ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

31 Ağustos 2021 Salı

bu başka sözler

Merhaba Öğretmenler!

öğrencilerinizi yetiştirieceğiniz öğrenciler için size yeni bir yöntemden bahsedeceğim. 

Bu yöntem 'çamur'.

Anne ve babalar evlatlarına sevgiyi veriyor ama hayatı anlatmıyor. Hayat içerisinde nasıl bir birey, insan olunur vesaire bilinemediği için hatalar yapılmakta. Bocalanmaktadır.

İşte yöntem çamur bir önerimdir.

Öğrencinin elleri çamura deysin. Çamurla oynasınlar...

Bu ileri ki yaşamda bir öğrencinin birey ve iyi bir insan olmasında vesile olacaktır çamur yöntemi. 

Hayat tecrübemle anlatayım neden önemli ve önerim bu çamur yöntemi anlamış olacaksınız. Okuyunuz.

Düşünün; hastanın morale ve hasta refakatçınında bilgiye, güler yüze ihtiyacı vardır. Çünkü güler yüz hem hastaya iyi gelir hem de refatçinin hastane psikolojisini üzerinden atmasına vesile olur.

Hastanın yanında bulunan refakatçiyi azarlamak ve ona sorumluluk yüklemek doğru değildir. Elbette refakatçi gerekeni yapacak ve hasta ile ilgilenecektir. Ama Sağlık Bakanlığının bir personeli değildir refakatçidir o. Kimden ne istediğinize karar vermeli hemşire ve doktorlar.

Bir hemşire kendi canı için ne bir başkasını kullanmalı ne de o başkasını ateşe atmalı.

Türkiye Cumhuriyetinde hayat çok iyi tıp personeli için. Çünkü bilmez gerçek hayatı. 
Afrika fakirlik ve içme suyu sorunu olan bir bölgedir Afrika. Sağlık konusu da ayrı bir sorun. İstanbul'da bir Devlet hastahanesi ile karşılaştırılamaz Afrika'nın çadır hastahaneleri. İmkansızlık ve parasızlık vb. Yüzünden her hasta tedavi edilemiyor veya tedavi olsa bile hasta tekrardan hastalanma riski vardır. Çünkü mikrop heryerdedir... 
Halk da yoksul veya sağlıklı ürüne erişimi yoktur. İnanılmaz film sahnelerinn ta kendisi Africa. Tıp personelinin işi gerçekten zordur. Hastalar için de zorluklar ve riskler vardır.

Tıp personeli ülkemizde çok iyi imkanlar içindedir. Oysa Afrika da iyi imkanlar bulmak ne mümkün! 

Tıp öğrencilerine nasihat edeyim.

Kim olursanız olun ve mesleğiniz hangi branş farketmez öncelikle güleryüzlü iyi bir insan olun. Elinizi çamura sürmekten korkmayınız!

Kendi canınız için hiçbir kimseyi ateşe atmayın ne de sorumluluktan kaçmayınız!


Not: Sağlık Bakanlığının Anadolu yakasında iki farklı Covid-19 Hastalarının bulunduğu Hastahanelerde hasta refakatçısı olarak yatış servisinde birkaç gün bulundum. Buradan yola çıkarken ve daha önce ki yaşadıklarımdan bir kısmını buraya aktardım. 

Hatasız kul yok.  belki hayra vesile olunur diye yazdım. İyiliğin ve doğrunun oluşmasına vesile olmak için yazdım. Kimseyi yargılamıyorum ve suçlamıyorum.

Her iki farklı hastahanenin Covid-19 servisinde yatan hastalara ve refakatçilerine ücretsiz internet hizmetinin olmadığını gördüm. Buradan mı başlar bilinmez ama  olumsuzlukların başlangıcıdır internet hizmetinin sunulmaması. Hatta özellikle internet hizmeti Covid-19 hastaları ve refakattçilerine sunulmaması. 

Yatışta olan hastaya 4 bardak günlük su veriliyor. Oysa hemşire der ki günde 2 LT. Bir insan su içmelidir. Öyleyse neden hastaya günde 250 ml. 4 badak suya tekabül ediyor oysa. Hani nere de o 2 LT. ?

Hükümetin Yanlışlarını biz vatandaşlar çekiyoruz. İyi hayat yaşayan hükümet sonunda yıllarca çalışarak Devletimizi Tayyip Devleti yapmıştır.

Hiç halk düşünülmemiş. Ne hasta ve refakatçileri iyi düşünülmüş ne de insan.

Hastahanede kaldığımız süre boyunca bir hastahanede temizlik personeli babamla ikimize Koskoca Hastahanenin ve Devletin yapmadığını yapmıştır. Genç bir erkekti temizlik personeli. 

Eğer Devletin önemli bir üstlerinden olsa idim o temizlik personeline iyi bir maaş ve makam vererek mükafatlandırırdım. Küçücük bir iyilikti ve halktan, hastadan gizlenenin açığa çıkartan iyi bir genç insana yürekten çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden. O genç olmasa idi hem yalnızdık hem de hastalık sürecimiz çok daha riskli bir yola girecektik. Siz düşünülmediğiniz için ne Koskoca Hastahane vardı ne de Devlet...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ölmüş ve Tayyip Devleti olarak can bulmuş ve böylece girmediğ hiçbir delik yoktur. Acı ama gerçek.

Biz o Şanlı Türkiye Cumhuriyeti değiliz artık...
Oldu Tayyip Devleti ve ülkesi.

Olmaz olsun böyle devletçikler. Olmaz olsun yalan işler.

Tayyip sineması Olmaz olsun. İzlemek istemiyorum böyle sinemayı.

Eğer Allah:a inanılsa doğru işler yapılmaz mıydı? Yalan işler neden önemli? Gösteriş neden önemli?
Gösterişli binalar için dünya para harcanır ve bunlar için para söke söke halktan alınır. Tayyip demiyor mu; söke söke.

Milletin Efenisi oldun Tayyip Efendi. Halkı üzme üzülürsün Efendi!.. 

Lanet olsun siyasete. Lanet olsun Devletimizi kuşatıp hançerleyen ve kanını emenlere.

Son not: Covid-19 hastaları ile Normal yatış servisinde yatan hastalar ile her şey aynı değildir. Farklıdır. Her iki serviste de cebinizden para çıkmak zorundadır. Su ve çeşitli ihtiyaçlar için. Evet Covid-19 hastalarına ihtiyaçlarının giderilme konusu hükümet tarafından sıkıntılı süreçtir. Ve Normal yatışta istediğin dükkandan istediğin suyu satın alma özgürlüğün var ve bu hastanın beklemeden iyiliğine suyu yudum yudum içmesine yansıyor. Covid-19 hastaları maalesef hükümetin yanlışlarının bedelini ölümle ödememesi için acilen Tayyip devleti bu sıkıntılı süreci iyileştirmelidir.

Eğer taksi paranız yoksa bir Covid-19 hastası için hayat çekilmez olur... Hatta Cehennem... Öyle size izlettirilen Tayyip sinemasına aldanmayınız.

Diğer;
Taliban, Zalimin ürettiği kötü bir sonuç ise, Erbakancılar veya Tayyipler de bir sonuçtur. Yanlışlardan doğan yanlış sonuç olur Erbakancılar veya Tayyipcikler. İkisi de aynı Erbakancılardır. Taliban hatta A.B.D. üretimi kötü bir sonuç da denilebilir. Afganistan'ın tarihi tarih boyunca halkı hiç gülmemiş ki. E tabi ki halk yok ki. Suriye'de de halk olsa Esad servetin üzerinde oturabilir mi? Türkiye'de halk olduğunda Devlet hiç birilerinin olur mu?

Yasal ve yasa dışı örgütler bir sonuçtur. Maalesef cehaletten, hataların ve yanlışlardan oluşan bir sonuçtur. Taabi ki de kula kulluk da var bu kötü sonuçları doğuran veya üreten. 

Doğru bilgi: Ülkemizde Enflasyon Canavarı diye birşey yoktur. Olsa olsa bu o bazı insanların açgözlülüğü, duyarsızlığı, bencilliği ve vicdansızlığı olur. Yani kısaca, Canavar aslında bir insan... 

Ülkemizde yanlışlar devam ettirilirse ne mi olur? Cevap: Millet Bahçeleri EV olur ve Sağlıklı temiz helal ürün ve gıdaya erişimi çok çok çoooook zorlaşır. Ve hatta karaborsaya bile düşer. ... bence düşünün ve doğrusunu yapınız. 


Türkiye Cumhuriyetini ya Peygamber yönetsin ya da Halk yönetmelidir.

Yeğenime SMS mesajı yazdığım nasihatı siz üniversitenin yeni öğrencilerine de yazayım istedim. Okuyunuz.

Merhaba Yeğen! Duydum. Tebrik Ederim. Kısa bir nasihat: odanın içinde bir soba var. Hava da çok soğuk! Apartman dairesinden bodrum katına doğru aşağıya in. Bodrumdan bir balta ve birkaç odun ile dışarıya çık. Odunları balta ile kır. Baltayı bodruma götür. Bodrumdan dışarıya çık. Apartımanın dışına. Bak orada kırdığın odunlar yerde. Gördün mü? Ya ellerinle daireye çıkar ya da bir saplı kova yardımıyla daireye odunları çıkar. Neyse. kırdığın odunları sobaya ustalıkla yerleştirki odunlar yansın ve soba bütün odayı ısıtsın. Sen de üşüme. Bunu iyi anla ki iyi bir rehber olur belki kimbilir.

Unutmadan, ne kork ne de yapamam savına sarıl yeğenim. Yapmalısın. Hatta o Otobüse binmelisin. 

Bu nasihat böylece sonlanır. İstedim ki bir şey öğrenin.

Bir bilgi: ülkemizde yapılan sağlık açısından yanlış olan şey: asfaltta ve kaldırımda çekirdek ve fındık kurutmak. Bu doğru değildir. Anlıyorum ama yöntem yanlıştır. Asfalt ve kaldırımlar güneşten dolayı çok sıcak. Bu da o yanlış yönteme müracaat edenlerin işini kolaylaştırır ama sağlık açısından yani insan sağlığı açısından risktir. Ve maalesef kimse sorumluluk almıyor. Ölen veya sıhhati bozulan insandan kim samimi ve içten özür dileyecek. Lütfen para veya geçici ve haram ile bezeli tatlı hayatın insanı olmamak için çözüm üretiniz. Canlar hasta olmasın ne de ölmesin. ...

Önemli!

Bu yazı: yalan, yanlış, hata ve eksik içerebilir.
Çok da doğru bir yazı olmayabilir.

Allah'tan başka İlah ve Tanrı yoktur.
Halkı ve tabiatı üzmeyin ki, üzülmeyin...
İnsanı ve tabiatı üzmeyiniz.

Allah'a hamdolsun. Her şey Allah'tan mı? Ya insan hataları ? (...)







Hiç yorum yok: