ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

15 Haziran 2020 Pazartesi

Biraz oradan biraz da buradan

Genç Şarkıcı kızımız, evladımız Aleyna Tilki'nin en yeni klibi için bir şeyler söylemek;
İlk önce dondurma reklamını TV'den izledim. Sonra YouTube web sitesinden netd müzik şirketinin yayınladığı video müzik klibinin en yenilerinden Aleyna Tilki'nin masal isimli video müzik klibini dinleme ve izlemek nasip oldu. İzlenimimi ifade edeyim; Klip olarak ismine uygun dekor, kostüm, ışık, efektler, saç ve makyaj vesaire gibi bir masal izlenimi veriyor ama bu batılı kültürün anlatıldığı bir masal, hikaye olmuş. Bu olumsuz bir eleştri olarak algılanmasın. Çünkü yıllardır Türkler batı kültürü ile büyüsek de kendisine ait olanın kimi insanlar tarafından tutulduğu kimisi de batı kültürünü benimsemiş ve daha fazla tutuğu doğal. Çünkü Batı çok fazla olarak her şey de ve DİL' de... Azerbaycanlı bir vatandaşın dediği üzere; "Özümüzü yitirmeyelim".

Bu öz mevzusu abartılmasın ki yanlış yerlere çekilmesin.

Gerçek Öz ?

İnsanı da her canlı ve cansızı, bildiğimiz ve bilmediğimiz her şeyi de Yüce Allah yarattı. Öldüren ve sonra  dirilten Allah'a hamdolsun. İnsanın dönüşü Allah'a'dır.

Gerçek Özü anlayabildiniz mi?

Aleyna'nın bu klibinde ki özne dondurma olmuş. Dondurma çok ön planda olmuş. Bu klibin baş kahramanı dondurma olmuş.

basit ve anlaşılır ifade ile:Bu şuna benzer; "Parayı veren düdüğü çalar"...

Bu video klip bir Reklam mıydı?
Çünkü benim değerlendirişim böyle oldu eğer doğru anladıysam.

******

Ve şöyle bir bilgi vereyim.
Dünyada bazı insanlar yüzünü ve fiziksel görünümünü değiştirmek için çok para harcıyor. Ve maalesef çirkinleşiyorlar. Güzelleştiklerini sanarak.

Allah insanı güzel yaratmış ama bazı kimseler yüz ve bedenlerine öyle şeyler yapıyorlar ki (daha doğrusu yaptırıyorlar) çirkinleşiyorlar aslında. Ve kimisi de ya bir hayvana ya da başka bir insana benzemekte bu da ticareti şekillendiriyor vesaire. müdahrlerle kopya insanlara dönüştürülmüş bir insan nesli var ve bu para demek. PARA... onlar tarafından ve biz de dilimiz döndükçe anlata bilmeliyiz o İnsanlara iyi anlatılmalı bu iş ticarete döndü.

Halbuki Güzellik nasıl olmalı?
* Allah'a inanmak.
* Sadaka, fitre ve zekat vermek.
* iyilik yapmak.
* Şükretmek.
* Güzel söz ve davranışta bulunmak.
* haramdan sakınmak.
* Dedikodu yapmamak.
* şebeke suyu değil, doğal kaynak suyunu cam içerisinde muhafaza etmek ve cam bardaktan içmek. Toprak sürahi ve bardak tercih edilebilir.
* Kur'an okumak.
* Haya (Güzel Ahlaklı olmak)
* insana ve tüm canlılara, tabiata hayırlı faydalı insan olmak.
* ........ vesaire.

*******

Bingöl ilimizde deprem olduğunu basından öğrendim. Uzmanların dediği üzere ülkemiz deprem kuşağı içerisinde. Depremler olacak bu kesin uzmanların aktardığı bilgiler üzerine.

Artık siyaseti ateşe atıp yanlışları düzeltip gerçek doğruların yapılması gerekiyor.

Tüm afetzedelere Geçmiş Olsun derim. Merhumlara ve şehitlere Allah rahmet eylesin. Sağlık sorunu olan herkese Allah şifa versin.

Bu yazı ve her şey:
* yalan olabilir.
* yanlış olabilir.
* eksik bilgi içerebilir.
* Hatalar olabilir ve hatalı bilgi içerebilir.
* Doğru olmayabilir.

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Her şeyin en doğrusunu sadece Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: