ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Mart 2020 Perşembe

Koronavirüs (Coronavirus)

Malum, Türkiye ve dünya gündemi Virüs. Dünya Sağlık Örgütünün Pandemi (Küresel Salgın) ilan ettiği Coronavirus (Koronavirüs).  Yazımın doğrusu bence Corona Virus (Korona Virüs).

Size farklı açıdan anlatacağım.

Ülkemize artık virüs giriş yapmıştır. Fransa'dan bir vatandaş ile virüs ülkemizdedir.
Yabancı ülkelerde ki insanlar da bir can tabiiki. Bu nedenle bir panik havası hakim olduğundan insanlar marketlere, Eczanelere, Medikal satış yapan bazı ürünlere yönelmiş olduklarından arada bir satılan bir maske bile çok fazla satılır olmuş. Böylece ürünler çok fazla, aşırı bir talep görmüş. İşte bu bazı ürünler insanların paniklemesiyle aşırı yoğun talep görmüş ve fabrikalar bu anormal talebi karşılamak için kapasitelerini ve çalışma sistemlerini de talebi karşılamak için düzenleme yapılması zaruriyetinden dolayı ayarlamalar yapılmış.

Buna benzer panik havası Türkiye'de de görülmüştür. Ve bazı satıcılar 10-17.Türk Lirası normal koşullarda ve piyasa şartlarında olan bu satış fiyatlandırması yapılmış plastik şişe 400-500 ml. bir kolanya bazı fırsatçılar tarafından 30 Türk Lirasına Eminönü ilçemizde satıldığına ilişkin bilgi aldım.

İslam insanları aydınlatır...
* Haram kazançtan uzak dur!
İnsanların zaafından, cahilliğinden, bilgisizliğinden, paniklemiş olmasından, salgın hastalık korkusundan, hastalıklara karşı bireysel tedbir alma isteğinden vesaire bu gibi şeyleri kendi menfaatine kazanım sayanlar: Haram kazanç doğru değildir diye sizleri uyarırım. Benim uyarmamı kaale almazsınız bunu da bilirim. Allah'tan korkmanızı hatırlatırım.
Müslüman iseniz; Haramı acilen terk ediniz. Cuma İbadeti ve dini günlerin ilk  Bayram Sabahları, Kurban ibadeti ve de Hac ve Umre İbadeti dahil başlamadan çok evvel Haramı ve zehirleri (kumar, sigara, esrar, alkollü içecek ve yiyecekler, nargile vesaire insanı sarhoş eden ve bağımlı yapan her şey tüm haram her şey dahil) Terk Ediniz!
Beni kaale almazsınız bunu da bilirim. Seçim ve tercihleri doğru yapınız. Allah'tan korkunuz.

Şu yaşlar da olan insanlar risk altında derler ama en önemlisi de
İnsanı sarhoş eden ve bağımlı yapan her şey ve tüm haram her şey dahil risk altındadır. Ne alaka? Uyarmak bizden, uyup uymamak sizden...

Riskli insanlar kimlerdir kısmen anlatayım:
* Aromalı-aromasız Nargile ve Tütün Mamüllerini kullananlar yani içenler.
* Alkollü içecek ve yiyecek tüketenler.
* Esrar ve uyuşturucu vesaire bağımlılık yapan tüm maddeleri kullananlar.
* Kumar, (para ile oynanan bahis, zar atma, makine oyunu, masa üstünde oynanan çeşitli oyunlar ve elbette parasına, yemeğine, çayına vesaire oynamak da kumar olur. Kumar bir zevk için oynanan bir oyun değildir. Dikkatli olun ve bilmeyerek Haram işlemeyin!)

Ve diğer:

Kolonya sahte olmayan ve 80 derece olmasına özen gösterin.
Marka isimleri:
Selin, Boğaziçi, Duru... 80 derece olmasına özen gösterin. Ancak kolonya insan cilt sağlığı için temiz el olacak ve günlük kullanımı 2-5 damla, gün içerisinde hava kararana kadar 2-3 kez temiz el için 2-5 damla ile kullanın. Kolonya kullanımını abartmayın! Dermotoloji (cildiye) hekimlerinden bilgi alınız.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BİLGİ ALINIZ.
Google da Bilgi bulursunuz fakat yabancı dil bilmiye bilirsiniz.

Bir fincan Yeşil Çay, sarımsak, soğan ve su, sabun ile elleri yıkamak. En iyi çözüm. Sabun ama hangi sabun?
Parfüm ve kimyevi madde içermeyen gerçek sabun.
Katı sabun veya bulursanız iyi kalitede doğal sıvı sabun. Cildiye doktorlarından bilgi alınız.

Vakıflar bünyesine bağlı satış dükkanlarından zeytin yağı, katı doğal sabunlar, zeytin vesaire ürünler bulmak mümkün. web sitesi:
www.vakifrzeytinleri.gov.tr
gov.tr biliniz ki bu Türkiye Cumhuriyeti Devletimizindir. En güvenilir yerimizdir.  5 Türk Lirası ve üzerinde ürünler bulmak mümkündür.

Diğer bir bilgi:
Ev yapımı sıvı sabun yapmak için YouTube 'da videolar mevcuttur. Bilginize. Önerim; Gıda boyası kullanmayın. En kolay tarifi de ben vereyim:
düz katı zeytinyağlı vakıflar sabunu ve Mehmet Aydın Bıttım sabunundan bir parçasını veya tamamını rendeleyin sıcak suyun içerisinde eritin içerisine erimekte olan veya eritmiş olduğunuz sabun sıcak suda eridiğinden dolayı sıvı halde olduğundan 2 veya 3-5 poşet yeşil çay ilave edin. Yeşil Çay sadece içmek için değildir. YOUTUBE DA BİRÇOK VİDEO VAR Ama Gıda Boyası ile renklendirmeyin ve de alkol ve benzeri ürünler ile zenginleştirir  sanarak kendinize zarar vermeyiniz!

Katı sabunlar, marka isimleri:
Duru (Evyap Sabun), Hacışakir, Dalan... vesaire.
Fax (Evyap)  ve Işıl (Bim)Evyap Sabun Tarafından Malezya'dan ithal edilen sabunlardır. Migros Katı sabunu ise; evyap sabun tarafından üretilir. Düz beyaz katı sabunlarından tercih ediniz. Dermotolog (cildiye) hekimlerinden bilgi alınız.

Önemli!

Panikleyen insan fazla ürün alır ve bu fazla alım stok olur. Bu stoklama başka bir insanın ürüne ulaşımını geciktirir veya engel olur. Kendimizi düşünüyoruz bir başkasını da düşünmüyoruz... her bir insan kim olursa olsun canı candır. Lütfen doğal akış da olalım. Paniklemeyin!
Her insan ürünlere ulaşabilsin...

bir diğer:
Parası olanla olmayan arasında fark var. Bu fark beslenme ve giyim ile kendini gösterir. Bazı insanlar sahtekardır. Bilginize. Fakir ne de olsa fakirdir. Ne giyinmesini bilir ne de beslenmesini bilir. Hele bu panik havası da parası az olan insanların ürünlere ulaşımını engelliyor olabilir.
Fakiri de düşünün onlar da bir insan bir candır. Devletimiz fakirleri de düşünsün ve düşünmekle kalmasın yapsın.

ve önemlisi; bencil olmamak, tabiatı ve canlıları, fakirleri de düşünmek vesaire.

Vesaire

Sağlık Bakanlığı ve tüm hekimlerden doğru bilgi alınız. Uzmanlar ? Cevabı verdim. Dini konularda ise uzmanından bilgi alınız. Her kes değil din konusunun uzmanı. Buna dikkat ediniz.

Bu Yazı: ticari kaygı, endişe, ticari menfaat, menfaat, reklam, pazarlama vesaire bir amaçla yazılmamıştır. İnsanların ücretsiz bilgi almasını kolaylaştırmak içindir.

Önemli!
Söylentiye, dedikoduya, kalabalıklara, market raflarının boş veya azlığına değil doğru bilgi ve doğru tecrübeye itibar ediniz. Aklınızı işletin ama menfaate değil iyiliğe çalışın.

Dikkat!
bu yazı doğru olmayabilir.
Eksik ve veya hatalı olabilir.
Konunun gerçek uzmanlarından bilgi alınız. Ben bilgili bir insan değilim.

Yüce Allah'a hamdolsun.
Elhamdülillah!
Doğruyu en iyi bilen sadece Yüce Allah.
Ben hiçbir şey bilmiyorum.
Ben bilen bir insan değilim.
Ben hiçbir kimseyim.
Ben bir hiç'im.
Ben bir hiç!
Özür dilerim.

Hiç yorum yok: