ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

6 Mart 2024 Çarşamba

Yapılmayan Doğruyu Yapmak


Maden faciasndan hem sonra fırtınada batan ticari gemiden bir haber manşeti. Şubat 2024 tarühli haberi interet sitelerinden okursunuz. 

Uzun araçlar bakımsız olduklarnda kazaya karışabilir. Sürücü hatasıyla da kaza olabilir. Asfalt çökerse kaza olabilir. Ehliyetsiz sürücü de kaza yapbilir. Ve birçok sebep sıralanabilir. Peki gemi nasıl battı ?

Vefat eden gemi personellerinden bir kadın çalışanın bu batan gemide henüz işe başlamadan evvel başka bir gemi kaptanıyla Whatsaap üzerinden mesajlaşmış. O mesajlarda dikkat çeken kelimeleri Kaptan beyin tavsiyesi olmuştur.  Tavsiye: "sakın! yaşlı ve bakımsız gemide işe başlama". Bu tavsiye için Kaptan beye teşekkür ederek söze başlıyorum.

Basın arşivlerine de baksanız ve kaza yapan araçlar için tutulan raporlarda da görürsünüz. Maalesef gemide de aynı şey bakımsız ve yaşlı olmasından şüpheleniyorum. 

Bizim ülkenin yakın tarihi çok şey anlatır... 

Belki bu kez ibret alınır da doğru yapılır.

Ülkemiz deprem kuşağında ve her an deprem olabilir. Maalesef henüz doğru ibret alınmamış. İnsanları borçlandırarak ev sahibi yapmak çok akıllıca değildir. Kentsel dönüşümün akıllıca ve hızla ilerlesin istiyorsak doğruyu yapmamız elzemdir. Para her şey olsaydı vefat etmiş canlar depremde para onlara can olmadı... Anlaşılıyor mu?

Altınlar, mallar, eşyalar, mücevherler ve para canlarımıza can olmaz ve olmadıda... Ahirete de götüremeyiz dünyalıkları değil mi? 6 Şubat 2023 tarihli depremden hiç ibret alınmaz mı? Ne şan ne de şöhret ve de siyasal şöhret mi bizi mutlu eder?
Bilim ve doğruları yaparsak her can için bir ağaç dikmiş kadar sevap almaz mıyız? 

Sizler doğruyu yaparsanız ülkemiz yaşanılır ve dünyamız da yaşanılır yuvalar olur. 

Zaman ilerliyor tik tak...tik tak...

Tüm merhumlara ve şehitlere Allah rahmet eylesin.

Not: Tirafiğe çıkan her araç mutlaka denetlenmelidir. Ve hava, kara, raylı, deniz  bu ve benzeri taşıtların tümü denetlenmelidir. Bu denetim konusu maalesef çok çok boş bırakılmış konumuz ülkemizin. 

Örneğin; Bazı motosiklet sürücüleri motorları için güçlendirme adıyla motosiklerine hasar vermekte böylece her şey biraz hızlı gitmek için. Ve özellikle Çin menşeili yerli ve ithal motosikletler çok tehlikeli. Allah muhafaza çok canların mezarı veya cellatı  olur  bu demir atlar...  Kullanıcının bilinçsiz müdahalesiyle veya servislerin cc yükseltme ile müşterinin aklını çelmesiyle motosikletlere verilen hasarlar çok canlarımızı alacak gibi...

Yani hem ithal ve gerekse yerli üretim gibi pazarlanan aslında  Çin menşeili taşıtların çoğu güvensiz ve tehlikelidir. Daha çok Çin menşeili araçlar olsa da diğerleri bilinemediğinden yazmadım. 

Nereden mi biliyorum? YouTube video sitesinden motosiklet videolarında izlediklerim insanı dehşete düşürür ve oluşan soru: Canların hayatı bu kadar mı ucuz?!  Maalesef Erdoğan ve elemanları, yetkililer ve Patronlar doğruları yapmamak için dört dönerse insan hayatı ucuz olur. 

Hiç yorum yok: