ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

2 Eylül 2019 Pazartesi

Güvenlik ve Gizlilik üzerine.

Hiçbirimiz Güvende değiliz! Kendimizi kandırmayalım.

Teknoloji dünden bugüne çok müthiş ilerledi ve ilerliyor. Düşünün; 3 boyutlu  yazıcılar ile kurabiyeler yapılabilir, öğrendik. Hatta araba bile yapabileceğimizi de biliyoruz. Ve sıkı durun, evet silah dahil üretip cinayet işlenebilirliği de korkutucu bir gerçek. Drone'lara silah ve çeşitli patlayıcılar eklenmesiyle cinayet işlemek için yok edici uçan küçük makinalar olması ise gelecek çok korkutucu olacağı kesin.

Kötü Hekırlar hiç vaz geçmiyor. Yne birilerinin canını yakmak için uğraşıyor. Kim bilir sırada hangimiz var?

Mobil Telefon ve Tabletlerden en yeni ve güncel olanları için yazılım güncelleme var ve şimdilik güvenli cihaz diye kendimizi avutuyoruz.

Biliriz ki; Cihazın eski ve yeni olması fark etmiyor. Hatta yazılım güncel olsa bile...

Meseleyi anladysanız yazımı kısa bırakrak daha açık ve anlaşılır ifade edeyim.

Her şey Nasrettin Hoca fıkrasıyla başladıysa (değilse de konuyu güzel açıklamış hoca aslına bakarsanız ama para da yeterli değil. Bu da bir gerçk: PARA YETERLİ DEĞİL ASLINDA.. MİLYONLARCA DOLAR KASANIZDAN PARA DA ÇIKSA FARK ETMİYOR.) işte o fıkra:

"Parayı veren düdüğü çalar"

Bazı kadınlar için para önemliydi ve soynurlardı ki para ile iyi bir yaşama kavuşmaları için. Ne oldu? Tanınmış şöhretli insan oldular. Ev ve arauba... vb. birçok şeye sahip oldular. Peki ne değişti? Hiçbir şey! Evet. Aslında değişen bir şey olmadı. Azıcık paraları olduğunda küçük bir evi olan ve birkaç kişinin tanıdığı insandılar. Şimdi ise değişim parayı büyüttü ve büyük bir ev, büyük araba, içi dolu cüzdanlar, çok kişi ve şirketler tarafından ve medyada da tanınmaları.

Yani sözün özü Kardeşlerim ve İnsanlar!

Şeytana ve Nefse teslim olmayalım.
Doğru sözlü olalım.
Yalan ve Haramdan kaçınalım.
Güzel söz ve güzel davranışımız
olmalı.
Hile ve yalan işleri tutmayalım.
Adaletli olalım.
Haksızlık yapmayalım.
Gizli ve açık hırsızlık yapmayalım.
Gizli ve açık Röntgencilik yapmayalım.
Her türlü taciz ve tecavüzden, sömürü yapmaktan dahil kaçınalım.
Ahlaklı ve iyi bir yetişmiş insan olalım.
Şiddet ve öfkeden uzaklaşalım.
Stres ile nasıl başa çıkılır öğrenelim.
İnsanların verdiği veya vermek zorunda olduğu veriler ve şirketlerin, hekırların, her çeşit yazılımların, yapay zekalarca alınan her türden veriler (gizli ve açık, zorlama ile ... vb. alınmış her veri istismara uğramasın.
Birbirimizin ayıbını görmek için uğraşmak yanlışsa birbirimizi istismar etmek de yanlıştır.

Eğer her şeyi para çözse idi zaten çözülmüş olacaktı. Ama para çözüm değil. Çözüm Gerçek iyi bir ahlaklı insan olmaktadır.

Kötü Hekır olablirsiniz ama bu izlendiğinizi ve hiç iz bırakmadan ortadan kaybolacağınız anlamını çıkarmayınız.  Kötü Hekırlar ve diğer,  hırsızlar: Sizler yalan ile kendinizi avutursunuz. Ve bu avutmalar size aptal cesareti veriyor. Böylece sahte mutluluk yaşarsınız. Elhamdülillah!

Yanlıştan dönenler için en güzel mükafat Yüce Allah'ın Cennet vaadidir. Gelin Yüce Rabbinize İman ediniz... En güzel ve gerçek bilgiler; Kur'an da.

Allaht'tan başka İlah ve Tanrı yoktur.

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Her şeyin en doğrusunu sadece Yüce Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyoum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: