ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

11 Aralık 2020 Cuma

Google Earth


Google Earth Türkiye Cumhuriyeti ve diğer bazı ülkelerde yoktur. 

Google Play üzerinden cihazınıza yüklemek istiyorsanız yükleme yapmanız Google tarafından engellenecektir. 

Google Earth için çözüm önerisi:
Ücretsiz veya ücretli güvenilir bir VPN yardımı ile cihazınıza yükleyebilirsiniz. Hem de Google Play üzerinden indirme ve yükleme işlemini yapabilirsiniz.  

(Bir defalığına sadece cihaza yükleme için VPN size gerekli olacaktır. Yükleme işlemi başarılı olduysa artık VPN kullanmanıza gerek yoktur. İsteğe göre VPN kullanabilirsiniz.)

Ancak her VPN olmaz! Güvenlik ve Gizlilik ihlali yapmayan bilinirliği  bir VPN olmalıdır.  
Hem güvenilir hem de yasal olmalıdır. 

Google Earth ile inanılmaz kaliteli harita 3D özellikle. Google Harita uygulaması ile kalitesiz uydu ve arazi, hibrid seçenekli haritası sizi mutsuz eder iken Google Earth imdadımıza yetişmiştir. 

Google Earth zannımca TEST aşamasında olduğundan dolayı biz ülke insanlarına ve diğer ülkelerin vatandaşlarına kullanımına açık olmayışı bu yüzden  TEST edilen  uygulama olduğunu sanıyorum. 

Yandex Haritanın ise,  uydu ve hibrit  vb. Harita uygulaması daha kaliteli,  görseli açıdan. 
Yandex Harita üyelik istiyor ki daha fazlasına ulaşmak için.

Hâlbuki üyelik istemeyen Moovit ve İ.E.T.T mobil uygulaması ile toplu ulaşım bilgisine ulaşmanız mümkün.

Ve tüm bu ve birçok işlem için yukarıda bahsettiğim uygulamalar sizden interneti açmanızı ister. Çünkü internet olmadan çalışmıyorlar.

Eğer sadece Navigasyon amaçlı bir uygulama isterseniz Açık Kaynak olan OsmAnd isimli mobil navigasyon tam size göre olabilir. Ücretsiz ve ücretli seçenekleri ile ister yürüyerek isterseniz çeşitli taşıtlar ile gitmek istediğiniz yere ulaşımınızı sağlayan iyibir Açık Kaynak Navigasyon yazılımı OSM.

Ve daha birçok off line (çevrim dışı) Navigasyon Harita uygulaması mevcut Google Play üzerinden temin edebilirsiniz. Siz sadece  İyi bir seçim yapmalısınız. 

Google Play üzerinden her navigasyon uygulaması alınmaz. Bilginiz olsun. 

Eğer bulunduğunuz şehrin yasal ve ücretsiz internet hizmeti var ise istediğiniz çevrim dışı haritanızı indirebilirsiniz. Ancak yasal ve güvenli ücretsiz kablosuz interneti tercih edin ama alışveriş ve banka işlemlerini yapmayınız. Her işinizi ve kişisel işleriniz için ücretsiz interneti tercih etmeyiniz. Ayrıca VPN'i de tercih etmeyiniz!
Bazen paranız olmayabilir veya öyle olması gerekebilir ama lütfen dikkatli olun!..

Ülkemiz de internet bedava değil ama ücretsiz internetten ve VPN de  dâhil dikatli ve bilinçli kullanın. Her ücretsiz internet olmayacağı gibi her VPN de olmaz! 
Seçim ve tercih kısmı sizi ilgilendirdiği için kendinizi ve bilgilerinizi koruyunuz. 

Bazı ücretsiz Mobil Güvenlik yazılımlarından ikisi: ilki; Zemana (bir Türk Güvenlik Yazılımı ve merkezi Ankara)

İkincisi; Comodo Security (Merkezi Amerika ve Türk Kardeşimizin sahibi olduğu veya CEO da olabilir kendisi.) (Birkaç veya birçok Türkün bulunduğu bir Güvenlik şirketi Comodo)  Türk kardeşlerimizin imzası olan bir Güvenlik Yazılımı. Bildiğim kadarıyla böyledir. 

En iyi iki güvenlik çözümü böyledir. Ama diğer seçenekleri de düşünebilirsiniz. 

Özellikle güvenlik konusunda bilgileyseniz, eğer Açık Kaynak yazılımlarını da göz ardı etmeyin. Açık Kaynak yazılımlarını herkese öneririm ama bir şeyleri anlamıyorsanız tercih etmeyiniz. Daha kullanımı kolay mobil yazılımları var ve Açık Kaynak ise bazısı kullanımı zor ve anlaşılması da kolay olmayabilir.  Seçimi iyi yaptığınız sürece ve birazcık bilgi sahibi olduğunuzda Açık Kaynak da dâhil birçok yazılımı kullanmakta zamanla ustalaşabilirsiniz. 

Siz sadece ne istediğinize ve hangi ürün veya yazılımın uygun olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Her şey tamam ise Güvenilir yazılımları tercih ediniz. Nasıl kullanılır ve ne işe yarar vb. Sorularına cevap verebilir olmanız gerekiyor. 

Bilmiyorsanız da genç insanlardan öneri alabilirsiniz. Çok iyi bilmeseler bile gençler, mobil cihazlar ve bilgisiyar, teknolojk cihazlar ile haşırneşir olduklarından dolayı fikirleri olabiliyor ve bir şeyler söyleyebilirler.
 İnternet forumlarından ve web sitelerinden (Chip, webtekno, tamindir vb. Web sitelerinden) bilgi alabilirsiniz. 

Bu adres size doğru bilgi sunmaz! 
Siz doğru adresten bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: