerek de olsa islami bir  cemaatin öğrenci yurdunda kalıyormuş. Emir büyük yeden. Malum baba faktörü. 

Enes, aylarca o islami cemaatin yurdunda kalmak zorundadır.
Enes, her söyleneni, her emri uygulamak zorundadır. Çünkü cemaatin disiplin ve katı uygulamaları varmış. Aylar böyle geçmiş.
Baba destek olmak yerine ve oğlunu anlamak için uğraş değil de kendisini ha alışır diyerek avutmuş.

Enes başka bir çıkar yol bulamayınca sıkışmış cemaat ve baba arasında.
Ve sonra... intihar tek çözüm olmuş.

Enes ne isterdi? 
Belki arkadaşlarıyla sohbet etmek, okuldan arkadaşlarıyla hoşça bir gün geçirmek ve benzeri.

Anladığımın çıkarımını ifade edeyim size;

Siz birisine farklı bir kumaştan elbise giydirir ve roller biçerseniz sonuç üzücü bir hadisedir.

Diyanet işleri başkanlığı Türkiye Cumhuriyetinde ne iş yapar! Her kes bu kadar kolay mı tarikat olur ve cemaat isminde bir örgüt görünümünde oluyor? Ne kadar kolay bu tarikatçılık ve cemaatçilik.

Bu dini grup veya örgütler Siyasi kanat Erbakancılardan destek görür. Buna siz Tayyip, Tayyipçiler de deseniz aynıdır. Farksız. Siyasi kanat çok önemli bir destek veya etken bir faktör dini görüntü veren örgütler için. Muhafazakarlık veya Sünnilik değil, Müslümanlık ve Müminlik, Takva bu insanın Allah'a kulluğunu tanımlar. 

Bir şeyin içini boşaltırsanız farklı anlamlar yükler ve sonra ne mi olur? İnsan insanı Tanrılaştırabilir. Fettullah Gülen  örneği ve nice Örnekler vardır. Tayyip efendi eleştiriyi gerçekten kabul ediyor mu? O da birileri için güç odağı değil mi?

Siz Allah yerine başka İlah ve Tanrı edinirseniz sonuç hüsran olur.

Tükiye Cumhuriyeti zengin olduğu halde neden doğru kalkınmadığını anlayabildiniz mi? 

Allah'tan başka İlah ve Tanrı yoktur.

Her şeyin en doğrusunu sadece Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyorum. 

Not: bu yazıyı yazmama kim vesile oldu?
Megastar Tarkan. Tarkan sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşım yapar. Ünlü bir kimse olduğu için Tarkan'ın bir sözü ve yazısı basında manşet olur. Basında vesile olmuştur bu yazıyı yazmama. 
Ancak yazı içeriğine değil karar verip yazma aşamasına geçirten vesileler.
Bir daha ifade edeyim; yazı içeriği sadece bana ait ve mesulu benimdir. Yani vesile olanlar yazı içeriğine vesile olmamıştır. Anlaşılıyor mu? Bu sorumluluk sadece bana aittir. Diğer bir ifade ile; kuyuya tek başıma sadece ben inmişimdir. Veya diğer; cehennemde yanacak varsa o benimdir. Şimdi anlayabildiniz mi? Hafife almayın!.. 

Bir diğer örnek: Tayyip efendinin oğlu bir derneğin toplantısına katılır ve öyle bir marş okunur ki o toplantıda.. bu bilgiyi basın arşivlerinde arayınız. Yorumu size bırakıyorum. 

Bir bilgi de ben vereyim; yasal ve yasa dışı her örgüt halkın parasıyla çok iyi hayat yaşar. Oysa Allah ne diyordu? Farkında mısınız?




Hiç yorum yok: