ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

17 Mart 2024 Pazar

Güncelleme

Bu resim www.pngwing.com web sitesinden alınmıştır.


Fitre ve Zekat kağıt parayla yapılır zorunluluğu yoktur. 

Altn veya paraya dönüştürülen ve maddi değeri olan ziynetlerle de yapılabilir. İsterseniz otomoil, ev, tekne, altın, elmas ve ziynetler, Kriptopara ve benzerleri ile fakir ve muhtaç insanları sevindirmek mümkün. 

Biliyorsunuz, kağıt paranın tedavülden kalkabilir, ve para yanabilir, para yırtılabilir, para geçersizleşebilir, değerini kaybedebilir bu yüzden günümüz yüz yılına güncellemek daha doğru olacak kanımca.

Günümüz Kriptopara ile alışverişi mümkün kılacak günlere yıllar sonra görülecek. Kriptopara ile otomobil, ev, ekmek satın alındığını yıllar sonrasını şimdiden hayal edeilirsiniz. Ancak Kriptopara için fitre ve zekat şimdiden erken olabilir.

En mantıklı fitre ve zekat için altın ve Cumhuriyet Altınını tercih edebilirsiniz.

Maalesef ülkemizin parası Türk Liramızın hiçbir değeri kalmamıştır. Ve bu nedenle altın ile fitre ve zekat verilmesinde sakınca yoktur. Unutulmaması gereken yeni yüzyıla çok ağır giren sonuncu ülkelerdeniz. Ve böylece günümze fitre ve zekat ödemelerini güncellemekte fayda vardır.

Ben de uzun zamandır düşünmüştüm ve imkan ile ekonomiye kavuşursam Cumhuriyet altını ile hediye, sadaka vermek gibi bir düşünce yıllardır zihnimdedir. Böyle bir düşünceye Allah'ın sayesinde kavuştum ki, ülkemiz halkının fakirliğini ve kazancının düşük olması vb. gibi etkenler beni bu güzel yönteme sevk eder iken Allah da bana yardım etti. 

Malum ülkemizin ekonomisi ve işsizlik sorunları ne çözülebilir oldu ne de ekonominin olumlu yönde halka yansımaları hiç olmadı. Halka yansıyan şeyler ise köprü ve yol vb. Cebimize yansıyan ekonomi ile hayat çekilmez ama çektiriliyoruz ve bu insan kaynaklı yanlışlar yüzünden.

Önemli! 

Doğru bilgi almak için Diyanet İşleri Başkanlığından bilgi almanızı tavsiye ederim.

Uyarı! 

Fitre ve Zekat, Sadaka konu itibariyle yazım doğru olmayabilir. Doğru kabul etmek yerine Diyanet İşleri Başkanlığından bilgi alınız.

******************************************************************************************
Bu resim www.pngwing.com web sitesimden alınmıştır.



B sürücü ehliyetine sahip kişiler çok fazla seçeneksiz olduğu gibi mağdur da oluyor.
Nasıl mı?

50 cc bir motosiklet hem benzinli hemde elektrikli olarak satışa sunuluyor. 
Kağıt üzerinde 49,4 ve kimi şirketler de bu 50 cc motosiklet değerlerinde olabiliyor.

50 cc motosikletler çoğunlukla scooter olmakta ve bazı şirketler ise motosikletleri vitesli olarak pazara sunuyorlar. Elektrikli çok seçenek olsa bile  zamandan ve paradan tasarruf yaptırmaz. Hele hele işe yetişmek için 30 kilometre gitmeniz gerekiyorsa sizi geciktirebilir. Örneğin, hız düşük zaten bi de elektrikli ise bataryanız bitmiş veya azalmış olabilir ve bu sebepten ötürü işe geç kalma ihtimaliniz yüksek.

50.cc olarak pazara sunulan araçlar genelde iki tekerli kimisi de üç teker olmaktadır.
Ve bu B sürücü ehliyetine uygun dizayn edilmiş ve kanuni olarak da hangi yolların serbest olduğu da belirlenmiştir. Maalesef köprü ve otoyollar 50 cc motosikletlerine yasaktır. Ama ülkemiz de trafik polisleri sadece ehliyet ve ruhsata bakıyorlar yani motor hacmi ise bakılmıyor. 

Motosiklet gibi tasarlanmış 50 cc motosikletler var ki görünüşüyle moped değil sanki.
50 cc motosiklet değil yasa gereği moped. 

Yukarıda ki yazımı gözönüne alarak 50 cc motosiklet ve araçlar için günümüze hem yasa olarak hem de motor hacmi, hız, kargo ve yük taşıma için kullanılırlığı günümüzde yasal mevzuata uygunsuz olarak yapılmakta. Bunları kapsayıcı hem yasa olarak hem de motor hacmi hem de kullanılan amaca uygun yapılandırma ile günümüze güncellemek gerekmektedir.

Düşünün, hayat yıllardır pahalı ama bugünler daha da pahalı ve böylece ne otomobil alabilirsiniz ne de motosiklet.  

125 cc yasası ile B sürücü belgesi ile maalesef ekonomisi olanın yüzünü güldürdü.
Artık bir şeyleri doğru yapmak ama EYT ve EBA sistemi gibi eksik ve boş bırakmamak için ömür geçtiği gibi zaman su gibi akıyor ve bi bakmışsın 2024 Mart ayının içindeyiz. Ve hala sorunlar sorun olarak kalmaya devam ederken güncelleme yapmamak her ülke vatandaşlarını kapsamak hiç de zor olmasa gerek. Sadece parası olanlara hizmet etmek bile hatalar içeriyor aslında. İnsanların sırf parasını muhalefeti ile hükümet ve diğerleri almak için çalışmasaydı keşke.

Bu seçim hükümeti ile muhalefeti mutlu edecek ama ben oy vermeyeceğim. Vaatler bile hem kırpılmış hem de  çok az şeyler içeriyor. 

Önemli! bu yazım ve tüm içerikler hatalı ve yanlış olabilir. Doğru bilgi içermeyebilir. 
Allah daha iyi bilir. Allah doğruyu bilir.

Ülkemizi ve ülkeleri halk yönetmelidir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HALK YÖNETMELİDİR.

bu resim Bing GPT-4 isimli yapay zeka tarafından oluşturuldu. by Microsoft





Hiç yorum yok: