ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

26 Ekim 2020 Pazartesi

haber-i love

Bu Akşam Hatay ilimizde bir terör eylemi gerçekleşmiş. Canlı bomba kendini patlatmış . 
İşid/ISIS/Daesh taktiğine benzer bir eylem gibi. Basın olayın takipçisi oradan öğrenebilirsiniz.  Cumhuriyet Gazetesinden okuyabilir veya istediğiniz bir haber portalından, bir gazeteden öğrenebilirsiniz. 
Ben yazmayacagim. Hem bilgi sahibi değilim hem de Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron ile bir görüşme yapmadım.

Magazin konusu.

Şevval Şahin isminde 20'li yaşlarında genç bir kadın. Bir Türkiye Model yarışmasında iyi bir derece almış. 
Şevval hanım Türkiye Model yarışmasında iken estetikli oluşu ile başlayan bir kitlenin olumsuz eleştirisine maruz kalmış. Ve böylece film başlar.

Kışa bir bilgi.
Ülkemiz de yapılan Model yarışması yüz güzeli yarışması olarak algılanmış ama değil millet! Podyumda yürüyecek ve giydiği elbiseyi gösteren (fiziksel özellikleri ile) bir Erkek ve Kadın olmak üzere yarışmacılar seçilir, belirlenir içlerinden yalnızca birinin 1 Kadın ve 1 Erkek Manken adayı seçilir jüri tarafından.  Bu yarışmada 1.2.3 olmak üzere ve bunun dışında bir veya birkaç yarışmacı çeşitli dereceler alır.  

Çok genç bir insanın estetik için erken karar vermemeli ve birkaçyıl kendisine mühlet vermelidir. Sağlık sorunu değil ise önerim budur. Estetik sağlık sorunu için yapılmadıkça bence gerekli değil. Ama yine iyi düşünülmesi gereken bir konu. Örnek: sadaka vermek varken o paralar estetik için harcanması çok mu doğru? Bir düşünülmesi gereken bir konu. Yine de karar çok hızlı verilmemeli. Seçim sizin insanlar.

Şevval bazı kimseler için "kolay lokma" görüldüğü için üzerine gelinmiş. 
Şevval ve milyonlarca insan bizim insanımız.
Şevval daha çok genç. Kendisini iyi yetiştirmeli. Lay lay lom diye bir hayat yok aslında. 

Şevval tahmin ederseniz ki ilgi alanları farklı. Bir soruya cevap verememiş diye bayağı eleştirilmiş. Hatta aptal yerine konulmuş. 

Neyse.  Aslında Kendi öz eleştirimizi hiç doğru düzgün yapmamışız. Kız kolay lokma olunca onlar için. üzerine çok gelinmiş. Halbuki Toplum olarak seviyemizi ve kültürümüzü yükseltmemiz gerekir. 

Sayın, Arif Verimli Hoca'dan bir şey öğrenin veya Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen, Haydar Dümen Hoca'nın elini öpün. Bir şeyler öğreniniz kendilerinden.

Şevval Şahin için ne desem? Kendisini şahsen tanımam. Destekçisi değilim ama kendisine yapılan eleştiri biraz fazla ve aptal yerine konması da doğru değil.

Gelelim diğer konuya.

Geçtiğimiz seçimde Kadın adayları önemsemiştim. Bugün yine düşünceme göre Kadınların tamamı T.B.M.M. kadın parlamentosu olmalı. Meclisimiz de hiç erkek olmamalı. Ülkemizi yöneten de kadın olmalı. 
Yerel yerel yöneticiler dahil her yerde kadın olmalı. 

Neden kadın? 
Kavga, ırkçılık, küfür, cinayet, savaş vs. tarih boyunca günümüz, çağ dahil hep erkeklerden çıktı. Eğer yanılmıyorsam. Belki kadınlar bu günümüz de eğer siyaset dışı yapılabilinirse daha güzel olabilir. 
Cinayetler ve kavgaların altında dünya aşkı ve süsü olan siyaset var erkekler dünyasında. 

Siyaset menfaat ve çıkar dünyası bir dünyalık. Böyle olunca erkekler için küfür, şiddet, yüksek maaş, güç savaşı vb. Erkekler dünyası için bu vahşet Doğal bir şey! 


Ama kadın belki güzeli, merhameti, farklılığı vb. Sunabilir. Belki kadınlar biz erkeklerin çöpe attığı insanlığı ve adaleti vb. Çöpten çıkararak bismillah der. Kimbilir. Belki sadece bir hayal. Ama yine kadın inansın Rabbine güzeli mutlaka yapacaktır. Dünyayı satın alanlar artık dünya malı olur...

Bu yukarıdaki yazı dün akşam itibariyle. Bugün itibariyle 27 Ekim Salı ve saat 12.37. Yapacağım açıklama da isim de vereceğim. Konu Kadınlar ile ilgili. Eğer biz erkekler dünyasının yaratmış olduğu veya ortaya çıkardığı SİYASET içine hapsedersek ne mi olur? Veya Çıkar ve menfaat içine hapsedersek ne mi olur? 
Kadınlar çiçektir ve çiçekler solar. Kırılır...
Siyaset ve dünyalık bir hayat sunumu Kadınları yoldan çıkarabilir. Biz erkekler dünyası hiç de masum değiliz.  Bu sömürü ve siyaset, çıkar ilişkileri vs. Biz Erkekler dünyasından çıkan bu şey "vahşet" olur. Cinayetlerin, sömürününün siyasetin arkasında "vahşet" vardır... 

Ülkemiz için düşündüğüm şey ise Kadınların her yerde Mecliste dahil kadın olmalı. Kadınlar ülkemizi yönetmeli ve dışarıda ülkemizi doğru ve iyi olarak temsil etmelidir. 
Peygamberlerimiz ve Atatürk dahil Kadınlara önem vermiştir. Biz erkekler yapamadık. Dünyamıza bakın ne görüyorsunuz? Kavgalar, sömürü, adalet ve hak-hukuk nerede? Çöp kutusuna atık olarak atılmıştır. 
...... 
Düşündüğüm isme gelirsek;  
Sayın, Aslışah Alkoçlar. Uzun zamandır yıllardır düşündüğüm en önemli bir insanın ismidir. Kendisini Cumhurbaşkanı veya eşi olarak düşünürdüm önceleri. Bugün bu ismi size açıklamaktan mutluyum. Alışah isminin  yanına Nazlı Çelik, Müge Anlı isimlerini yanına koyunuz. Ve ne gördünüz? Harika isimler ve harika insanlar değil mi! Maşallah. İnşallah. 
Diğer isimleri de siz düşünün. Artık ülkemiz inşallah gerçek kalkınmayı yaşar. Hayalî olmayan...
Sizden ricam bu değerli insanlara para harcatmayın ve saygı da küsur etmeyiniz.  

Tavsiyem kendilerini iyi yetiştirmeli ve sorumluluk altında ezilmemelidirler. 
Vesaire. 

Verdiğim isimler kim mi? Sayın, Aslışah Alkoçlar hanımefendi Aktris Hülya Koçyiğit'in Torunu.
Sayın, Nazlı Çelik ise Star TV'de hafta içi ve akşam haberlerini sunan bir haber spikeri, yönetmen veya haber müdürü. 
3. Ve son isim: Ünlü bir Programın sunuculuğunu yapan ve hafta içi sabahları ATV TV'de kayıp insanları ve çözülemeyen polisiye olayları çözen veya çözümüne vesile Sayın, Müge Anlı. 

Biz erkekler kadınları solduran, kıran bir vahşi olmayalım... 

Her kadın değerlidir. Sevgide ve saygı da ne kadınlara ne de insanlar birbirlerine küsur etmeyiniz. Kadınlar çiçektir, bu güzel çiçekler solmasın ne de kırılmasın.

 İnsanlar birbirlerine saygı ve sevgi de küsur etmeyiniz. Hiçbir Anneye, ne de bir kadına dahil kim olursa olsun para harcatmayınız.

Haksızlık yapmak ve adaletsiz olmak hiç iyi bir şey değildir. Yoksullara dahil iyilikte bulununuz.

Önemli olan isimler değil "Kadınlar harika varlıklar"dır. Kadınlar sadece Anne ve eş değildir. 

Allah'a inan ve güvenin olmaz değil. 

Olmuyorsa da üzülmeyin vardır Rabbim Allah'ın  bir bildiği.

Rabbim Allah'a hamdolsun. Elhamdülillah!






Hiç yorum yok: