ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

20 Haziran 2020 Cumartesi

Yerel Yönetim ve notlar

Tüm Yerel Yöneticiler Muhtarlar dahil Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmekle mükellefler. O para kasaları ve aldıkları maaşlar Türkiye Cumhuriyeti devletinindir ve siz devletten maaş almaktasınız. Yerel Yönetici: seçimle belirlenmiş siyasi işçileridir. Kazanılan her Lira, kuruş Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir.

Kanun ne derse desin bu bilinç ile bir Belediye veya Muhtar ülkeye hizmet etmiş olur. Eğer ayrımcılık yapmaz ve siyasi faaliyetlerin, yasal ve yasa dışı örgütlerin hizmetçisi veya ayağı olmaz ise.

Bir belediye başkanı makam aracını satmış ve bu satıştan birkaç öğrencinin eğitimi için harcamıştır. Gazeteler öyle diyor.

Bir makam aracı ve sandalyeler, masa vesaire Belediyede her ne varsa hepsi Türkiye Cumhuriyetine aittir.

Bu satış işlemi nasıl oldu? Ve satıştan elde edilen paranın ne için harcandığı belgeleri ile Devlet bilgilendirilmelidir. Taşınabilen ve taşınamayan her şey (Belediye binası, bir çivi, bir sıva, çatal, kaşık, taş, toprak vesaire)
Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir.

Eğer o öğrencilere doğru bir iyilik yapılacaksa bu makam sahibi siyasetçi Başkanın kendi öz parasından veya servetinden olmalıydı. Madem olmuş Allah o genç öğrencileri utandırmasın.

Bunu neden yazdım o çocukların üzülmesini ne de onlar tarafından bir baskıyla karşılaşmalarını istemem. Allah sevindirsin o çocukları.

Şu ağalık bir bitirilse... ah!

Gerçek iyilik nedir?
Cevap: Kişinin kendi öz parasından veya servetinden olmasıdır.

Siyasi kimlikli de olsa bir belediye başkanı saçma sapan ayrımcılık içeren ifade ve yöntemlere başvurmasın. Ne demek İstanbul halkı veya Eyüp Halkı!  her bir vatandaş Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıdır. Her bir yerel yönetim Türkiye Cumhuriyetine ait olduğu gibi makam sahibi siyasiler işçileri olmaktadır. Siyasi kimlikli seçilmiş işçiler Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Devletine, halkına da hizmet etmekle mükelleftirler. Tabiata ve insana hizmet de unutulmasın.

******

Adalarda bir grup İ.B.B. başkanı Sayın, E. İmamoğlu'nu protesto etmiş. Konu; Adalardan Atlı faytonların kaldırılıp yerine Elektrikli araçların taşımacılık hizmeti vermesi.

Adalar Kaymakamı Elektrikli araçlar Trafik Kanununa uygun olmadığı yönünde Elektrikli araçlara izin vermemiş. Bunun üzerine Sayın, Başkan Adalara gelip Kaymakamın makamına çıkar ve durumu görüşür. Başkan Kaymakamla olan randevuya yetişmeye çalışırken veya Adadan ayrılmak üzere iken bir grup tarafından protesto edilir.

Başkan Golf aracı statüsündeki araçları kapalı elektrikli büyük camlı bir minübüs olarak adada yaşayan vatandaşların ve turistlerin hizmetine uygun görülmediği için Kaymakam tarafından izin verilmedi.
O elektrikli minibüse benzetilen araçları haber web sitelerinden gördüm. Hiç beğenmedim tasarımlarını. Turistleri ve vatandaşları bu kapalı araçlarla mı gezdirecekler? Üstü açık ve hoş bir tasarım olabilirdi. Hem yağmurdan koruyacak (açılır- kapanır sistem) olmalıydı. Tasarım için çok acele etmemek gerekir. Uygun bir tasarım insanları mutlu edecektir.

Eğer AK Parti işin içinde olsaydı acaba kaymakam yine de izin vermez miydi? Umarım siyasi değildir bu ret etme.

Gelelim bu protesto eden grup için bir şeyler söylemeye.

Merhaba! siz Atları geri mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse..
Hiç atların nasıl bakıldığından bilginiz var mıydı? Kaşağı nedir bilir misiniz? O kaşağı ile o güzel atları tımar ettiniz mi?
Hiç ağlarken bir at gördünüz mü?
Atlar sizler için ne ifade ediyor?
Faytoncuya para ödeyerek sizi gezdirdiği ile ilgili mi?
Atları gerçekten sevdiniz mi?
Yoksa siz o faytoncuların ailesi misiniz? veya AK Partinin kullandığı saf insanlardan mısınız?

Faytoncu tarafından kırbaçlanan at size ne ifade ve duygu olarak söylüyor? Kötü koşullarda sevgisiz bakılan at ile konuştunuz mu? Siz hiç o atlarla konuştunuz mu?

Hayır! Belki gerçeği siz biliyorsunuz.

Ben o atların durumunu basından gördükçe üzüldüm. Siz hiç mi üzülmediniz! İnsan olarak bu nasıl vahşet olarak ifadeyim basından gördüklerimi.

Allah'ın yarattığı Türklerin, Osmanlının ve birçok efsanenin kahramanı olduğu gibi Peygamberlerden bu yana ve Mustafa Kemal Atatürk ile kahramanlığı tüm dünyada da Harika canlılardır Atlar. Ama günümüzde Allah'ın lütfu olan tabiata ve canlıların tümüne iyi davranmadık. Daha çok dünyalık para ve her şey uğruna dünyayı sahte bir cehennem yerine döndürmek için çalışan kimi insanlarca yok ediliyor her şey.

insanın bu zulmü kendisini zalim yapar ve cehennemlik olur.

Değer ve kıymet bilmeyen insan oluyoruz.  Allah biz insanları affetsin ve bizi doğruluktan ayırmasın. Amin. İnşallah.

Eğer atlar mutluysa biz de mutlu olmalıyız.

Ben hiçbir siyasinin ve insanın tarafında değilim. Doğrular doğru düzgün yapılıyorsa mutlu olmak tabiki de olması gayet doğal. Allah razı olsun gerçek iyiliği sunanlardan.

Bu yazı ve her şey:
* Yalan olabilir.
* Yanlış olabilir.
* Yanlı ve taraflı olabilir.
* Eksik ve hata içerebilir.
* Hatalar olabilir.
* Doğru olmayabilir.

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Her şeyin en doğrusunu sadece Rabbimiz Allah bilir.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: