ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

24 Şubat 2024 Cumartesi

Yazımın Ana Başlıkları: Aşk-ı Memnu, Siyasal Konular İle Türkiye Ve Atatürk

Osmanlı İmparatorluğu dönemi yazarlarından Halit Ziya Uşaklıgil ve yazmış olduğu roman Aşk-ı Memnu konusunu kısaca anlatmak isteğimin ve kendimce kendi tarzımda bağlantılara nasıl geldiğimin farklı bakış açımla siz okuyucuya aktarmak istedim. Elbette Kaynak gösterilecektir.

Bilgi Kutusu:

Servetifünun edebiyatı yazar ve şairleri, beslendikleri Batılı eserler doğrultusunda, dönemlerinin siyasi-sosyal şartlarının belirlemesiyle, kendine özgü romanlar yazmayı başarmış, döneme damgalarını vurmuş ve kendilerinden sonraki yazarları da etkilemeyi başarmışlardır. Batılı anlamda Türk romanı bu dönemde yazılmış ve  roman, gerek üs-lup gerekse teknik bakımdan önceki döneme göre büyük gelişme göstermiştir. Serveti-fünuncular, Tanzimat’la başlayan dilde sadelik anlayışından uzak durmuş, aydın kesim için süslü ve sanatlı bir dille eserler vermişlerdir. Onlar estetiğe önem vermiş, bu da dil zenginliğini getirmiştir. Arapçadan, Farsçadan,  Batı edebiyatından kelimeler ve  tamla-malar  kullanmışlardır.Bu dönemin romancıları; Halit Ziya Uşaklıgil, Mehmet Rauf  ve Hüseyin Cahit Yalçın’dır.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi, Türk Dili Ve Edebiyatı 4; 1.Ünite Roman'dan bir alıntıdır. Türk Dili Edebiyatı 4. Yazar: Gönül Metin. Basım: Ankara 2023

Yani, Aşk-I Memnu Günümüz Türkçesiyle Yasak Aşk (Zina) Konu anlatılmaktadır.
Yazar Batılı ve Müslüman olmayan zenginlerin yaşamlarını kendi üslup  ve yazım karekteristliği çerçevesinde okuyucuya Aşk-ı Memnu Romanını sunmuştur. Bu bakımdan Müslüman Türk değil Batılı Zengin bir ailede yaşanlmış (hayali olabilir) Yasak Aşk (Zina) anlatılmıştır.

Gerek Türk Dili Ve Edebiyat 4 kitabından gerekse bunun üzerine Wikipedia'dan yaptığım araştırma üzerine çıkardığım anlam Ülkemizde yaşamış Batılı Zengin bir aile konu edinmiş olduğunu kendimce görmüş oldum. Yani biz Türk ve Müslüman insanların anlatılmadığı aşikardır. Ben bu tanım ve ifade ile anlamı çıkardım. Aşk-ı Memnu Özel bir TV kanalı için yapılmış bir TV dizisidir. Türk TV kanalnda malumunuz Behlül ve Bihter'in yasak aşkı çok sevilir ve bu dizi çok fazla izlenerek reytingi yüksek dizilerden olur. Günümüz 2024 yılında yine Aşk-ı Memnu dizisi farklı oyunularla izlenmeye devam ediyor. Dizi tekrarı ile reytingi ne durumda bilmiyoum.

Diziyi sadece izlemek değil hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapmanın önemini anlamanızı istirham ediyorum.
Bazı edbiyatçılar faklı akımlardan beslenmişler. Kimi batıdan, kimisi de köy yaşamından, psikolojiden, Osmanlı'dan, Divan Edebiyatından ve benzeri örneklerle açıklanabilir. Bunlar önemlidir. Yazarın esinlendikleri ve akıma uygun eserler sunduğu önmlidir. Ki;  bazı film ve diziler nasl senaryo ve kurgusunun yapıldığını anlamamıza yardımcı olacaktır araştırma yapmak.

Yukarıda anlattığım a-z'ye konu bağlamında ülkemizde siyalaşma ile farklı düşünceler, ideolojiler benimsenmiş ve halk kümelere bölünmüştür.
Bu kümeleşme zamanla sağ ve sol ayrımı ile çatışmaları beraberinde getirerek şiddet ve ölüm kaçınılmaz insan yaşamının trajedik ölümlü sonuna hazıladığı ilk yıllarda bilinemez. Ne yazık ki Atatürk'ün vefatından çok sonraki yıllar bunu göstermektedir.

Halbuki Mustafa Kemal Atatürk CHP'nin  tekliğini sonlandırarak insanlara siyasete katılmasının önünü açarak engelini kaldırmıştır.
Biz buradan ne anlamalıyız? Kardeşçe düşünce ve fikirlerin yarıştığı ülkemizin kalkınmasına vesile olunması gerektiğini anlamalıyız.

Sağcılık, Solculuk, Türk ve Kürt ayrımı yapmak değil hepbirlikte Türkiye Cumhuriyetinin Halk ile kalkınması harika olacaktı ancak yıllardır bu hiç mümkün olmadı. 

Bir WordPres blog sitsinde Atatürk hakkında yanlış bilgilere rastladım. Ve bu çirkin iftira İngiliz Uşağı temsili bir görsel ile iftira çok kolay benimsenmesi de korkunçtur. Ve maalesef bu İslami sözler ve karekterist kişilik ile yapılması da İslam dininin bazı kümelerce insanları yalan ile besledikerinin en iyi öneği olmuştur bir araştırma vesilesiyle rastladığım blog yayını.

O Wordpress blog URL Linki: https://belgelerlegercektarih.com/2012/05/16/osmanliyi-kim-yikti-osmanliyi-ataturk-yikmadi-yalani/

Özet:

Osmanlı ve Atatürk, İslam kimi çevrelerce kullanılır. Çünkü bana göre amaçları Türkiye Cumhuriytini Yıkmak ve göndere kendi bayrakarını çekmek.

Mesela, Şevki Yılmaz'ın düğünde konuşması tepki çekti. Osmanlı torununun gerçekleştirdiği evlilik töreni günümüze uygun icra edilmiş bir kapalı mekanda. Konukladan Şevki Yılmaz ağzına geleni büyük bir cesaret ile söylemiş ama maalesef pek de hata ettim sözünü bile bahis dahil etmez. Şevki'nin arkasında Erdoğan'ın sahte kanunları var. Bu sahte kanunlar muhalif kimslere söker aslında.

Erbakancılar her şeyi sahte güç ile elde ettiler. Buna Devletimiz dahildir. Kamu ve kurumlarla başlayıp medya ile halkın kafasını başta (gizli olarak Atatürk) CHP ve Cumhuriyet, İnönü, laiklik, Nutuk,  ve devrimler üzerinden düşmanlığı aktarıyorlar ve gençleri etkileyerek.

Zihinler ve kalplere, ruha atılan o zehirli tohumlar ileride yeni sorunların haberini şimdiden vereyim sizlere. Ülkemizin en büyük tehdidi içeridedir.

Allah ülkemizi ve halkı korusun. Allah fırsat vermesin şer odaklarına. Allah ülkemize ve Atatük'e atılan bu iftiraları şer odakların maskesini düşürerek rezil etsin. Amin. İnşallah. Allah aklımıza mukayet olsun ve yalan çukuruna bizi ve halkı düşürmesin. Amin

Son bilgi:

Afetzedeler tam olarak haklarını karşılıksız almalılar. Ayrımcısız. Fakir ve kiracı afetzedeler de sevindirilmeli ve onlara da bedava ev, eşya, araba, bisiklet vb hediyeler karşılıksız verilmelidir. Ancak kişilerin çok iyi ekonomisi var ise mesela emekli aylığı, çocukların maaşları ile bir ev ancak döner ve kimseler dahil bedava ve karşılıksız Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yardım almaları gereklidir. Erdoğan der sosyal devlet bu aslında yalandır. Seçilen insanlar yardım alır ve sanıldığı gibi bu insanlar Ferrari sahibi bile yapılmaz. Anlayabiliyor olmak için Erdoğan'ın medyalarından Beyaz TV YouTube video sitesinin kanal sayfasından yapılacak araştırma ile videoların bir kaçında sosyal hizmetlerin fakir aileler ile diyaloğunu ve yardımın neleri kapsadığını öğrenebilirsiniz. Veya farklı araştırma yöntemleriyle Erdoğan'nın dediğii gibi mi bu sosyal devlet öğrenebilirsiniz.

Örneğin, sosyal devleti anlama yöntemi: İlçelerde bulunan valilik ve kaymakamlığa bağlı sosyal yardım birimlerine gidiiniz. Ne gördünüz? Ne söylendi ve ne işittiniz? İşte Erdoğan ne sunuyor öğrenin. Bu bir örnek.  

Sevgili Gençler!
Lütfen, okuyun, araştırın, öğrenin ve hiçbir faniye kul olmayın ne de biat etmeyin. Aklınızı kullanın.
A, B, C içerisinde kalmayın ve de kendinizi çok iyi geliştirin.

Örnek: Ogün Samast. 17 yaşında Mslüman bir karadenizli ailenin yağız delikanlısıydı. Ne mi oldu Ogün? Katil oldu Ogün Samast.
Berkin Elvan ülkemizde yaşayan gencecik bir alevi inancından muatısıp bir ailenin yavusu idi. O örgüt tarafından kullanıldı aynı Ogün gibi yalanlarla kandırıldı.

Gezi de ne yaşanıldı ve Gezi nasıl pazarlandı? Biliyor musunuz?

Ve Yasin Börü

Ve de Deniz Gezmiş ve arkadaşları

Doğru yazılmayan Tarih Sahte. Doğru aktarılmayan bilgi yalan.

Fotoğrafa bakarak bile bilgi alınabilir ama o fotoğraflara eklenen  her yazı ve görsel sahte çıkmasını gözardı etmeyiniz!

Açık ve net ifade edeyim ki onlar; tarihi ve süreçleri, olayları doğru okunmasını istemiyorlar. 
Atatürk Osmanlıdan toprak/ülke çalmadı. Atatürk hırsız değildir.

Son kez ifade edeyim ki; Aklınızı kullanın. 

Müslümanların Oruç Ayı Ramazan'a yaklaşırken  "Berat Kandiline Hoş Geldin"! 

Dua: Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla.
Allah'ım sen affedicisin affetmeyi seversin beni ve biz insanları affet. Amin.


Uyarı! Sevgili Ziyaretçi ve Okuyucu,
Bura da her şey doğru değildir. Bilginize. 


Ülkemiz ve ülkeler halk tarafından yönetilmeliir. Böylece ne siyaset olur ne de kümeleşme de olmaz. Adalet, Haklar ve Hukuk çöpten çıkarılmalıdır. Yıllardır çöpe atılır ülkemizde adlet, haklar ve hukuk. Halk yönetirse barış, kardeşlik, birlik olur. Eğer siysilerin yaptıktarı ve öğreileri çöpe atılırsa ve kümeler dahildir.

Ekleme Tarih ve saat:  24 Şubat 2024 / 17.09
İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti.

Dünyaca ünlü meşhur bir ailenin evladına üzüldüğümde aklıma gelen söz: Hayat Mickey Mouse Filmi Değildir. 

Open AI tarafından sunulan ChatGPT tarafından düzeltilmişi: "Hayat Mickey Mouse filmi değildir. Bu söz bana aittir."  ChatGPT bir yapay zekadr.

Üstelik dünyaca meşhur aile ve evladını tanımam. Müslüman değiller. Farkında mısınız veya bir başkasına üzüldüğümü anlayadildeniz mi? Kümeler size yanlışı öğretir. Siz doğrusunu gerçek ve değiştirilmemiş İslam'dan öğrenirsiniz.

Ne yabancı dil bilirim ne de Türkçe dilimizin noktalama işaretleri ve İmla. 
Bu yazım ve her şey doğru olmayabilir.







Hiç yorum yok: