ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Eylül 2021 Pazar

Bir Haber

Brezilya'da bir şirket kadın çalışanlarının bakım masraflarını karşılayacak





Brezilya'da iş mahkemesi, Gol Airlines adlı hava yolu şirketinin kadın çalışanlarının makyaj ve kozmetik masraflarını karşılaması gerektiğine hükmetti. Kararın emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.

Brezilya'da Gol Airlines adlı hava yolu şirketi yargı kararıyla, kadın çalışanlarının kişisel bakım masraflarını karşılayacak.

İş mahkemesi, kadın çalışanların, erkeklerin aksine, gelirlerinin bir kısmını kişisel bakımları için harcadıklarına işaret etti. Bu nedenle, kadın çalışanların makyaj ve kozmetik gibi masraflarının hava yolu şirketi tarafından karşılanması gerektiğine karar verildi.

Ülkede bir ilk

Santa Catarina eyalet mahkemesi tarafından alınan karar ülkede bir ilk niteliği taşıyor.

Kararın, makyaj yapma zorunluluğu olan başka sektörleri de etkileyebileceği için emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.

Temyiz başvurusu reddedildi: Kadın çalışanlara 94 bin 700 dolar tazminat

Şirket yönetimiyse, söz konusu kararın zorunlu olmadığını, sadece tavsiye niteliği taşıdığını öne sürerek temyize gitti. Ancak şirketin yaptığı temyiz başvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

Şirketin ayrıca, bu kararın yanı sıra, kadın çalışanlara 94 bin 700 dolar tazminat ödemesine de hükmedildi.

Gol Hava Yolu şirketinde 4 bine yakın kadın çalışan bulunurken, şirket yönetmeliğinde çalışanlar için "kişisel görünüm mevzuatı" yer alıyor.


Haber Kaynağı: TRT HABER. 

Bu haber TRT HABER'den alıntıdır.


Ben de orijinali bozmadan haberi alıntıladım.

Çünkü Ülkemiz insanları bilgi alsın ve haklarının farkında olsun. Dileğiyle. 

Çalışan kadın veya erkek farketmez ayrımcılık ve sömürü vb. olmasın artık. Haklarımızı bilelim ve kanuni olarak talep edelim. Maalesef siyasiler bu haklar konusunda ileri adım atmıyor. 


Örneğin; bir çiftçi mahkemeye gidiyor. 

Ne için ? hak aramak için. Peki ne elde edildi mahkemeden? 

cevap: Mahkeme çiftçiyi haklı bulur ve mazottan vergi alınmasının yanlış olduğuna karar verir. Traktör için yakıt mazot. Mazot bir Petrol ürünü. Malum ülkemizde Petrol ve ürünleri pahalıdır. Ve bu pahalılığa vergi eklendiğnde bu da can sıkıcı oluyor. 

Hem patronlar hem de hükümet insanı mutlu edecek işler yapsa idi mahkeme mahkeme kimse dolaşmazdı. İyi ki mahkemeler ve hukuk var. Haklarımız çok fazla çiğneniyor. Farkında olalım. Bilmediğimiz haklarımızında farkında olmak bize çok iyi bir hayat olacaktır.


******


Hükümet 28 Şubat'ın intikamını alıyor. 

28 Şubat Darbesi rahmetli siyasetçi Erbakan'a ve siyasetine yapılmıştır. Biz de bir söz vardır. O söz: yaş ile kuru yanmıştır. Darbeler herkese sıkıntı vermiştir. A, B, C ayrımcısız halk sıkıntı çekmiştir. 


En çok sıkıntıyı halk çekiyor. Günümüzde ekonomik sıkıntılar halkı daha çok eziyor. 

Hükümet yıllardır elde ettiği devletin, medyanın, statünün, kendi çıkardığı kanuni hakların vesaire keyfini yüksek maaş, iyi imlanlar, mercedes vb. Zırhlı lüks otomobiller, TRT Kurumuna, Vakıfbank'a ve birçok kamu ve kurumlara yaptığı atamalar ile kazandıklarıyla keyfini sürüyor ve iyi bir emeklilik ile. Evet çözüm üreten değildir Hükümet. 


Halkız ama keyfini siyasiler sürer.

Ülkemizi siyasiler değil Halk yönetsin.

Halk yönetirse hayatın daha iyi olacağını düşünürüm. Çünkü siyasiler hep kendisi için var  ve bu halk için değildir. Siyasilerin asıl amacı ve derdi hep farklıdır.

 Sanmayın o görüntünün bilinmeyen ve görülmeyeni,  o sesin hiç duyulmamış notası vardır... 


Ülkenizi sevin ama sevmenin de ötesinde olunuz. Çünkü tehlikenin nereden geleceği belli olmamakla birlikte haklarınızın sadece A, B, C vb. olmadığının farkına varmak için eğer bulursanız bağımsız ve özgür hukukçulara danışınız. Veya hukuk kitaplarını okuyarak haklarınızı öğrenin.


Ülkemizin kula kul olmayan tarafsız, bağımsız ve özgür hukukçulara ihtiyacı vardır. Ve olanı nasıl anlayacağız ben de bilmiyorum.


O hükümet 28 şubatın intikamını almak için nasılda vakit ve fırsat oluşturabiliyorsa biz halk için özverili ve fedekar olmadıkları çok bellidir. 


Hükümetin de yanlışları var.  haklarımız için, ülkemiz ve devlet güvenliği için Hükümeti mahkemeye verecek ÖZGÜR İRADE şart değil Vatan için elzemdir. Halkın hayatını kolaylaştımayan hükümetten ne beklenir ki!?

Hükümet tarafından göz boyamalara inanmayın. 

******

Önemli ! 

Bu yazı: yalan, yanlış, hata ve eksik bilgi içeebilir. Çok da doğru bir yazı olmayabilir.








Hiç yorum yok: