ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

21 Mart 2024 Perşembe

Motobike İstanbul 2024


Biletix isimli ve fuar giriş bilet satın alma web sitesinden alınmış ekran görüntüsüdür.

Fuarın web sitesinden alınmış bir imaj.


Merhaba, 
Fuarı size anlatamam ama kısa tavsiyeler verebilirim. 

Fuarda neden yoktum? Ekonomik. 

Yıllarca TV'den izlediğim fuara ekonomik nedenlerden dolayı katılamadım. Malumunuz yaşadığımız ülke Türkiye Cumhuriyeti. Müslümanlar yönetiyor ama yine aynı ekonomik sorunlar devam ediyor ve de değişen bir şey yok. 

Duyumlarıma göre fuar Çin şirketlerinin katılımıyla çoğunlukta olacakmış. 

Yerli Tekstil ürünlerimiz olsa da maalesef motosiklet üreticisi olarak 2024 yılında yine Türkler yoktur. Çin'den ithal edilen motorların şasisini üreten ve montajlayan ve saçma isimlerle satan yerli sözde üretici Türkler var nasılsa. Çin'den neredeyse bedavaya satın aldıkları motosikletleri yüksek fiyatlarla  satan Türkler var ve ilginç olan da ikinci elleri de pahalı. Üretmeyen ülkenin satış tecrübesi maalesef böyle. Denetim ise yok.  Çin menşeili motosikletleri denetleyen kurum nerede ? Heralde tasfiye edildi Erdoğan tarafından.

Neyse. Bu konudan çıkıp size ücretsiz motosiklet eğitiminden bahsedeceğim kısaca:

YouTube web sitesinden izleyebileceğiniz üç motosiklet sürüş eğitimi veren kanallar.

Kanal İsmi: Kenan Öztürk ( Üniversitelerde de eğitim konulu seminerler de verilmekte.)

Kanal İsmi: Zafer Akçay ( Kaza videoları ile eğitimin sözel kalmayan yanı.)

Kanal İsmi: Sezer Saykal  ( Antalya'dan bir motosiklet sürüş eğitmeni)

Ancak her ne kadar gerçek hayatta ücretsiz profesyonel eğitim bulamasanız da YouTube videolarında bulabilirsiniz. Ancak bazı YouTube kanallarından eğitim almak isterseniz ücret ödenmesi gerekiyor oysa bu özellik YouTube tarafından kanal sahiplerine sunulmuştur ve de kanal sahipleri tarafından değerlendirilmesi insiyaiflerindedir.


Bu da 125cc segmentinde Honda Kalitesi ama çok klasik.
Üç farklı renkle satışa sunulan 124cc bir Naked Motosiklet. Çin'li muadilleri.Japon kalitesine yetişemez. İllaki Çin'li diyorsanız; gaz teli kopması, gaz verildiğinde boşluk bulunması, frenlerin iyi tutmaması, paslanması, titremesi, gidon ve süsyansiyonların fazla sarsıntılı olması ve benzeri sorunların olma ihtimalinin gözönünde bulundurun.

Honda CB125F her ne kadar kaliteli olsa da günümüze uygun olmayan beş yıl önceki tasarımı günümüze güncelleyerek sunması. Süper kalite olmasa bile Japon kalitesi Çin menşeili ürünler gibi değildir. Tercihiniz her ne olursa olsun sonuçta bunlar insan yapımıdır. İnsan hatasız bir varlık değildir. Güzel olan şey ise robotik sistem ile hatasıza yakın üretimler ve elişçiliği olan özel ve pahalı motosiklet ve otomobillerdir.

Çin malı motosiklet satın almadan önce YouTube'da Analiz Moto Exper isimli kanalın videolarından CF Moto ile Çin motosikletleri anlatılıyor izleyin. Birçok kullanıcı (özellikle kullanıcı kişilerin anlattıklarını videolarda izleyin. YouTube'da arayın)

Çin Motosikleti satın alınır mı? İsimli yazımı okuyabilirsiniz.  B sürücü belgesi ile A1 sınıfına giren 125cc motosiklet yasası üzerine düşüncelerimi de okuyabilirsiniz.

Elbette para sizin ve seçim sizin olsun. Tercihler sizin olsun.

Eğitimli olun ve Trafik kurallarına, yayalara, yaya geçitlerine, kaldırımlara ve benzeri saygınız ama önce kendinize de saygınız olsun. Zengin olmak para ile değil aslında hayırlı ve faydalı insan olmaktır...

Önemli! 

Bu yazım ve tüm blog içeriğindeki her yazım ve her türlü  içerikten sorumlu değilim. Bana ait içerik ve yazıların sorumluluğu sadece bana aittir.

Doğru bilgi ve içerikler olmayabilir sunduklarım. Çok doğru içeriklerim ve yazılarım yoktur. 

Allah en hayırlısıdır. Doğruyu Allah daha iyi bilir.








Hiç yorum yok: