ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

26 Ocak 2020 Pazar

Artık almanın da oturmanın da vakti yoktur!

Rahmetli Deprem Dedemizden bu yana ve öncesine dayanan uyarı ve bilgi bizi üzülerek söylüyorum akıllandırmamış! Marmara Depreminin ayak sesleri işitilirken bizler oturamayız efendiler!

Yıllardır Küresel Isınmanın sesine kulak vermedik bu da bir hata!
Kuraklık, sel, sıcaklık vs mevsimsel değişimi de umursamadık.

Para ve siyasi şovlar ile horonlar,  halaylar ile keyf ettik. Unuttuk dünya ahalisini de dünyanın çığlığını geleneksel danslarla çıkan keyf sesleriyle bastırdık...

Hayat ne garip insan için...

Üniversitelerin laboratuvarında üretilen deprem simülasyonundan elde edilen veriler mütahitlere ve halka yansıtılarak bilgilendirme yapılırdı. Evler, ahırlar, fabrikalar, vb. Böylelikle daha bilinçli yapılar olması muhtemeldi. Deprem Profesörünün bilgileri ne kitaplarda kalacaktı ne de teoride. Uygulamaya geçilmesi gerektiği birkez daha iyi anlaşılıyor.

Elazığ Depremi ülkemizin bir Deprem kuşağı olduğunu anlatıyor.
Nerede ne zaman ne yaşayacağımızı bilmiyoruz.

Artık siyaset yapmak değil halka hizmet etme zamanını geçirmemelidir ülke büyükleri.
Birilerinin değil herkesin zengin olduğu bir kalkınan ülke olmak hayal değildir. İnanın. İsteyin. Dileyin. Dua edin. vb. Siyaset olmasın halk ve tabiat mutlu edilsin, lütfen.

Almak asla bir çözüm değil, anlayabildi mi ülke zenginleri ve siyasileri, birileri?
Vermenin ne kadar da mutlu ettiğini biliniz.

Doğrusu nedir?
Cevap: Tüm afetzedelerin banka ve çeşitli borçlarını karşılıksız sıfırlamak. Ve yeni, güvenli bir ev vb. Vermek. Karşılıksız insanları ve tabiatı mutlu etmek en iyi bir iyilik.

İnternetten yayımlanan haber sitelerinin manşetleri bile çok acayip. Yahu Allah için iylik yapmak çok mu zor! Halkın borçlarını karşılıksız sıfırlamak çok da zor değil aslında.

Allah için karşılıksız vermeyi öğrendiğimiz ve yaptığımız gün ileriye gideceğiz ama siyaset olmasın artık.

Not: Bu yazı belki Pazartesi veya Salı günü yayımlanabilirdi. Ama belki biraz erken oldu ama belki doğruların yapılmasını geciktirmek daha fazla canın acısı yüreğimizi acılarla kaplamasın artık. Diye. Bu yazı yazılmış ve yayımlanmıştır.

Tüm merhumlara, Şehitlere, afetzedelere Yüce Allah Rahmet ve Merhamet eylesin. Amin. İnşallah.

Sömürgecilikten ve şevk kırıcı sözlerden, işlerden vs. Vazgeçilmesi dileğiyle. Artık başka zaman yok!
Doğruların yapılması gerekir...

Deprem uzmanları ile toplantılar yapmak ve doğruları yapmak bize zaman kazandırırken canların mutlu olmasına vesile olmanın harika bir duygusu...

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Her şeyin en doğrusunu sadece Yüce Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: