ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Aralık 2020 Cumartesi

Asgari ücret için ne hayalî?

Komisyon Asgarî ücreti belirleyecekmiş.
Ben de defalarca yazdım ama bir konuyu daha az yazmıştım. Bir intenet haber web sitesinin haberin altına yorum kısmı açık olduğundan yorumcular da yorum yazmışlar ama hiçbir yorumun bu komisyondan iyi bir sonuç çıkacağına umutlu olmadıklarını okuyarak anladım. Benden daha iyi yaşadıkları için hayat şartlarını biliyorlar. 

Bir yorumcu yazdığı yazısında doğru bir konuya temas etmiş ve ben bu konuyu çok az üzerinden bu blog sayfamda geçmiştim. 

Asgari ücret kaç Türk Lirası olursa olsun fiyatlar aynı kalmayacak. Hele ki fırsatçılar; kira, elektrik, doğalgaz, ekmek, 2. El taşıt, telefon,  bilgisiyar, internet, Bebek ve çocuk Bezi, Hasta Bezi, Domates, et ve süt ürünleri vesaire. Bu ve benzeri ürünler bu Pandemi sürecinde de pahalıydı. Pandemi ile birlikte fiyatlarda birkaç kez artış yaşandı. Market raflarında ki etiketler baz alınarak ifâde ediyorum.  Örneğin, en ucuz 4 adet kalıp sabun bugün bilmem kaçıncı fiyat artışı yaşadığı bilmem kaçıncı ürün olmuştur. 

Hatırlayın patates ve soğan nasılda depolarda saklanarak fiyatları artırılmıştı? Ve hükümet ne mi yaptı? Kendisine bağlı belediyeler aracılığıyla patates ve soğanı ucuz vererek o fırsatçıları durdurmaktı ama "yanlış politika bağdattan dönermiş"... 
Hükümet ucuz et satma konusunu da başaramadı. Yanlış politika bağdattan döndüğü için başarısızlık kaçınılmaz oldu.

Neyse. Patronlar da biz halkı pek sevmiyor ama muhtaç insanımıza. Çünkü ucuz işçiyizdir. Yurt dışından daha ucuz işçilerde var ve Nitekim hükümet yurt dışından ucuz işçi getirilmesinde ve çalıştırılmasında rolü çok etkili olmuştu. 2019 yılında neler oldu, gazetelerin arşivinden okursunuz eğer bulursanız Sn. Erdoğan'ı konuşmasını bi'dinleyin. O video da yurt dışından ucuz işçi getirtilmiş ve bu hükümetin attığı imza ile.
Ve Sn. Erdoğan ne söylemiş ve iyi izleyin o video içinde ki Sn. Erdoğan'ı. 

Pandemi de birkaç kez fiyat artışı yaşandı ülkemizde. Asgari ücret hep simit üzerinden hesaplanıyor ama bu yanlıştır. 

Keşke bu 2020 yılı enflasyonu pandemi öncesi baz alınarak 2021 yılı tutulabilinse ve fırsatçılık yapılmasa Asgari ücreti 20. 000 ₺/€/$ vb. Olduğunda işçi kardeşlerimiz bir yılı rahat geçirebilir tahminindeyim.

Ama bu dünya, yalan dünya kardeşlerim!

Sendikacı da patron aslında. İşçinin aldığı bir aylık maaşının bir miktarını ilk önce sendika alır. Sırasıyla, su, elektrik, doğalgaz, telefon vb. Böylece küçücük para gittikçe küçülüyor.

Ulaşım ve elektrik, su, telefon, doğalgaz, İnternet vb. Bedava değil. Ülkemizin siyasetçileri de çözüm üretmiyor. 

Sendikacı da hem patron hem de siyasi taraf olmaktadır. Yani anlayacağın size ve bize diyorlar ki boş hayal kurmayın. Siz küçük bir ücret alacaksınız ve bizler de afiyet ile yiyeceğiz diyen bir alt mesaj içeren bir çalışma grubu bir Komisyon.

Keşke gerçek doğru yapılsa idi fakirlik hiç olur mu?

Siyasi hükümet halkın parasıyla film çekecek imiş. Filmin ismi, Diriliş Devlet. Diriliş Ertuğrul'dan sonra Abdul Hamit ve şimdi de Diriliş Devlet. Peki bu filmler hangi para ile?
Biz halkın parasıyla bu şovlar. 

İşte diyorum ya!  Hükümet siyasi ve kim gelirse gelsin siyasi olacaktır. Ve çözüm yine olmayacak. Ve Patron ve Fırsatçılar da oluşturulan enflasyon canavarı bizi eze eze sömürecektir.

Buna nasıl engel oluruz? Bir çözüm: Seçimlerde Geçersiz oy vererek. Yani seçim sandığına gelip geçersiz veya bir boş oy atarak.  Böylece kansız ve gürültüsüz olacak tepkimiz. Bu en masumane iyi bir yöntem sayılır.

Ya halk T. B. M. M içinde ve yönetimde olacak ya da siyasi olmayan insanlar ülkemizi yönetecektir. Ancak, siyaset, yalan, haram ve menfaat vb. olmamalıdır. 

Eğer bu öneriler hayata geçmez ise geriye kalan tek şey Mesih ve Mehdi ile Adil bir ülke ve Dünya olur. 

O taklacılar komisyon da ne çok takla atıyorlar. O küçücük parayı bizlere kabul ettirebilmek için. 

Önceki yazılarımı da okuyun. 

Ben bilen bir insan değilim. 
Allah'tan ümit kesilmez! Bugün olmasa bile ileride olur belki. Biz görürmüyüz, Allah bilir.

 Allah için vermeyi bilseydik zengin ülkemizde yokluk ve fakirlik olurmuydu ülkemiz ve dünyamızda?.. 

Hiç yorum yok: