ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

21 Kasım 2020 Cumartesi

Görüntülü Konuşma üzerine konuşmak

ZOOM, Google Duo, Whatsapp, Line Messages, Telegram ve Bip vb. ile Görüntülü konuşma yapan iletişim yazılımlarıdır.

Bunlar sadece insanların internet üzerinden birbiriyle ücretsiz iletişim kumasına yardımcı yazılımdır. 

Hollanda'da bir bakan Zoom ile Görüntülü konuşma yaparken bir gazetecinin de  bakanın görüntülü toplantısına sızması ile basına haber olarak düşmesi gündem olmuş.

Ben kısaca değineyim konuya.

İsimlerini verdiğim iletişim yazılımları ile gizli toplantılar yapılamaz! Çünkü bunlar hele ki Devlet yazışmalarında, Ülke yöneticilerinin, askeri vb. bu iletişim yazılımları ile yazışmalar, görüntülü konuşma yapılmamalıdır. 

Hatta sivil yani normal insanlar dâhil dikkat etmeli ne yazdığına, ne belge eklediğine vb. Risklidir kullanıcılar için. 

Sivil yazılımlar yazılımcısı ve sahibi tarafından en güvenli olarak nitelendirilse bile Güvenlik ve Gizlilik konusu için ne derim size; öyle bir dünya yok! Dikkatli kullanın. 

Telefonlarınızda her şeyinizi ve özel görüntülerinizi saklamayın ne de bu iletişim yazılımları ile paylaşmayın hiç kimseyle!

Devlet personeli ve yöneticileri ve asker, polis dâhil kamu ve kurumlar da kullanılacak yazılım Zoom, Google Duo, Line Messages, Telegram, Whatsapp ve Bip vb yazılımlar kullanılmasında sakıncalı olur ve sadece bunlar sivil amaçlı olup ve sivil insanların dikatli olması kaydıyla kullanılmasında sakınca yoktur.

Sivil kimdir? Cevap: Asker ve polis, devlet personeli ve yöneticisi olmayan, tüm kamu ve kurumlarda çalışan ve yöneticileri dâhil sivil değildir.; Bunların dışında kalanlar sivildir ama ülkelere göre farklar olabilir.  Ben, Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili bilgi verdim.

Bilmiyorum, anlatabildim mi?

Hiç yorum yok: