ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

13 Eylül 2021 Pazartesi

OpenVPN Connect

Google Play Store Markette açık kaynak (Open Source) bir VPN uygulamasından OpenVPN Connect 'den bahsedeceğim çok kısa bilgi verilecektir. Detay veya ayrıntı verilmeyecektir. Bilginize.

Açık Kaynak dünyasının reklamsız kendinizin ve veya bir başka sunucu satın almanıza ve kendi ip'nizin (size verilen ip) ile internette sörf yapabilmenize imkan veren bir VPN aracı OpenVPN. 

Ücretsiz ve ücretli ip adresleri ile inernette sörf yapabilmeniz için kısaca anlatayım. 

Ücretini ödenen bir sunucu ile kendi ip 'niz olacaktır. Bu daha güvenli olarak anlatılmış OpenVPN konusunu anlatan web sitelerinde.

Ücretsiz ip ile şunu ifade edeyim; Ücretli ip ve sunucuya (server'a) göre güvenliksiz. 

(!) (Şöyle düşün; 10 kutu var. Bu 10 kutu sunucu (server). bu kutular hem ücetli hem de ücretsiz ip hizmeti veriyor. Ama ücretsiz ip'ler kanuni olarak siz hangi hakla mahkemelerde hak arayacaksınız? İş te burada siz yasal ve ücretli hizmetleri tercih ediniz. Ücretsiz hizmetler için bir kanun yoluyla hak aramak için de konu uzmanı Hukukçulara danışınız.) (!)

Ücretsiz ip ile birçok kullanıcı yararlanabilmekte ve oysa bir suç işlendiğinde siz de o suçtan dolayı polis ve emniyet takibinde olabilirsiniz. Kanuni işlemler can sıkıcı olabilir. 

Fakat bu ücretsiz ip'leri veren şahıs veya kurum/şirket kim ise onların da sorumlulukları vardır. Onlar bu ücretsiz ip'leri dağıtanlar da kanuna uygun olmaları gerekmektedir. Siz masumken canınız sıkılıyorsa o ücretsiz ip dağıtanlar sizi kanun önünde savunacak bilgi ile donanımlı olmalıdırlar.

Vesaire. 

OpenVPN


Bu Google Play Stor Mağazada bulabileceğiniz en orijinal ve sahici ürün budur. Diğerleri taklit olur. OpenVPN 'ni ben görsele ekledim.  Google Play Store mağazada OpenVPN olarak arayınz. 


Bu görselde  ip adresiniz ile ilgili ayrıntıyı görebilirsiniz. Ve üst sağ tuşa bastığınızda log kayıtlarını görebilir ve isterseniz log layıtlarını x işaretine dokunarak kayıtların silinmesini sağlayabilir veya mektup simgesine dokunarak e-posta ile log kaydını bir adrese iletebilirsiniz. Ancak her ip adresinizin log kaydı ayrı olduğundan dolayı bağlanmış olduğunuz ip adresinin log kaydı işlemleri isteğinize göre yapabileceksiniz.


Bu görselde ip adresiniz ile ilgili uygulamaya kayıt ederek ip adresiniz ile web sörfü yapabileceksiniz. 


İş te ilk işlem. İp adresinizin ilk defa dosya görümünü görebileceğiniz ve ilk kayıt işlemi için ilk işlemlerin başlangıç ekranı.


Bu ekran ise her şey tamam olduğunu anladığınız ekran olacaktır. Ve VPN Bağlantınızın başarılı olduğunu web sörfünüzde de anlayacaksınız. VPN açık-kapalı isteğinize göre hizmetin başlaması veya durdurulmasını yapabileceğiniz ekran ve sol üstte yeşil renkli düğme. Düğmeyi kapattığınızda rengi yeşil değildir. Mat ve bir siyah renk olur gri renge yakın. Silikleşecek VPN devre dışı kaldığında.
OpenVPN Uygulamasını ilk açtığınızda ilk kez göreceğiniz ekran. Buradan kısaca bilgi vereceğim ilk konu.

Gördüğünüz URL (web adresi) ve File (Dosya).

Önemli! Uygulama dili İngilizce (English).

URL değil size file' ı anlatacağım. 

File dokunun. Ve bir uyarı menüsü çıkacaktır. Dosyalar - izinver - tıklayınız. İzin verdiğinizde Mobil cihazınızın cihaz deposunu ve SD kartınızı iki ayrı seçenek olarak göreceksiniz.

Cihazınıza indirmiş olduğunuz ip adresiniz zip dosyası olarak download klasöründe bulunacaktır. İndirmiş olduğunuz zip klasörünü cihazın veya yan uygulama klasörden çıkart ile çıkartın. 

Çıkarmış olduğunuz ip dosyalar; bir ip gibi yazılmamış ve bu nedenle farklı bir dosya uzantısına sahip olduğundan dolayı işlemleri sırasıyla yapmalısınız. 

Yukarıdan aşağıya kadar işlemleri takip ediniz. 

ekrana baktığınız Sol yan da klasörler var ve bunlar 3-4 klasör olabilir. Zip dosyası çıkartıldığı için klasör olarak görüyor olacaksınız. 

Ekran görüntüsü. Örnek: 1

Vpnbook.com ile başlayan 5 ip dosyanın bulunduğu klasörler.

İstenilen klasörün üzerini tıkla. 

Örnek: 2


vpnbook ile başlayan harf ve rakamlı ip bilgileri içeren dosyalar mat olarak görülmektedir.

Örnek: 3

herhangi birisini seçtiğinizde tıklayın ve renk turuncu olduğunda seçtiğiniz ip dosyası seçilmiş olurken IMPORT turuncu renk ile görünür oldu. IMPORT Üzerine dokunun.

Örnek: 4


Son işlemlerin ilk ekranı. Bilgilerin kayıt olduğu ekran.

Profile Name: eğer isterseniz olduğu gibi bırakır ya da isteğiniz harf ve rakamlardan bir profil ismi tanımlayabilirsiniz. Özgürsünüz bu profil isminde.

UsarName: web sitesinden almış olacağınız örneğin; vpnbook yazınız.

Save Pasword: şifre girin demek isteniliyor. 
Yine web sitesinden almış olduğunuz şifreyi giriniz. 

Connect after import: ben o kare kutuyu boş bırakıyorum. Siz iyi bir bilgiye sahip olduğunuzda daha iyi ayarlamalar yapabileceksiniz.

Soru: Peki hangi web sitesinden ip dosyalarına nasıl ulaşacağız ?

cevap: www.vpnbook.com/freevpn veya sadece vpn.com ve site içerisinden OpenVPN arayınız ve seçiminizi yapınız. 

Bilgilerin doğruluğu için ve konuyu daha iyi  anlamak için lütfen Türkçe ve İngilizce dilinde bilgi veren web sitelerinden ve YouTube web sitesinden video içerikler ile bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hiç olmazsa bir fikriniz oluşmuş olacak ve aradığınız sorunun cevabını bulmanın mümkün oluşu size olumlu yansıyacaktır.

Elbette yasal ve Ücretli bilinen VPN, uygulama ve oyunları tercih ediniz. 

Ekonomik durumunuz elverişli değilse bazı ücretsiz araç, uygulama, oyunlardan yararlanabilirsiniz.

Google Play Mağazasında her türlü her şey var. Ücretli ve Ücretsiz, Beta, Demo ürünler Google Play Mağazada her şey mevcut.

Önemli bilgi! ücretsiz ip dosyaları ve şifreler devamlı kullanamazsınız. Çünkü ip dosyalar ve şifreler geçicidir. Bir günlük veya bir iki günlük olabilir. Örneğin, vpnbook.com web sitesinden takip ettiğinizde anlayacaksınız. ücretsiz ip ve şifrelerin geçici bir süreliğine verilmiş olduğunu anlayacaksınız.

 Önemli nokta: vpnbook.com web siesine üyelik kaydı yapmanza hiç gerek yok. Web sitesinde her şey çok anlaşılır ve çok kolay ulaşmak ip dosyasına ve şifresine. Diğer web siteleri karışık olabilir. En anlaşılır ve kolay içerikli web siesi www.vpnbook.com . 

Mutlaka mobil cihazınızda Antivirüs olmalıdır.
Çok önemli bu Antivirüsler.

Örnek:

1) Comodo Security: ücretsiz özellikler ve ücretli VPN. Reklamsız.

 Bildiğim kadarıyla merkezi Amerika'da bulunan bir Türk güvenlik yazılım şirketi. Veya CO ve çalışanların da bir kısmı Türk sanıyorum. Bunu özellikle Türk olduğunu veya Türklerin bulunduğu bir şirkete desteğiniz olsun. Google Play mağaza da indirilme sayısı biraz düşük kalmış. Desteklemek çok önemli. Ora da Türk kardeşlerimiz var ve onlar yalnız değildir. Bizlerin ücretli ve ücretsiz desteğimiz ile kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım, Kardeşlerim.

2) Kaspersky:Ücretli ve demo. ücretsiz antivirüs de var. Reklamsız.

3) ESET Security: Ücretli ve demo.  Ücretsiz antivirüs de var. Reklamsız.

4) AVG ve Avast: ikisi de aynı şirket oldu. Ücretli.  Ücretsiz özellikleri vardır. Reklam içeriyor!

5) Zemana: Türk yapımı bildiğim kadarıyla bir Antivirüs. Ücretsiz özellikler vardır. Ücretli ürün olsa bile ücretsiz ve reklamsız bir antivirüs.

6) dr. Safety: Trend Micro şirketinin ücretsiz olarak sunduğu bir antivirüs. Reklamsız.

7) ProtonVPN: Ücretli ve Ücretsiz özellikler. Avrupa'nın iyi bir VPN ürünü. Ancak apk uzantılı uygulama dosyasını web sitelerinden güncel sürümünü indiriniz.  

Uyarı! 
Türkiye'den uygulamayı Google Play mağazadan indirmek mümkün değildir. 

Bu konuyu ProtonVPN'e ilettim. Türkiye Google Play mağazada uygulamanın olmasını ve indirilebilir olması için talebimi ilettim. Aldığım yanıt ise Türkiye tarafından engellendiğine ilişkin yanıt aldım ProtonVPN yetkilisinden. 

Türkiye'den Google Play mağaza üzerinden ProtonVPN indirilebilir olması için Hükümet çözüm üretmelidir. 

Ben ne Hükümeti ne de ProtonVPN hizmetini sunan şirketi suçlamıyor yalnızca çözüm üretilmesini rica ediyorum. 

ProtonVPN, ProtonMail ve Proton Takvim (Beta sürümdür.) bu ürünler çok iyi ama ücretsiz olduğunda ücretli özellikler içermez. Yine de oldukça iyidir. Kullanıcı memnuniyeti ay yüzeyine çıkarmaz ama iyi ürünler.

Google Play Mağazada Proton mail e-posta ve Takvim (Beta sürüm)  hizmeti vardır.

Eğer ekonominiz elverişliyse: ExpressVPN ve CyberGhost VPN vb. Ürünler ile web de sörf yapabilirsiniz. Bu ExpressVPN Ve CyberGhost VPN, VPN özellikleri içeren ip gizleme araçlarıdır. Ancak ücretli ve Demo vardır. 

En reklamsız VPN'ler: ProtonVPN ve Sentinel Lite VPN (Tamamen ücretsiz sanıyorum) vb. Ve bunlar Açık Kaynak 
(Open Source) özellikler içeren ürünlerdir.

Reklam içeren VPN'ler: 
1) itop VPN: ücretli ve ücretsiz.
2) HotspotShield: ücretli ve ücretsiz.
3) i2VPN: ücretli ve ücretsiz.
4) Thunder VPN: ücretli ve ücretsiz.
Ve benzeri.

Önemli !!!!

burada yer alan her isim, ürün hakkında verdiğim bilgiler sadece öneri olmaktadır.
Bir sorumluluk almıyorum. Lütfen inanmadığınız ve güvenmediğiniz her şeyi kullanmayınız! 

Bu bir öneri amaçlı yazı olabilir. Ancak konu uzmanları size daha iyi bilgi verebilir. Ürün yetkilisi şirket çalışanları da size bilgi verebilir. 

Araştırın ve doğru adresten bilgi alınız. 

Ben basitçe anlatım yaptım. Ayrıntı verilmemişir. Konu uzmanları daha iyi bilgi verebilir. Konu uzmanlarına Teşekkür ederim. O konu uzmanlarına bilgi almak için mutlaka danışmanız gerekiyor. 

ÖNEMLİ !!!!!!!! !!!!!!! !!!!!!!!

Bu yazı: yalan, yanlış, eksik ve hatalar içerebilir. Çok da doğru bir yazı olmayabilir.

Burada yeralan ürün isimleri ücretsiz tanıtım ve bilgilendirme amaçlıdır. Doğru bilgiler konu uzmanlarında ve üretici şirketlerin yetkililerinde olmaktadır. 

Burada doğru bilgi yoktur. Bilginize.

OpenVPN İngilizce yazılı görseller Google Play Store Mağazadan alınan görsellerdir. Ancak diğer görseller (üstte küçük simgeler gördüğünüzde anlayacaksınız)  mobil cihazdan alınmış uygulamanın ekran görüntüleridir. Bunları ben ekledim.

Son Söz:

Endişe ve Kaygı duymadan Güvenli ve saygılı İnternet oluşturulabilir. 

Ücretli ve Ücretsiz VPN; duyulan endişe ve kaygı, engelli (devletlerce yasaklanmış web siteleri), web sitelerine girmek için tercih edilmektedir VPN'ler. 

Antivirüsler; endişe ve kaygı duyduğumuz için güvenlik araçlarıdır. 

Dark Web ise; internetin karanlık yüzüdür. Suçluların, yasa dışı işler yapanların olduğu bir karanlık bölgedir.

Biz insanlar birbirimizin haklarına saygılı olsak ve adil olabilsek ne Dark Web, VPN, Antivirüs olur ne de Yasaklı web sitelerinden Pornografi, kumar, silah ticareti vb. Yasa dışı içerikler olur değildir. 

Adil ve saygılı olabilsek ne kadınlar ve kızlar fuhuşa yönelir ne de insanlar suç işlemek için çabalar. 

Özellikle kadınlar ve kızlar birçok web sitesinde çıplak bedenlerini pazarlayarak satma (fuhuş) bu ve benzeri işlerle para kazanmak yerine bilim insanı, öğretmen, doktor, şoför, işçi, sanatçı vb. birçok meslekten birini seçerek helal ve temiz para kazanabilir. Eğer biz insanlar doğruları yaparsak.

Temiz ve Güvenli, Saygılı ve adil, merhametli bir Toplum ve insan olursak hayat herkes için mutluluk olacaktır. Para değersizdir. Ama kira ve fatura ödemek için Para önemli olmakadır. 

Biz insan olarak çok zarar verdik tabiata ve insana. Artık bu son olsun!..  

ÖNEMLİ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Bu yazı: yalan, yanlış, eksik ve hata içerebilir. 
Çok da doğru bir yazı olmayabilir.

Lütfen doğru adresten bilgi alınız.











Hiç yorum yok: