ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

27 Aralık 2020 Pazar

Kim Suçlu?

Dünden Bugüne kadar Mahkemelerden çıkan karar neticesinde Devlet suçlu bulunur ve yüksek meblağlara varan tazminat ödemek ile cezalandırılırdı. Ve Suçlu olan Devlet olurdu. Bu hastalık Coronavirüs gelinceye kadar hep böyle devam etti.

Oysa hiç kimse ben dâhil doğru sonuca bir türlü gelemiyorduk. dün itibariyle vardım. Elhamdülillah! 

Devleti Suçlamak, doğru olmayacağı kanaatine vardım. Devleti Suçlamak kolay ama ülkeyi yöneten lider ve hükümetin hiçbir sorumluluk almamayışı onlarda sanki masumiyet filminin baş kahramanları oluşunun mutluluğunu yaşatıyordu.

Ülkemizin sorunlarını çözmeyerek bu Pandemi sürecinde getirilen yasaklar ve uygulamalar halka eziyet olmakta ve Devlet yine suçlu ilan edilirse bunun doğru olmayacağını anlıyorum. 

Örneğin, Eczahaneye gitmek için evden çıktığımda kilometrelerce yol yüreyeceğimi bilmiyordum. Toplu Ulaşım vasıtasına binsem süre kısalıcaktı. Oysa Toplu Ulaşım Vasıtasına binmek için izin kağıdı yoktu. Bu da benim uzun bir yol yüreyeceğimi anlatıyordu. Polis sorduğunda ne cevap verecektim. Ve üstelik Polis de kurallara uygun ona emredilen uygulamayı yapmak zorunda. Cezası neydi biliyor musun? Para! 
Benim bir vatandaş olarak bu istenilen parayı ödeme gücüm yoktu. Ve sıkı durun! Evet Devlet olsa bana ve bir fakire ceza kesemez idi. Allah'a hamdolsun. Polis otosu geçti gitti. 

Devlet asli görevini yapamaz. Çünkü siyasetçiler tarafından yönetilir ülkemiz.
Devletimiz hangi siyasî kişiler gelirse gelsin ona hizmet etmekle mükellef. 

Fakirliğe düşmüş vatandaşın sorunlarını ve çeşitli sorunları çözmek isteyen siyasetçi yoktur. Ve böylece Devlet her konuda suçlanacaktır. 

Tayyip ve elemanları patron olmuştur ama Sorumluluk almazlar. Çünkü hep Devlet suçlu olur. 

Kamu ve Kurumlarda yerleştirilen siyasî elemanlar ve kimisi de Konsolos olmuş elemanlar dünden bu yana çok iyi maaş ve imkânlar içerisinde değiller mi? Her siyasî partinin ve örgütün elemanı kamu ve kurumlar içerisinde vardır. Bunun devam ettirilmesi ülkemizi ilerletmeyecektir.

Ülkemiz yer altı ve üstü zenginlikleri ile bereketli maşallah. 
Ya cehaletten, bilgisizlikten, imkânsızlıktan ya da ahlaksızlıktan ülkemizin vatandaşlarının çoğunluğunun fakirlik içerisinde bırakılmış olması insan olanın çözüm üretmesi gerekirdi.

Ülkemizin kaymağını başkaları yer ve imkanlarından istifade eder halk ise cefa çeker. 

Yasaklar var ama kolaylık bu yeni pandemi sürecinde de yok. Hangi yaş olursa olsun Hastahanelere ve Eczahanelere vb. Bunlara ulaşmak isteyen vatandaş nasıl ulaşıcak? Vatandaş fakir ise mağdur edilmiş olmuyor mu? Vs.

Tayyip Efendi diyor ki; Reform yılı 2021 yılı olacakmış. Efendiler! Sözü Yıllar önce T.B.M.Meclisi Kürsüsünden hitaben söze başlanırdı. Ama bugün ise Efendi sözü hitabı şekil değiştirerek Köle Tüccarı kılığına bürünen zalimi ifade ediyor. 

Hâlbuki Elçimiz Muhammed (sav) ve tüm Peygamberlerimiz de dâhil Allah'ın kulu ve Elçisidir. Hiçbir Peygamber yoktur-ki  bize Efendi olmamıştır. Ama günümüzde AKP ve Diyanet dâhil siyasiler ve kişiler Efendimiz diyor Mübarek ve İnsanların en hayırlısı Allah'ın Kulu ve Elçimiz Muhammed'e (sav) . Anlaşılıyor mu?

Ülkemizde siyasiler küme oluşturmak yerine doğruyu konuşup ve doğru işler yapsalardı. 
Kanunlar ve İyi bir Gelecek ülkemizi yönetenler ve diğerleri içindir. 

Tayyip ve Elemanları dâhil siyasi partiler ve diğerleri de Halkın ağzına çay kaşığının 3/1'i kadar bal çalmayı bıraksın artık .

Artık suçlanan ve cezalandırılan Devlet değil Siyasiler ve birileri olmalıdır.  Mahkeme tazminat ile  Devleti cezalandıracağı yerine   siyasiler ve hükümet tazminatı ödemeye mahkûm edilmelidir. 

Bu gerçek bile olsa para yine biz halktan çıkar ve ne  hükümet ne de siyasilerin cebinden çıkmayacak tazminat ödemeleri.

Amerika, Avrupa, Rusya ve Çin vb. Ülkeleri Devletimizin (yani bizim ) paramızla zengin eden hükümetimiz var. Biz nasıl üreten olacağız? 

Asgari ücret ülkemizde hiçbir zaman yüksek olmayacaktır. Dünden bu yana hep düşük oldu Asgarî ücret. Yüksek bile verseler Enflasyon ile erir paramız. Ve diğer. 

Boşver! hayal kur ama umut bağlama siyasilere ve patronlara. Umut Allah'a bağlanırsa hayırlı olur. 

Sayın, Hakime/Hakîm! Asıl suçlu  kim?

(Hatırlayın! Turist Ömer Hakim karşısında konuştuğu sahneyi. Kemal Sunal da konuşmuştu  Hakim beye. ) 

Rahmetle anıyorum merhumlarımızı.
Merhum Sadri Alışık'tan öğreneceğimiz bir şeyler vardı. Allah Rahmet Eylesin tüm merhumlara.



Hiç yorum yok: