ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

22 Ekim 2021 Cuma

Lyrics

İngilizce şarkı sözleri Türkçe diline çevrilmiş Türk web sitelerinden okurdum o çevirileri.. anlayamazdım. 

2015 Yılında Hello isimli bir şarkı Adele'nin sesiyle müzik listeleri sıralamasında oldukça iyi seviyelerde imiş. Bilgi: Wikipedia.

Ben de Hello isimli şarkı sözünün bir web sitesinde Türkçe çevirisini okuyordum.
Birden bir ışık yandı ve anlayabilmiştim.
 
Yıllar önce ünlü bir özgün halk müziği sanatçısı yabancı şarkılar için hiç de olumlu konuşmamıştı. Türk diliyle yazılan şiirler ve şarkı sözleri için olumlu cümleler söylemişti.

İlk defa anlayamadığım bu İngilizce şarkı sözlerini Rabbim Allah bana anlattı. 
Aslında ne imiş? Cevap: Öykü.

Şarkı ister cinselliği anlatsın isterse aşkı; ne anlattığı farketmez öykü dili ile şarkılı anlatım var. Biz Türkler bir türlü doğru anlayamamışız. 

Bu bilgiyi size de açıklamak isedim. İngilizce dilini anlama ve öğreniminde bu bilgiyi aklımızda bulunduralım.

Önemli !!!!

bu yazı ve her şey: yalan, yanlış, eksik ve hata içerebilir. Çok da doğru olmayabilir.

Bu ışık yandığı gibi hemen akabinde buraya yazıldı. 1-2 saat önce bu yazım yayınlanmıştı. O yayını sildim. Ve küçük bir ekleme ile bu yazımı yayınladım. 

Bu yazımın hiçbir ticari tarafı yoktur. Işık yanınca bir heyecan ve sevinç kapladı içimi... sizlerle; hiç görmediğim, tanımadığım insanlarla paylaştım, bir nevi. Bu dünya sanal dünya. 


Hiç yorum yok: