ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

7 Ekim 2020 Çarşamba

Moda Programı yorumu

TV 8 Kanalında uzun zamandır Doya Doya Moda isimli bir Moda üzerine bir TV programı var. Arada bir izlerim bu Moda üzerine yayınlanan programı.

Bir yarışmacının bugün giyimini, kombinlediği ürünleri şöylece baktım ve maşallah diyorum. Dünden bugüne yarışmacının gelişimi oldukça iyi. Tebrikler, ismini bilmediğim kızımıza! Kızımız siyah-beyaz bir kombinasyon üzerinde renk ağırlıklı bir kombin vardı üstünde. İsmini bilmiyorum. Genç ve sarı saçlıydı. Neyse. 

Jüriye de teşekkürler! Gerçekten kızımızın gelişimi çok iyi.
Sayın, Uğurkan Erez'e ve tüm jüriye teşekkürler.

Yalnızca jüri üyelerinden bir kadın jürinin Barok bir elbise giydiğini gördüm. Bu elbise hem fazla ve bulunduğu yer vb. uygun değildir. 
Barok bir elbise günümüzün maalesef sexsualitine dönüştürülmüş bir elbise olmuş. Ve üstelik doğru değildir. 
Etek kısalığı çok fazla. Buram buram Sex kokan bir şeye dönüşmüş. Doğru bulmuyorum. Bir uyum da yok Jüriler farklı farklı giyinirse, yarışmacının ve TV izleyicisinin kafası karışmaz mı? 

Ülkemizin çok güzel ürünleri var ve giyilebilir. Amerikan ve Avrupa kültürünün cinsellik kokan ürünlerini giymek doğru olmadığı gibi bunu hem kendi kültürümüze hem de farklı kültürlere empoze etmek ne kadar doğru? İslam doğru olanı öğretir. Bizler o batının saçmalıklarını alırsak ve bunu içimize sindirebiliyorsak eğer yozlaşmışız oluyor bunun cevabı.

Doya Doya Moda isimli TV Show programında elbette artı ve eksi var. 
Ama bir yarışmacının seçim ve tercihlerinde doğru karar verme sürecini kimseye danışmadan kendi aklı ile yapabilir oluyorsa bu çok iyi bir gelişim sürecidir. Kendisini tekrar tebrik ederim kızımızın. Bu küçük bir tavsiyedir.

Not: Ben de siz bilenler kadar değilim.
Bugün izlediğim kadarıyla yorumladım. Yorum yapmış oldum. Doğru veya yalan-yanlış olabilir bu yazım. Eleştiriye elbette açığım ama siz de açık olunuz. Ancak ne bildiğinizi bilmiş olmanız gerekiyor. Neyse. 

Önemli olan ne barok elbiseyi ne de bir kaftanı katlederek doğru olur mu? Yıllar önceki bir elbiseyi katletmek hiç de doğru olmaz. Etiketinde Hüseyin Çağlayan (Hussein Chalayan - Chalayan), Yargıcı vb. Yazıyorsa o ürünü giyebilirsiniz. Ancak giyilebilir olmasına özen gösteriniz. Show deyip geçmeyin! 

Bu yeni çıkan akım denilen veya tarz cinsiyetsiz.. Bugün itibariyle bazı giysiler gördüm. Erkeklere kadın elbisesi giydirerek cinsiyetsiz ismi ile bir moda akımı veya yeni bir tarz sloganı ile yeni bir şey vaad edilmiyor ki. Erkekleri Kadın ve Kadınları Erkek yaparsak bu cinsiyetsizlik hiç olur mu? Bence giyilebilir ürünler her cinsiyete uygun olması daha doğru olacaktır. Eğer Sanat estetiksiz olsaydı eğer insan aklı renkleri nasıl algılar? Neyse. Sanat Estetik içermeli ve tasarımlar da renkler, birçok renk var ve biz bunları gri olarak kabul edemeyiz. Gri sadece birçok renkten bir tanesi. 

7 Ekim 2020 gecesi saat:00.01

Hiç yorum yok: