ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

8 Mart 2024 Cuma

B sürücü belgesi ile 125cc Motosiklet için Cevaplar


Bing GPT-4 Yapay Zeka ile cevaplar:

Benim soru: 

B sürücü ehliyet sahipleri için 125cc motosiklet kullanabilecek yasaya göre. 125cc motosiklet için kurs ücreti ve diğer masraflar kaç Türk Lirası?

Cevap veren Bing GPT-4 Yapay Zeka (by Microsoft):

Merhaba, Copilot ben. Size yardımcı olmaktan memnunum. 😊

B sürücü ehliyet sahipleri için 125cc motosiklet kullanabilecek yasaya göre, bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bunlar¹²:

- En az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak
- Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte iki tekerlekli araçları kullanacaklar için aranan sağlık şartlarını taşımak
- Başvuru tarihinden itibaren geriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak
- Belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olmak ve buna dair Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi

Bu şartları sağladığınız takdirde, her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere ülkemiz sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri sürülebilirsiniz¹².

125cc motosiklet için kurs ücreti ve diğer masraflar ise şu şekilde³⁴:

- Kurs ücreti: 500-600 TL arası değişiyor. Bu ücrete teorik ve pratik dersler, sınav ücreti ve sigorta dahil.
- Sağlık raporu: 100-150 TL arası değişiyor. Bu ücrete muayene, kan grubu tespiti ve rapor ücreti dahil.
- Ehliyet harcı: 2024 yılı için 1.002,50 TL. Bu ücrete ehliyet kartı bedeli, değerli kağıt bedeli ve vergi dahil.
- Toplam: 1.602,50-1.752,50 TL arası değişiyor.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun. 😊

Kaynak: Bing ile konuşma, 08.03.2024
(1) B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları! - SDN. https://shiftdelete.net/b-sinifi-ehliyet-125-cc-motosiklet-sartlari.
(2) B sınıfı ehliyetle 125 cc motosiklet kullanılabilecek: Karar Resmi .... https://www.ntv.com.tr/turkiye/b-sinifi-ehliyetle-125-cc-motosiklet-kullanilabilecek-karar-resmi-gazetede,Hch-ZPkj806HgIZxzDq-2Q.
(3) B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosiklet kullanılabilecek! 3 .... https://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/b-sinifi-ehliyetle-motosiklet-kullanilabilecek-3-onemli-kosul-1020428.
(4) 125 cc yasası geçti mi?, B sınıfı ehliyet ile 125cc motosiklet .... https://www.aydinlik.com.tr/haber/125-cc-yasasi-gecti-mi-b-sinifi-ehliyet-ile-125cc-motosiklet-kullanilabilecek-mi-motosiklet-125cc-a-sinifi-ehliyet-404921.

Not: Yapay Zekanın cevaplarını olduğu gibi ekledim. 

Elbette İnternet üzerinden araştırma ile gerekli ceapları bulabilirsiniz veya Kurs merkezleriyle iletişim sağlayarak da cevap alabileceksiniz.

Bu bilginin doğruluğu hakkında bilgim yoktur ancak cüzdanınızda yeterli miktarda para olsun tedbirini alabilirsiniz. 

Yaşınız ve ekonominiz uygunsa A sınıf Motosiklet ehliyeti ile tüm motosikletleri sürme hakkınız vardır. Üstelik uygun olan CC arama derdinde olmazsınız. 

Tavsiyem; Motosiklet sürmek çok güzel olsa da birçok masrafı vardır. Örneğin;
Muyayene ücreti, teknik servis ücreti, devlete ödenen vergi ve sigorta vb. zorunlu ödenmesi gereken ücretlerdir. 

Bu zorunlu ücretlerin azaltılmışı ve en avantqjlısı ise 50cc motosikletlerdir. 
Unutulmaması gereken; 50cc bir motosiklet ile yapılacak hız ise en çok 45 km/s olmakta ve üstelik her yoldan da yasa gereği ile 50cc sürülemez ve o yasak yollara çıkartılması yasak olsa da maalesef en avantajlı 50cc motosikletlerdir. 

Eleştirim Hükümete:
Halkı bilinçlendirmek ve ekonomik olarak kalkındırmak yerine  parasını almak için uğraşıldığında 125cc motosiklet yasası olur böyle adaletsiz. 

Bana göre 250cc motosikletlerin 50cc motosiklete verilen avantajlarından yararlandırılıp ve gerekli yapılması gerekenler yasa olarak ve ekonomik yönden ve de bilinç oluşturularak eğitim ile insanların hevesi kırılmaz değil mi? 

Önerim ile CC yükseltme masrafından da hem kurtulmuş hem de canınızın yanması azaltılmış veya sonlanmış olacak bana göre. Üzerinde çalışmak zor değil. Allah akıl verdi ve bizler işletmeliyiz ve de bilenlere sormalıyız. Vesaire. Doğruyu yapmak mümkün. Ancak sizler de istekli olun. Ben bu 250cc motosiklet önerimi XTwitter üzerinden İç işleri bakanına iletmiştim. Ancak yakın zamanda XTwitter hesabımı kapattım. 

Doğruları Allah için yaparsanız hevesler kırılmaz... mesela ben maalesef motobike 2024 İstanbul fuarında olamayacağım. İstiyordum ben de bir insanım... düşüncesizce yasalar ve sunulan imkan, hayat olur böyle. 

Ülkemizi Halk Yönetmeli ki doğrular yapılsın. Bizler insanız ve zengin değiliz. Siyasi bir kümenin elemanı olmak ile her şey helal olur mu?  Düşüncesizlik değil mi?

Neyse. Ben 48 yaşına girmek üzereyim ve hala doğru nedir bilmiyorum.
Kişisel mi doğru? Siyasal mı doğru? .... doğru nerede veya kimin çöpünde?
Adalet ve haklar maalesf siyasiler tarafından belirleniyor ve bunlar çok da doğruluk içermez. Bu yüzden adalet ve haklar, hukuk çöp kutusuna atılan atıktır. Ve üstelik yıllardır hep böyle.

Ülkemizi Halk Yönetmelidir. 


Hiç yorum yok: