ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

9 Ekim 2021 Cumartesi

Ece Ronay

Magazin haberlerini okuyorsanız Ece Ronay haberini belki görmüş ve okumuşsunuzdur.
Kısacık da olsa bilgi sahibisinizdir.

Ece Ronay isimli genç bir kız önce fenomen olmuş sonra da şarkıcı olmuş. Hakkında ki bilgim magazin basın tarafından olmuştur.

Günümüz çağı kimi gençler için fenomenlik önemli. Fenomen olunca para da oluyor. Reklamın da haber web sitelerine düştü mü tanınmışlık da oluyor. Herkes tanımıyor fenomenleri. Yine de 10 kişi ile sınırlıyken tanınma bu sayı TV ve haber web sitelerinde haber olunuyorsa tanınmışlık ile 100-1000 kişi ile artış.

İlk yazımı okudu mu Ece Ronay. Bilemem. 
Kısacık bir şeler yazayım kendisine.

Ece Ronay ile Mehmet Ali Erbil arasında gerçekte ne yaşandı bilmiyorm. Basına yansıyanlar çok çirkin ve ahlaksızca. 

İlk yazımda bahsetmiştim. Tekrar kısacık anlatayım. Yaşanılan çirkin hadise yüz yüze bir iletişim ile değil de internet üzerinden yazılı mesaj ile mobil uygulama (tahmini) kullanılarak gerçekleşmiş. İddia bu. 

Eğer ki iletişim mobil veya PC ile internet üzerinden mesajlaşma olduysa eğer bunu ispatlamak da hiç kolay değildir. 

Ne burada Ece Ronay'ı ne de Mehmet Ali Erbil'i suçlamak ve yargılamak benim haddim değildir. Bu çirkin hadise mahkemeye taşınmışsa bu konunun konuşulması ve tartışılması Medya araçları üzerinden doğru olmayacaktır. 

Kim ne biliyorsa Savcı'ya ifade versin. Mahkemede dürüst konuşsun.

Bir TV kanalında magazin konulu programa Telefonla bağlanan Ece tartışmanın içerisine kendisini savunma amaçlı girerken hata eder.
Bilmediği bir hatası olur. Ece o tartışmada Kürt kimliğini öne sürer. Halbuki ben bile onu bir insan evladı bir birey olarak değerlendirdim. Ve hiçbir kimse onun Kürt oluşundan bile haberi yoktu. Ben de dahil bilmiyordum. O tartıştığın insanlar dahil senin bir kürt oduğundan bile haberleri yoktu. 

Ece sana bir tavsiye,

Bir diploma duvarda asılmak için değildir.
Kendini geliştir. Gelecek hakkında fikrin oluşsun. Bir şey üret veya ne istiyorsan onu yap ya da sat. Ancak kendini satma!..

Ece sen de bir evlatsın ve bir insan bir birey.
Düşünmeden bir şey yapma.

Cennet ve Cehennem boşuna değildir.
Kürt olmak ne de Türk olmak ayrıcalık değildir. Doğru olan şey; Takva ve İffet.
Haram yanlıştır. Helal ise çok değerlidir.
Kötü pislik ve bir ateş... iyilik ise Hayırlıdır.

Bu siz Ece Ronay kızımıza küçücük bir nasihattır. İsteyen herkse burada nasihat vardır.

Ece henüz genç bir insan. Öğreneceği çok şeyler olduğunu bilmelidir. 

Not:
Bu yazım da ateşe su dökmek vardır. Anlayabildiniz mi? 

 eğer siz yaşınız ve cinsiyetiniz farketmez kim olursanız olun asla ateşe benzin veya yanıcı madde dökmeyiniz!

*  yanlışa yanlış ile karşılık doğru mu? Ya da iyilik'e kötülük ile karşılık mı doğru olur? Cevabınızı hazır cevaplı olarak değil düşünerek veriniz. *



O Magazinci hanımlara sevgim ve saygım var ve herkese de. O üç magazincilik yapan hanımlara bir tavsiye; uzmanlardan bir şey öğrenirseniz programınzı izlenebilir yapabilirsiniz. Ancak siz hanımlar lütfen yargılamayın hiçbir konuğunuzu ne de öfkelenmeyiniz. Sakin konuşmak ve sabırlı olunuz.


Siz hanımlar; sizleri seven ve sayan bir vatandaşım. 

Herkesi Allah için sever ve sayarım. 

Yüce Allah her şeyi çok doğru ve iyi bilir.

Önemli !!!!!

Bu yazı: yalan, yanlış, eksik ve hata içerebilir. 
Çok doğru bir yazı olmayabilir.

Hiç yorum yok: