ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

19 Ağustos 2020 Çarşamba

Çözüm Neden Yok?

Türk Televizyonlarında yarışma programları tekrar revaçta. ünlü birkaç TV Kanalında yarışma programları ilgi görüyor ve gördüğü ilgi üzerine reyting sıralamasında oldukça iyi.

Örneğin, Şans Kapıyı Çalınca isimli bir yarışma yıllar sonra günümüz yılı 2020'de tekrar bir Özel TV Kanalında tekrar yayın hayatına başladı. Eskiden olduğu gibi ilgi çok iyi.

Peki neden TV Kanalları yarışma programları yayınlıyor?
Cevap: Reyting = Para. Halkın ilgisi de olduğu için.

Halk neden ilgi gösterir?
Cevap: Muhtemel en büyük sebep EKONOMİK. Diğer.

Ben bile Şans Kapıyı Çalınca isimli yarışma programına katılmayı dün akşam itibariyle düşünüyorum.

Yarışmaların en güzel tarafı kazanılan para ve hediyelerin  Diyanetin açıklamasına göre KUMAR, MİLLİ PİYANGO DEĞİL, güzel tarafı ise HELAL OLMASI.

Bir söz var o da şu: Hayat Bir Kumar!
Bu ve benzeri sözler kumar ile ilişkilendirilmiş ama gerçekte kumarı meşru göstermekten ve topluma bunu empoze etmek ve kumar'ın iyi bir şey olduğunu kabul ettirmek veya insan psikolojisi ile ilgili bir anlatım da olabilir. (bilim içerisinde karşılığı vardır.)

Ama Kumar, Bahis, Şans oyunları vb. bunlar İslam dininde yasaklanmıştır. Çünkü HARAM.

Yarışmalar doğru yapılırsa kazanılan Para/hediye ve dökülen her ter damlası boşa akmaz veya dökülmez HELAL olur.

Halkın neden ilgisi ve talebi var bu TV yarışmalarına?
Cevap: Eğlenmek de olabilir ama en büyük gerçek sebep; halkın EKNOMİK sorunlarının çözümü olarak da görmesinden de kaynaklanıyor.

Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'nde sorunlar özellikle de EKONOMİK olduğundan mütevvellit çözüm ama doğru bir çözüm olmadığı için Bankalara borçlanmış insanların imzalı kağıtları Bankaların veri bankasında saklanıyor. Bu Küresel bir sorun değil bu sorun yıllardır var.

Şöyle de anlatayım.
Ülkemizi yöneten Lideri ve Hükümeti bir model getirdiler ülkemize o Kazan Kazan modeli. Peki nasıl bir şey? Zengini zengin eden bir model.

Hem siyasi iktidarı mutlu eder hem de zengin patronları.
Bu Kazan Kazan modeli ile yapılan işlere örnek vereyim;
Yollar, Köprüler, Metro, Hastahaneler vb. İşte bu Kazan Kazan modeli yapılan işler Döviz endeksli olduğundan ülkemiz hep borçlu çıkıyor. Mesela, Köprü geçiş için Devlet garantisi verilen patron çok garantili ve sağlam para kazanıyor.

Çünkü, yıllar önce bir söz söyleyen Sayın, Erdoğan bu borçlanma yöntemini savunmuştu. Şöyle der Sayın, Erdoğan: "Borç Yiğidin Kamçısıdır"!

Bu model dışa bağımlılık getiren ve zengini zengin etmekten başka bir işe yaramayan iktidar siyaseti de gözeten sistem KAZAN KAZAN onların tabiriyle model (Halbuki Erdoğan bağımsız olmayı ve dışa bağımlılığa karşı idi sözlerinde ama gerçekte maalesef çok fena bağımlıyız.)

şunları da ifade edeyim.

İnsanlar birilerini sevdiğinde ilgi ve alaka duyar. İlgilenir insanlar sevdikleriyle. Örneğin, Ünlülerin bu ilgiden nasiplerine çok para düşer.
Siyasetçilerin nasibine ve ailesine, eş-dostuna vb. çok para düşer. Biraz daha açıklayıcı yapayım.

Şarkıcıyı ve Aktörü sevdiniz ilginiz oluştu. Şarkıcı konser verir ve sen gidersin.. sevdiğin yıldızın sinema biletini satın alırsın sinemaya gidersin. Ve böylece satın almalar başlar; konser bileti, baskılı tşört, sinema bileti, hediye kartı vb. Burada şunu da anlatayım lisanslı veya lisanssız ürünler; bardak, şapka, peçete üretici ve sinema yapımcısı şirketi, aktör/şarkıcı da kazanır. Lisanssız ürünler korsan işler olduğundan dolayı sadece yasa dışı HELAL olmayan para kazanılır. Bu işleri yapanlar temiz para kazanmaz. Çünkü çok fazla insanın alın teri olduğundan dolayı yasa dışı işlerden temiz helal para kazanılmaz. Bunun bahanesi olmaz.
Yani Lisanslı yasal ürünler satın alınız.

Kısa bir bilgilendirmeden sonra konuyu biraz daha açıklayım.

Siz Sayın, Erdoğan ve ailesini sevdiniz, diyelim. Sayın Erdoğan ve ailesinin şirketleri var farz edelim. Siz gidersiniz. Bu sevginizden ve iyi niyetinizden olsun her gidişiniz. Ne olur? Cevap: Sayın, Erdoğan ve ailesinin şirketleri para kazanır.
Sayın, Erdoğan sevgi ve ilgi alaka gördükçe kendisi ve ailesi ekonomik olarak çok iyi bir hayat yaşar.

Bu iyi hayatı Tarikat Lideri ve ailesi de yaşar. Nasıl mı? Siz gidersiniz... ve onlar çok iyi bir ekonomik hayatın içinde olmaya devam ederler.

YouTuber'lara ve Fenomenlere giderseniz onlar da iyi hayat yaşar.

Yani Türkiye'de insanlar hep gider ama bu bazı insanlara olan gidişler EKONOMİK iyi hayatı beraberinde getirir.

Kendimden örnek ile anlatayım.
Yıllardır internet üzerinden insanlara hazırlamış olduğum işlerimi Blogger web sitesi üzerinden kimi zaman YouTube vb. web sitelerinden sunmaya çalıştım. İyi bir sunum ve pazarlama ile değil. Farkındayım. Ama kimseler gelmediği için para kazanamadım. Çünkü bilmiyorum. Çünkü yoktunuz. Eğer gelseydiniz ben paramı YouTube web sitesinin sahibi Google'dan alacaktım. İşlerimi belki sizlere daha sunacaktım. Bilemiyorum.
Yaptığım çalışmalar; taklitsiz ve kopya içermeyen özgür, özgün vb. olması için doğru ve iyi işlerden taviz vermeden işlerimi daha iyi yapabilmekti. Elhamdülillah! Her şeye rağmen başkasının ne yolunda ne de izinde olmadım. Ben para ile yaşamadım. Bir şikayetim de yok!

İşte böyle bu yazı da burada biter.
Önemli olan bu yazıyı okuyarak doğru olanı bulun ve alınız. Veya istemiyorsanız da hiçbir şey almayınız.

Son bir şey daha anlatıyım.

TV Kanallarının veya Medya patronları, Fenomenler dahil o yarışmacılara ve mikrofon uzattığınız insanlara para verdiğinde ne olur? Adalet ve hak-hukuk doğru yerine gelir. Hep bana olmaz! İslam ahlakı ve paylaşımı, adelet mekanizması doğru işler.

O evlilik programları mı dediniz veya sorduğunuzu farz edelim. O evlilik programları sahte idi. Bu islam için doğru bir kazanç olarak kabul edilemez. Çünkü kazanılan her ücretin insanlara, yalan sevdirilerek büyük paralar kazanılmıştır. Yani sahte programların yapımcısından itibaren yarışmacılar, program sunucuları dahil Medya patronu, Reklam - Pazarlama depertmanları vb. Kişi ve patronların, şirketlerin kazancı için kazanılan her şey HELAL olarak kabul edilemez. Eğer Allah kabul ediyor ise o kazançlar, saygınlık, sevgi  vb. Dahil içerdiğinde iyi şeyler var ise Allah'a bırakmak takdiri doğru olacaktır.

Ülkemizde Medya (çok iyi reyting alanlar) sahte işleri ve böylece yalanı sevdirerek halka çok büyük para kazanmıştır. Bu HELAL Mİ? Eğer Allah ne veya neleri kabul ediyor ise HELAL olabilir. Her Medya ve herkes için; her şey belki istisna içerebilir. Ancak HARAM KAZANÇ ASLA GERÇEK MUTLULUK YAŞATMAZ!..

Ülkemizde ki yoksulluk neden hiç bitmez? Cevabının bir kısmı yukarıda yani yazının içerisinde.

Bu yazı size kısmen cevaplar verdi. Doğru mu? Allah bilir.

Bilgi: masaüstü ekran ile her şeye ulaşınız.

Hiç yorum yok: