ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

25 Şubat 2024 Pazar

Sığınmacı Ve Mülteci Konusu Üzerine Düşünceler

Önce Avrupa: Hollanda da Göçmenlerin Şiddet içeren Eylemi. Tarih: Şubat 2024.

Viyana: Geneleve giden bir Afganistan vatandaşının şiddet içeren  ölümlü suç eylemi. 3 kadın ölü. Tarih: Şubat 2024

Ve Türkiye Cumhuriyeti:

Erdoğan kapıyı açtırınca birçok Suriye vatandaşı Ülkemize giriş yaptı. Şehirlerimize yayıldılar. 

Afganistan vatandaşları da serbestçe ülkemize giriş yaptı. 

Suriye vatandaşlarından kimisi çok kolay ticari işler yapmaya başladılar. Kolay haklara sahip oldu Suriye vatandaşları. Kimi Vatandaşlar dilencilik, çöp toplayıcılığı, işçi olarak geçimlerini sağladılar.

Afganistan vatandaşları dilencilik haricinde daha çok çöp toplayıcılığı, çobanlık, işçilik gibi işlerle geçimlerini sağladılar.

Bu yabancı ülke vatandaşlarının ülkemize uyum sağlaması kolay oldu. Hatalar da var.
Uyum sağlama derken; ticari faaliyet, dernek kurulması ve siyasi faaliyetler. Evet bu konular da nedense çok hızlı uyum sağlandı ki bu hakları Erdoğan vermiştir.

Biz vatandaşların bile hakkı olduğu halde hakları verilmeyerek Suriye ve Afganistan vatandaşlarını yararlandırmak Erdoğan ve elemanlarının neticesidir.

Bunları neden yazıyorum biliyor musunuz? Artık konuşmalıyız. Yani halı altına süpürülen her konu bir gün taş olup başımız yarılmadan doğru tedbiri ve doğruları yapalım diye sizleri uyarıyorum. İş işten geçmeden doğruların yapılması için önce konuşmak gerek ama biz hiç konuşmadık. Çünkü Erdoğan konuşulması için gerekli çabayı göstermediği gibi umursamayıp kendi doğrularını yapmaktan taviz vermedi. Adalet der Erdoğan ama o Adalet Erdoğan için 6 harften oluşan kelimedir. 

Düşünün;

Bir Suriyeli karnı doyduğunda ülkesine gidip Ülkesi ve haklar için mücadele etmeyi isteyebilir veya istediği yaşamı tercih edbilir. Bu Afganlı ve diğerleri için de geçerlidir.

Önce Ülkemiz ve sonra Avrupa ve bazı ülkeler kapılarını açtı. Bu insanlığın karşılığı iyilik olmalıdır. Ancak basına yansıyanlar ise düşündürücüdür.

Türkiye bakış açısıyla Avrupa'yı hep bu göçmen politikalarından dolayı eleştirirdik ama görüyorum ki haklıymış Avrupa. Biz Türkleri almaması ve Avrupalı yapmamalarında haklılık payı hayat örnekleri ile doğrulanmış oldu. Meğer Avrupa Haklıymış.

Avrupa ülkesini ve halkını korumak için doğruyu yapıyormuş. Türk bakış açısıyla Avrupa Zalim oluyor.  Çünkü biz Türklerin eleştirisi bu idi. 

Benim önerime gelirsem; 
Eğitmeden ülke içine almamak ve de halk ile kaynaştırmamak. 
Artık yabancılar (kardeşlik bağlarımız dahil olsa) kültür ve yaşamlarımız dahil dilimizde farklı. Farklılıklarımız çatışmaya ve şiddete dönüşmemelidir.  Ancak konuşulmalı ve tartışmalıyız. Ülkemizde artık bazı şeyler çok fazla. Avrupa bile yaptığı insanlığın bedelini maddi hasar ve insan canıyla ödemesi bu insanlığa sığmaz. Çözüm şart ve geç olmadan. 

Kısaca yazdım. Konuşmak ve tartışmak şattır.  Eğer halı altına konular süpürülmeye devam ettirilirse ilerisi hiç de çok iyi olmayacaktır. İnsanlık için çözüm üretmeliyiz.








Hiç yorum yok: