ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

19 Nisan 2024 Cuma

Dünya Markası Motosikletler Nerede Üretilir?

Yamaha'dan örnek vererek anlatayım:


Yamaha'nın ürettiği macera bisikleti. Hem fiyat yüksekliği hem de YouTube'da yaptığım arama ile Türkçe video içeriklere rast gelemedim. Böyle bir bisiklete bile satın alacak ekonomiye sahip olamadık. Alım gücümüz hiç artmadığı için sadece sayılı ekonomik yönden iyi durumda insanlar var ülkemizde. 

Bu bisiklet Yamaha Türkiye web sitesinde sunulmaktadır. Böylesi bir bisiklet ancak internette görebiliriz.

Yamaha, Honda, Kawasaki, Suziki vb. Markalar çok daha geniş ürünlerini Türk pazarına sunabilirdi ama maalesef ülkemizin gelişmemişliği ve halkın alım gücünün düşük olması Çin ve Hindistan ürün ve araçlarına yönlendiriyor. Fakat burada Türk patronlar kendi evlatlarının bile yüzüne bakmayacağı düşük kalite de ürünleri biz halka layık görerek bir de yüksek fiyatlara satış yapmaktalar. 

Çin ve Hindistan ile anlaşmaları olan bazı markalar ürünlerini ürettirip bizlere uygun fiyatlarda satıyorlar. Uygun fiyatlı olan dünyaca ünlü markaların kalitesi tartışılır. Çin ve Hindistan üretim sistemleri düşündürücüdür. YouTube'dan izlediğim birçok video buna açıklayıcı ve düşündürücüdür. 

Bir de yapay zeka Chat GPT ne diyor? Bakınız.

Chat GPT: 
Evet, Yamaha Hindistan ve Çin gibi ülkelerde üretim anlaşmalarına sahip. Örneğin, Hindistan'da Yamaha'nın Chennai'deki tesislerinde motosikletler üretiliyor. Çin'de ise Yamaha, Jianshe Yamaha Motor Co., Ltd. (JYM) aracılığıyla üretim yapıyor. Bu tesisler, yerel pazarlara ve bölgesel taleplere yanıt vermek için Yamaha'nın küresel üretim ağına katkı sağlıyor.

Yani daha öncesinde de yazdım ve tekrar yazayım;

 Mümkünse Çin ve Hindistan üretimli bir şey dahil satın almayın ya da araştırın ve doğru karar vererek satın alma işlemine onay verin. Kararınız her ne olursa olsun eğer mümkünse bilinen markalara bi' bakınız. Bütçeniz veya isteğinize göre karar veriniz. Karar her ne olursa olsun sizin olsun. Sizin satın aldığınız güzeldir. 


Not: Erdoğan ülkemizi kötü yönetmek yerine doğruları yapsaydı halkın cebinde para oluşurdu. Erdoğan ve elemanları devlet ve parası ile iyi hayat yaşayacağına doğrular yapılsaydı keşke.

 Atatürkçülük, İslamcılık, Osmanlıcılık, Türkçülük, Kürtçülük, Solculuk, Sağcılık vb. Yapınca ne oluyor? Onlar halkın parasıyla ve devlet ile zenginleşiyor. Halk ise onlara hizmetçi oluyor. Bu artık son bulmalı ve halk artık kimsenin hizmetkarı olmamalıdır.

Ülkemizi Halk Yönetmelidir. 

Tavsiyem:: Protesto Etmek.

Restoranların protesto edileceğini basından öğrendim. Bu protesto geniş kapsamlı olursa ve etkili ne Erdoğan ile Erbakancılar o tahtlarında oturabilir ne de çöp ürünler ülkemize ve halka layık sunulmaz. Hem fiyatlar düşük hem de siyasiler ve patronlar gereken cevapları alır. Bunlar en iyi seçenektir. Bu seçeneği etkileyici yapacak olan halktır. Halk Gücü Erdoğan'a bile diz çöktürür. Seçim yenilgisi yaşamış Erdoğan bile hala özür dilemiyor. Erbakancılar için devlet var ama ya olmazsa?..Erbakancılar, Atatürkçüler, Pkk, Dem, AKP, CHP, MHP, Tarikatlar, Cemaatlar vb. için halk ve halkın parası ya olmazsa?.. Halkın etinden, sütünden ve her şeyinden faydalananlar için halk olmayınca gereken cevabı alacaklar. Elhamdülillah! 

Düşünsene; Madımak Cinayetine sahip çıkan bile yok. İtirafçı olmazlar. Madımak cinayetini hayaletler işlemedi. Halkı aptal yerine koymak aptallıktır. Yazılarım okunmasa bile ben düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim ama ne zamana kadar, bilmiyorum.


Hiç yorum yok: