ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

3 Mayıs 2021 Pazartesi

Ramazan

Bu Coranavirüs öncesi de bu günümüzde de Ramazan Türkiye Cumhuriyetinde ölü gibi geçiyor!..

Öncelikle yapılması gerekenler:

Sosyal Yardım işleri her zaman uygun görülen ve seçilmiş kişilerden oluşur ve yardımlar ona göre yapılır. Müslümanlık bu değil ama kendi oluşturdukları (siyasilerce) kararname, kurallar ve ne yapılacak, kime vb. Belirlenmiş talimatlar, listelerdir. Bu listeler ve talimatlar yırtılmadıkça imzalı belgeler dahil yırtılmadıkça adı sosyal yardım denilen iş kamuoyunda süslü laf olur. Doğru bir amaç  içermeyen bir iş olur. 

Allah'a kul olanların bu listeleri ya yırtacak ya da tekrardan düzenlenecek.

Düşünsene, iki milyon hane seçilmiş ve verilen sadece bin yüz Türk Lirası. Basın sormuyor o hükümete! bir hane kaç nüfus?
o bin yüz Türk Lirası haftalık, aylık, günlük veya bir kaç aylık ya da sadece bir defaya mahsus bir yardım parası mı? Sorular neden sorulmuyor basın tarafından hükümete?
Bu verilen yardım parası neden düşük? vesaire.

Tayyip beyiniz sizin Tanrınız mı? siz onun (Tayyip beyinizin) kulu musunuz? 

önerim;

Her aile ayda bir kez ziyaret edilecek (ayrımcısız ve listesiz) ve aile eğitim ve tiyatro vb etkinliklerle veya tiyatral dil ve yöntemiyle aile eğitilecek ve de bilinçlendirilecek. Eğitimler her konu da. 

Bu hastalık insanların kimisini eve kapatıyor kimisi de kural dışı ama onları da anlıyorum. Her neyse. aile ve Çocuklar için psikolojik danışman hizmeti verilmesi. 

Ramazan yıllardır doğru yaşanamıyor. Neler yapılabilir?

Tiyatro etkinliği, sinema, Kur'an Tilaveti, yarışmalar, kitap okuma, ...vb. çeşitli etkinlikler ile Ramazan daha iyi geçirilebilir.    
Bu etkinlikler halk için ücretsiz yapılması mümkün değilse de cüzzi bir ücret karşılığında olması eğer hangisi nasıl oluyorsa o olsun.

Bu önerilerimin olma ihimali var ise veya kısmen yapılabilir oluyorsa yapılsın. 

Bu enflasyon yıllardır var ve doğru çözüm de yok! Hükümet ve Patronlar doğru çözümü halkın canını okumadan çözüme yakın olmaları gerektir. Düşük tutulan asgari ücret ne de o bin yüz lira para doğru çözümü üretmiyor. Doğru çözümü ancak patonlar ve hükümet üretmelidir. 

Soru: 80 Milyon insan nüfusu içerisinden 2 milyon hane neye göre belirlendi? 

Keşke sayılar bize hükümetin söylemediği doğruyu söylese. Hükümet sayılar ile konuşuyor ama bu yanlış hesap! 



Hiç yorum yok: