ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

18 Ağustos 2020 Salı

Master Chef

TV 8'de yayınlanan Master Chef isimli yemek yarışması yeni bölümleri ve yeni yarışmacılarla, yenilikler ile başladı.

Mehmet Chef, Somer Chef ve Danilo Chef'in sunumu ve öğreticiliği ile.

Acun Ilıcalı iyi bir reyting alacağı muhtemel. Ne de olsa TV'de yayınlanan en popüler ve insanların ilgisini çeken ve sevilen yarışmalardan birisi de Master Chef.

Acun'un ülkemize kazandırdığı Master Chef ile iyi değil çok iyi para kazanacağı da bir gerçek. Nasıl olmasın ki!

Neyse. Böyle bir giriş yazısından sonra asıl konuya değineyim.

Master Chef'in dün yayınlanan bölümünde Eray isimli yarışmacı hakkında bir şeyler yazayım.

Allah'tan her şey değilse bile birçok şey kayıt altında; kim ne söylemiş ve kim ne yapmış vb. Bunlar, ses ve görüntülü kayıtlar alınmakta ve kimisi de ekran başındaki izleyiciye aktarılmakta. Ve ben Eray isimli yarışmacıyı TV 8 Master Chef  Ekibinin ekrana sesli ve görüntüsü yansıyan yarışmacı Eray isimli yarışmacının söylemleri vb. beni bu yazıyı yazmaya salık verdi.

Anlatayım.  Yarışmacı Eray, Kaptanlık hakkı için yapılan mücadele kazanan ile yarışma sonlanmış.  Kaptan seçilen kişi karşı takımın kaptanını seçmiş. Ve böylece her iki kaptan ekibini oluşturmaya başlamışken, bir kaç kişi derken son yarışmacı seçimine doğru giderken Eray, Tanya Kaptanın mavi önlük vermesi ve Eray'ın önlüğünü  giydirmesi ile mavi takımın içinde ekip arkadaşı olarak yer alır. dikkatinizi birden bire bir şey çekiyor. Ve o bir şeyi TV8 Master Chef ekibinin yansıttığı kayıt içerisinde Eray isimli yarışmacının kendi kendisi ile kınuşurken henüz mavi takıma seçilmemişken.. Kendisi gibi yarışmacı arkadaşları hakkında bir film senaryosu yazıyordu; Sesli konuşarak kurgusu Eray imzalı. kendi kendini kurgulayan Eray; Arkadaşları sanki sahtekar bir oyuncu imiş. Falan filan. Zihnini kuruyordu Eray. diğer bir deyişle saat gibi kuruldu ama kendi kendisinin ayarlarıyla oynayarak.

Eray Mavi önlğünü kaptanından alır ve mutlu olmak yerine saçma sapan birkaç uyduruk senaryosundan birkaç kelime konuşur. Mavi takımın seçimleri devam eder ve Eray'ın iyi anlaştığı yarışmacı arkadaşı Gülşah da takıma dahil olur. Gülşah mavi önlüğünü giymiştir. Ve konuşma sırası kendisine gelen Gülşah, sinsilik ile ilgili kelimeler dudaklarından dökülür.
En son yarışmacının kırmızı önlüğü giymesi ile Celal isimli yarışmacı artık kıemızı takımın içerisinde yer alır. Ve böylece mavi ve kırmızı takım oluşmuştur.

En son kırmızı takıma seçimle değil sonuncu kalarak kırmızı takımda yer alacak Celal gelir önlüğünü giyer ve konuşma sırası gelince dudaklarından sitem, kızgınlık vb. kelimeler dökülür. (Anlamsız bir konuşma yapar 2 kişiden biri olarak.)

Kırmızı takıma çok önceden seçilen Serhat isimli yarışmacı tepkisini haklı yere gösterir Eray ve Gülşah'ın sözleri üzerine. Celal de nasibini alır.

Her şey ta başından Eray'ın sesli olarak kendi kendisi ile arkadaşları hakkında olumsuz konuşması ile başladı. Hatta kendisi ile konuşmakla yetinmedi bazı arkadaşlarına yüzünü dönerek kaos olacak, şöyle böyle konuşmalar yaptı. Biz ekran önündeki insanlar bize aksettirilen kadar tanık olduk her şeye.

Eray sadece kendisini değil Gülşah ve Celal isimli bu bilinen iki arkadaşına iyiliği yerine kötülüğü dokunmuş oldu. Sadece kendisine yazık etti Eray. Bilinen iki arkadaşına negatif etki altına aldı. (O kötü ve yanlış sözlerin bir olumsuz etkisi başgösterir ve Gülşah ve Celal tesir altında olmuştur. (Çünkü Eray'ın bu hem sözel hem de sözsüz konuşması ile.) Bilerek veya bilmeyerek. Daha doğrusu (kötüye yorma yapılırken negatiflik içinde tutmak).

Eray mavi önlüğünü giydiğinde konuşma sırasında kendisine söz hakkı verildiğinde bir şey daha söyler kelimelerin içerisinden; arkadaşları hakkında sosyal medya üzerinden bilgi toplar ve eleştirilerde bulunur arkadaşlarına.

Eray belli ki sosyal medya üzerinden bilgiler toplamış ve bu bilgileri hafızasında biriktirmiş. (Hafızaya alınan ve işlenen veriler saklanmış.) zihninde kurguladığı senaryosuna dahil etmiş.

Hatırlayın, Eray isimli yarışmacı ilk 16 içerisine seçilen Master Chef'e dahil olmuş ve bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmada bahsi geçen kişi Eray'dı. (Odak noktası Eray.) Kendisinin yıllar önce İstanbul'a geldiğinde (o yıllarda akıllı telefon yoktu) elinde bavul veya bir çanta ile marineye gelir ve bir sandal veya teknede misafir eder kendisini. Bilmiyorum kaç gün ve kaç gece misafirliği devam eder teknede. Otel desen o da pahalı.

Kendi hikayesini anlatan Eray nasıl oluyor da arkadaşları hakkında doğru olmayan ve onları birbirine düşürecek açıklamayı yapar? Kaç gün de tanır Eray arkadaşlarını!?

Her biriniz ana-baba evladısınız. ünlü Master Chef bile söyledi, bir çok kişi arasından elenerek Master Chef yarışmacısı oldunuz. Bunun farkına var Eray!
her bir yarışmacı eşit şartlarda yarışıyor. Zengin-fakir ayrımı yok!

biz ekran önündeki insanlar ne mi isteriz? Adil bir yarışma olsun. Yarışmacılar mutlu olsun. Patron Acun her şeyin en iyisini zaten yapmış siz yarışmacılar için. Biz izleyiciler olarak ne dedikodu ne de birbirinin mezarını kazan yarışmacı ve yarışma programı izlemek istemeyiz.

Eray, babandan aldığın doğruları hatırla veya öğrendiğin doğruları hatırla. Kur'an-ı Kerim'den hiç doğruları aldın mı?

Ya zihnin ile alakalı öyle ise zihnini tamir et, kendini değiştir. Veya psikog'a görün.  Veya bu bir sahte oyun ise, oyunun galibi olmak istiyorsan 1.ci olmak istiyorsan da vazgeç Eray. Alın teriyle adaletli yarış Eray. Kimseye haksızlık yapma Eray. Hile ile değil alnının teriyle mücadele et ama adil ol.

Eray'ı değerlendirdiğimde hiç de olumlu değil düşüncelerim.
Her birimiz İnsan evladıyız Eray, vazgeç! kendine iyilik yap ve iyi ol. Adil ol. Mutlu ol. Allah'a şükürde bulun. Binlerce insanın arasından ilk 16 içerisinde olan yarışmacılar Allah'a şükürde bulunsun. Ve iyi olsunlar. İyi ve adil bir yarış olsun ama dedikodu ve kuyu kazma değil.

Serhat isimli yarışmacı için şunu söyleyim. Haklısın. Ben dahil ekran önünde iken mutsuz ve kızgın oldum. Değer mi arkadaşlarını üzerek, öfkelendirerek  şeytanı sevindirmeye? Eray Allah'a şükretsin. Nereden nereye gelmiş. Farkına var ve Allah'a şükür et.

Sosyal medya mı diyorsun Eray? Benim de paylaşımlarım var Eray! Gel beni de ziyeret et.

Neyse. Bu böyle devam ederse Eray'ın ilk elenen kişi olmasını isterim. Eğer Eray kendisine çeki düzen verir ve iyi bir yarışmacı olursa ekranın önündekiler de iyi bir yarışma izlesin artık. Vesaire.

İlk defa böylesi bir yazı yazıyorum.

Reyting ve çok fazla para uğruna insanları birbirine düşürmeyin! Adalet ve hak-hukuk vb. Hakları çöp kutusuna atmayınız. İzleyicilere öfke vermeyiniz. Vesaire. İNSAN OLDUĞUNUZU UNUTMAYINIZ!

Bilgi:
Daha fazla her şeye; masaüstü ekranı ile ulaşınız.

Hiç yorum yok: