ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

22 Mart 2024 Cuma

Söylenmeyenler



Bugün Motobike İstanbul Fuarının üçüncü günü. Yarın fuarın son günü. Fuarın son günü 23 Mart 2024.

Fuar da çok Çin menşeili ürün ve araç mevcut. Çin'de üretilip çeşitli isimlerle satılan elektronik ürünler de var.
Yani yerli sanılan aslında Çin menşeili üretimler. 

Size söylenmeyenler ise;

YouTuber ve fenomenlerin sattığı ürünleri satın almamak. Açıklayıcı olayım;
Fenomen ve YouTuber bu işlerden ekmek yiyenlerdir. Örneğin;

ürün tanıtır ve bu tanıtımlar ya gizli olur ya da açık farketmez onlar için. Sonuçta ekmek yenir. Ticari ve ahbap çavuş ile ilişkiler fenomene olumlu yansır. YouTuber veya fenomen ne dersiniz deyin farketmez. İşin içinde ticaret var. Ha ücretli ha ücretsiz sonuç=ticaret ve = para.

Videolarda ve fotoğraflarda ya da okuduklarınıza inamayın. Neden kendi mesleklerini yapmazlar? Ekonomi iyi olur da ondan.  Hiç Çin malı motosiklete binen fenomen gördünüz mü? Fenomen sana anlatır ama oysa o Japon, İtalyan, Alman ve Avrupa malını tercih eder.
Şu kask iyi veya şu pantolon iyi diyen fenomen oysa o ürünlere para vermez reklamından para alır.

Neyse. Konuyu anladınız. Yani aklınızı kullanın. 100 Numaralı Adam Türk filmini izleyiniz. Rahmetli Kemal Sunal'ın başarılı oyunculuğu ile bilgi alınız.

Sertifikasız motosiklet ve ekipman dahil satın almayınız. Yapay Zekaya sorabilir veya doğru adreslerden bilgi alınız. Ticaret Bakanlığından Motosiklet derneklerinden bilgi alınız. 

Mesela,

Birkaç yıl önce İzmir ilimizde deprem oldu. Binalar çürüktü ve yıkıldı. Peki yerel yönetim C.H.P'li olduğu halde ne yapıldı? İstifa eden belediye başkanı hatırlıyor musunuz? C.H.P yıllardır İzmir ilimizi yönetir ama sorumluluk taşımaz. Vali var mıydı? Kaymakam ? Ya Erdoğan'ı gören oldu mu? Siyasetçiler sorumluluk taşımaz. Sözün özü: Aklını Kullan. 

Yani  fenomen istersen YouTuber de farketmez; Sorumluluk sahibi olmazlar. Sen öldüğünde onlar hayatına devam eder. Sen kaza yaptığında arızalı veya bozuk araçtan dolayı veya hatalı montaj yüzünden sana kaza yaptıran araç için pazarlayan ne fenomen, firma ne de denetlemeyen hükümet hiç de sorumluluk bilincinde değiller. Aklını kullan. Paranı harca ancak bilinçli ol. Ne satın aldığını bilmiyorsan alma veya satın alsan bile dikkatli ol.

Ülkemizi yönetenler dahil ne de diğer siyasiler istifa etmez hatta istifa ettirenler olmuştur. Allah'a emanet yaşıyoruz.

Mesela eski bir metruk boş bina yıkılmak üzereyken içinde olan evsiz sesleri duyar ve tabiiki de sarsıntıyı da ve hemen davranır ayağa kalkar cama doğru koşar heyecanla ve seslenir. Sesini nihayet aşağıdaki kalabalığa duyurmayı başaran evsiz sonunda binanın artık dışındadır. Bir süre sonra yıkım tekrar başlar. Ekipler binanın içine bakma zahmetinde bile bulunmuyor yahu. Düşünün. Bizi ve ülkemizi kim yönetiyor? Peki o evsize ne oldu? ilgilenen vali veya kaymakam, belediye başkanı ya da Erdoğan ile hükümet gördünüz mü? ...bilinmiyor.

Kardeşlerim ve Halk,
Aklınızı kullanın. Her şeye evet ne de hayır demeyiniz. Sertifikalı doğru ürün ve araçları tercih edin ki o satıcılar sertifakalı ürünleri satsınlar. Ancak hükümet işin içinde olsaydı devletin denetim mekanizmaları çalışıyor olacaktı. Parayı veren ya da ahbabı olan düdüğü çalıyor nasılsa.

Oy vermeyeceğim siyasilere. 

Ülkemizi halk yönetmelidir ki daha iyi bir eğitim, hayat ve adalet için halk ülkemizi yönetmelidir.

Önemli!

Elbette bu yazım harika ne de doğru olmayablir olsa da aklınızı kullanın. Belki istisnalar olabilir yazımda bahsettiğim her şeyle ilgili. Herkes aynı olmasa bile siz yine de aklınızı kullanın.

Türkiye Cumhuriyeti Allah'a aittir. Ülkemiz halk tarafından yönetilmelidir. Ülkemiz halk ile güzelleşecektir ancak doğruluk ve barış içerisinde adil olunması gerekir. Siyasetsiz..





Hiç yorum yok: