ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

21 Mart 2021 Pazar

Aşık Veysel Şatıroğlu

Bu Video Devlet Televizyonu TRT tarafından oluşturulan  TRT Arşiv YouTube Video Kanal sayfasından alınmıştır.  TRT Arşiv Kanalın YouTube Web URL:
https://m.youtube.com/channel/UCQkPrgNhhdOJR3OzTdWd5lQ 

Âşık Veysel gerçek adıyla Veysel Şatıroğlu, Türk halk ozanı. Afşar boyunun Şatırlı obasına mensuptur. Vikipedi
Doğum tarihi: 25 Ekim 1894, Şarkışla
Ölüm tarihi ve yeri: 21 Mart 1973, Sivrialan

Kısa Künye: Vikipedi'den alınmıştır. 

Aşık Veysel Şatıroğlu feyz alınabilecek tek yegane geeçek bir müzisyen ve sanatçıdır.

Ülkemizde ki sahneler birçok insanı gördü.. Aşık Veysel Şatıroğlunu gördüğünde sahne kendinden geçer mest olurdu. Öyle her sahne de Aşık Veysel Şatıroğlunu göremezdiniz.

O Aşık Veysel Şatıroğlu'nun sahne almadığı kimi sanelerde; şarkılar kimi şarkıcılarca içkiden sarhoş ağızla icra edilen şarkı alkışlanıyordu... 

Kimi sahneler de; kadınlar erkek şarkıcının ağzında ya dayak yiyor ya da uyduruk aşk şarkısı ile tecvüze ve iftiraya uğrardı.

Sahneler Aşık Veysel Şatıroğlu ile aşka geliyordu... 

Aşık Veysel Şatıroğlu ile ilgili yazacağım son cümleler; o gerçek bir sanatçı ve iyi bir usta, iyi bir insan idi. 

Bugün Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıl dönümü. 

Allah Rahmet eylesin her merhuma ve şehitlere.

Not: Günümüzün geçmişte yaşanılan bazı sahne alan şarkıcılar anlatılmıştır. Neden? Feyz ve örnek almak için gerçek sanatı doğru icra eden insanları alkışlayın. Gerçek sanatçı ve sanat icrası günümüzde çok az kişi tarafından yapılmaktadır. 

İnsanları ağlatmak ve dövmek ile sanat icra edilmez... Bir sanatçı için dayak yemiş ve morarmış insan yüz ve bedeni bir tuval içerisinde sanat'a dönüşebilir iken şarkılar ile yapılan ise tamamen birbirinden farklı ve ayrıdır.  Şarkılar; toplumu hüzünlendiren yanlış ağızlarda icra edildiğinde ise para kazanma ve toplumu karanlığa hapsetme aracı olur. Neyse. Bu kısa tanımlama bendenizden olmuştur. Gerçekte doğrusunu siz öğrenin.

"Sanat toplumu aydınlatır".

Son not: en farklı yazıyı okudunuz. Bu farklı yazıyı bir tek bendenizden okuyabilirdiniz. Farklı yazılar elbete okunabilir ama her kalem farklı yazacaktır. Ya mürekkep ya da kömür, tebeşir vb. Kalemler nasıl farklı yazıyorsa biz insanlar da farklı yazarız...




Hiç yorum yok: