ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

22 Aralık 2023 Cuma

Berdan MARDİNİ

Basından alıntı bir Berdan Mardini fotoğrafı.


Berdan ünlüler camiasına katılmadan evvel çok çalışırdı müzik ve geçim sağlamak için farklı işlerde.

Bu gün ünlü bir kişi Berdan Mardini.
İyi ki de ünlü olmuş ve kazandığı parayı Mardin ilimize ve insanlara harcıyor. 

Gül sadece Isparta ilimizde yetişirilir ve ticareti yapılırdı. Artık Isparta ilimizle sınırlı kalmadı Gül yetiştiriciliği ve ticareti.

Gül ülkemiz için çok önemli bir kokulu çiekli bitkidir. Daha çok gül kozmetik ürünler ve reçel, lokum  üretimi için değerlendirilmektedir. İlaç ve tıbbi ürünler konusu ise bilmiyorum.

Berdan'ın Mardin ilimize büyük katkısı oldu ve oluyorda. Bu fotoğrafta gördüğünüz üzere Gül bize hatırlatılıyor ve emek ile. 

Birçok meşhur ünlü hem ülkemizden hem de Bazı yabancı ülkelerden isim haklarını satarak lisanslı kozmetik ve parfümlere isimlerini yazdırırlar ama Berdan insan emeği ile üretimi Mardin ilimizle tanıştırdı. 
O ünlüler bedava lisanslardan para kazanırken Berdan hem Mardin ilimize, emekçi insanlara ülkemize faydalı olmuştur. 

Ünlüleri eleştirdim. Berdan ile konuya devam edeyim.

Fotoğrafta görülen gül desenleri giyim ve tekstil sektörüne hatta moda için güzel fikirler. Rahmetli Barış Manço'nun hiç kravatını veya kravatlarını gördünüz mü? İnternette bulabilirsiniz. 
Çiçek desenleri ya ev tekstil ürünlerinde kullanılır ya da kadın giyim sektöründe kullanılan dar bir alan sunmakta designerlere. Böylece moda kadın giyim de çiçek desenleri ile anılır. Çiçekler, ülkemizde ve modanın şehirlerinde bile çiçek desenleri kadınlar ve kız çocukları için kullanım devrine; Berdan'ın bizlere verdiği fikirleri dinlemekte yararlı olacaktır. 

Çiçeklerin kadın cinsiyetinden ve cinsiyet belirleyiciliğinden kurtarılması gerekir.
Sağlık ve güzellik sunan çiçekler cinseyet belirlemezken, bazı kozmetik ürünler için cinsiyet vardır. 

Berdan'ın verdiği fikirlerle bir şeyler denenebilir düşüncesindeyim.

Berdan MARDİN'e yürekten teşekkür ederim.


Not: Berdan'a teşekkür etmek hep istedim ama bu gün kısmet oldu. 

X Twitter'dan Berdan'a ulaşamadım.
Bir gün bu yazım Berdan'a ulaşırsa böylece teşekkür etmiş olacağım. 

Bilmek istediğim konu ise;
Elbisenin üzerindeki desen ve renkler mürekkep midir?  Yakından görme gibi bir şey olmayacaktır ki iyi bilgi veremeyeceğim.

Her neyse. Her kesi kutlarım. ( kimlere teşekkür ediyorum: fikir, kumaşın üreticisi, emekçiler, kumaşı atölye de elbiseye dönüştüren her kes, tasarımcılar...vesaire) Fakat kumaş konusu ise benim için bir soru işaretidir. Yakından görmek ve bilgi almak isterdim. Maalesef mümkün olmayabilir.

Tişörtlere yapılan ülkemizde basit baskı yöntemini sevmiyorum. Hem sağlık açısından hem de kumaş üzerine vereceği deformeler, çeşitli zararlar tişörtün kalitesini de olumsuz etkiler.  Mürekkebi kumaşa püskürtmek ve veya elektrikli silindirlerle baskı yapmak çok da iyi şeyler değil. Bazı dükkanlarda tişörtlere baskı yöntemi uygulansa da bu ticaret. En kaliteli mürekkep kullanılsa boş iş. Sadece para kazanmak amaçlı yapılır. Tekstil mühendisleri boşuna okuyor galiba bizim ülkemizde. 



Hiç yorum yok: