ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

7 Mayıs 2021 Cuma

Aydın Aydın

Hakkarili iyi bir insan ve şarkıcı Aydın Aydın

Merhum Müslüm Gürses'in iyi bir arkadaşı ve meslektaşıdır Aydın Aydın. Tam ismini bilmediğim için Aydın Aydın yazdım. 

TRT Kürt TV 'de kendi sunumunu yaptığı müzikli bir eğlence programın sunucusu Aydın Aydın.

Bugün internet haber web sitesinde Aydın Aydın ile ilgili bir haber okudum. Haber altına yazılan yorumlara cevap vermek istedim.

Aydın bey, arı kostümü giymiş ve arı ölümlerine dikkat çekmek için hellalik ile bu güzel ve doğru mesaj için kenisini kutlarım.

Kur'an ve İslam Aydın beyin yaptığına ve hayat dahil ters düşmemiş olduğu gibi sert dil ve üslupta bir  eleştri getirmediği gibi yaptığının bir delilik ve deli işi olmadığını güzel bir lisan ile anlatıyor Kur'an.

Kur'an ve dünya hayatından bi'haber olunursa anlayacaksınız. 

İslam nedir? Bir sineği ve bir insanı, otu dhil incitme diyen bir mübarek din İslam bilincini veren Rabbimiz Allah'a hamdolsun.

Kur'an 'da arı ve bal, zeytin, incir vb. anlatıyor.

Sayın, Aydın bey! Sevgi ve saygılarımı sunarım size ve ailenize.

Tüm herkese sevgi ve saygılarımla.

Hayırlı Ramazanlar! 



Not: Oku ey insan! Kendini geliştir ve düzelt.

İnsanlar okuyan ve kendini gliştirirlerse, hatalarından iyi ders çıkartıp kendisini düzeltenlerin durumu da daha iyi olur.

Gelenek ve adetlerin olduğu gibi anne ve baba öğretilerinin, toplum baskısı ve etkileri, vb. bizim cehaletimizin nereden ve nasıl geldiği. Doğruların sayısı az ve yanlışın sayısı fazla olunca cehalet kaçınılmazdır. Biz doğruyu sevdikçe ve tutarsak cahil kalınır mı?

Hiçbirimiz suçlu değiliz.. biz nasıl bilebilirdik ki? Ben de 45 yaşında olacağım ve öğrenmek hiç de kolay değil sanılmasın. Siz de öğrenebilirsiniz. Okumak ve hayata merhaba demek ile başlar insanın insanlığı... biliniçliliği. 

Öğretilmeyen veya yanlış öğretilen kelimelerden ikisi;  kaşılıksız 'seni seviyorum' ve 'merhaba'...
Söze hemen 'ne iş yapıyosun' diye başlanmaz... 

Bir sinekten dahil helallik alabilir misin?..
Eğer anlayabilirsen veya anlama için çaba harcarsan ilerleyebilirsiniz.

Önemli! ben bilen bir insan değilim. Yayınladığım ve yaptığım her iş vesaire. Doğru olmayabilir. Lütfen doğru bilen gerçek kişilerden veya konu uzmanlaından bilgi alınız.

Bu yazı iftara 5-10 dk. Kala yazı yazılmaya başlandı ve 21.42 iftar sonrası sonlandırıldı.

7 Mayıs 2021- İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti.




Hiç yorum yok: