ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Aralık 2023 Salı

Zor Soru

Soru: 
Zor soruya örnekler versem, mesela; Filistin'de çocuklar ne zaman gülecek ?

Bing GPT-4 (by Microsoft) Yapay Zekanın Cevabı:

Bu gerçekten de çok zor bir soru. Filistin'de çocuklar, İsrail'in saldırıları ve ablukası yüzünden çok acı çekiyorlar. Filistinli çocukların yüzde 66'sı travma, depresyon ve kaygı gibi psikolojik sorunlar yaşıyor¹. Filistinli çocukların temel hakları, eğitimleri, sağlıkları ve güvenlikleri sürekli tehdit altında. Filistinli çocukların gülebilmesi için, İsrail'in saldırılarının durması, Filistin halkının özgürlüğüne ve bağımsızlığına saygı duyulması, uluslararası toplumun adalet ve barış için harekete geçmesi gerekiyor.

Filistinli çocukların acılarına duyarsız kalmamak, onlara destek olmak, onların seslerini duyurmak bizim de sorumluluğumuz. Filistinli çocukların çocukça yaşama hakları için, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, saat 21.00'de ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştirildi². Bu gibi eylemler, Filistinli çocuklara umut vermek, onları yalnız bırakmadığımızı göstermek için önemli.

Filistinli çocukların ne zaman güleceği sorusunun kesin bir cevabı yok, ama biz onların gülmeleri için elimizden geleni yapabiliriz. Onların acılarını paylaşabilir, onlara yardım edebilir, onların haklarını savunabiliriz. Belki de böylece, bir gün, Filistinli çocuklar da gülebilecekler.

¹: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57146922
²: https://www.haber7.com/guncel/haber/3368936-filistindeki-cocuklar-icin-saat-2100de-isiklar-yanip-sonecek

Kaynak: Bing ile konuşma, 12.12.2023
(1) Gazze'de Filistinli çocuklar İsrail'in hava saldırılarından ve .... https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57146922.
(2) Okullarda Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar için saygı duruşunda .... https://www.ntv.com.tr/egitim/okullarda-filistinde-hayatini-kaybeden-cocuklar-icin-saygi-durusunda-bulunulacak,1jJ9GfgvE0ezuE-pspUxNA.
(3) Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar yanıp sönecek. https://www.haber7.com/guncel/haber/3368936-filistindeki-cocuklar-icin-saat-2100de-isiklar-yanip-sonecek.
(4) Filistinli çocuklar ölümü böyle bekliyor! İsrail’in Gazze’deki .... https://www.takvim.com.tr/dunya/2023/10/18/filistinli-cocuklar-olumu-boyle-bekliyor-israilin-gazzedeki-soykirimina-destek-veren-ulkeler-utanir-mi.

Not: Yazıklat Olsun Bana! 
Allah Affetsin Beni. 

TV'den film seyreden (film izler) gibiyim... Günümüz TV'ler de haberler bizim ülke de film gibi...

Neyse konuya dönersem;
Yazı ile konuştuk birbirimizle. O esna da Zor bir soru sormamı isteyen Bing GPT-4 ve yukarıdan itibaren süreç böyle gelişti.


Hiç yorum yok: