ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

3 Şubat 2024 Cumartesi

El İnsaf

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşanan olayda, Orhan Emen, Kahramanmaraş'tan aldığı traktörü nakliyecilerin istediği 28 bin lirayı fazla bulunca inat ederek traktöre binerek yaklaşık 700 kilometrelik yolu 3 günde tek başına kat etti. Emen, yaklaşık 8 bin lira yakıt parası ödeyerek Bitlis'e vardı ve nakliye firmalarının daha vicdanlı olmalarını temenni etti.

Bu ekran görüntüsü ve yukarıda yazılanlar www.sondakika.com web sitesinden alıntıdır.

Aşağıda yazılanlar sadece bana aittir. Okuyunuz.

Nakliyecilikten tüm sektörlere 'El İnsaf' diyorum.

Hayatı Pahalılaştıran İnsandır. 
Çözüm sunması gereken de insaflı olması gereken yine insandır.

Erdoğan'dan önce de hayat pahalıydı. Erdoğan geldi yine pahalı hayat ve ucuz emek. 

Bugünler ise fazla yüksek fiyatları görmek mümkün. 

Erdoğan rakamlara bakarak ülkemizin büyüdüğünü söylerdi ama bu halkın cebine olumlu yansıtılmadığı için bugünlerin yüksek enflasyonuna hazırlıklı olabilirdi halk. Hayır, Olmadı. 

Örneğin, Nakliye de doğru fiyat nasıl belirlenir? Sadece taşıma ücreti alınmalıdır.
Nakliyeci ise, lastik parası, yakıt parası, aracın yıpranma parası, dönüş parası vb. hesaplamaları istenilen taşıma ücretine dahil edilerek fiyat yükseliyor. Vergi de ekleniyor.

Halbuki müşteri sadece taşıma parası ödemeli ve yük için sigorta talep edilmeden nakliyeci veya firma gereğini yapmalıdır. 
Yükün güvenliği ve boşaltılma işi nakliyeci firmalara ait olmalıdır. 

Vesaire. 

Bu gibi örnekleri çoğaltılabilinir ancak insaflı olunmalı ve helal kazanmak için gereken yapılmalıdır. 

Sektör temsilcileriyle İile devlet istişareyle  çözüm bulmalıdır. 

Benim önerdiğim çözüm değil sizlerin sunacağı çözüm herkesi mutlu etmeye yarayan olmalıdır. Helal kazanç öncelikli olmalıdır.

Bazı ürünlere vergi indirimi gelse bile çözüm olmaz. Çünkü yine fiyatlar yüksek. Örneğin, Gıda ve giyim dahil kırtasiye ürünleri bile pahalı.

Not: İnsan kaynaklı her tür sorunun mutlaka vicdanlı ve akıllı, adil çözümü olmalıdır.

Kardeşler! Altınları, paraları, akıl,  vicdan, adalet, haklar, tatlı söz, saygı, iyilik vb. Mezara koymak için çalışmayalım. Önemli olan Allah'ın rızası ve hoşnutluğudur. Çocuklar gülerse herkes güler...

Ülkemizi Halk Yönetmelidir.

Hiç yorum yok: