ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

11 Aralık 2020 Cuma

Sosyal Yasak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da uyarmasına rağmen Türkiye'ye temsilci atamayan sosyal medya devlerine 30'ar milyon lira daha ceza kesildi. 

Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok gibi ünlü şirketler 30 gün içerisinde bu yükümlülüklerini yerine getirmezse Türkiye'den reklam alamayacak.

www.sondakika.com haber web sitesinden alıntı bir haber. 

1 Ekim 2020 itibariyle yasal süreç başlamış.
Daha önceden bahsetmiştim. 

Yaay ise isminden anlaşıldığı üzere Türkçe değildir.  Ama Twitter kapanırsa Yaay taklit olarak Twitter'ın yerini alması için halkın görmediği paradan küçük bir miktarı ile kuruldu YaaY. 

YaaY, Kontrol edilen bir platform gibi geliyor bana. Özgürlüğün hiç olmadığı bir Hükümet kanalıyla halkın parası ile kurulan Twitter'ın taklidî ve kontrollü bir sosyal medya. 

Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında bulduğum özgürlüğü taklit ve kontrollü Yaay' da bulamıyabilirim. 

Ben blog açmak istediğim de bile Google vb. Yabancı şirketleri tercih etmişimdir. Çünkü özgürüm. Bizim ülke de karışanı çok olur. 

Hele ki siyaset varsa kaçmak doğrusu olur.

Ben böyle mutluyum. 

Bilgi de vereyim.  Sosyal medya yasaklarını aşmak için VPN/Proxy ile . 

Hangi VPN / Proxy ?  

Yasal ve ücretli olanları tercih etmek. 
Ücretsiz ve ücretli Kaspersky ve Bitdefender vb. VPN hizmetinden yararlanmak. 

Google Play ve Windows için birçok ücretli ve ücretsiz VPN seçenekleri var. Ancak yasal ve doğru VPN ürününün seçimini yapmak.

Eğer ki sıkı ve farklı yöntem uygulanmaz ise VPN / Proxy ile Yasak delinir veya yasak aşılır. Bekleyip göreceğiz. Neler olacak. 


Apple için bilgi veremiyorum. çünkü fakirin Android ve Linux eğer olursa windows platformundan bilgisi olur. Ben de fakir bir kimseyim ne anlarım Apple'dan. 

İnsanlar olarak ülkemiz de Apple ve Altın kadar değerimiz yoktur.  Kendimize kendimiz yapıyoruz. Suçlu dışarıda değil. Asıl suçlu biziz. Ülkeyiz ama kalkınma doğru işlemiyor. Diğer yazılarımı okursanız daha iyi olur.

Hiç yorum yok: