ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

12 Nisan 2021 Pazartesi

Covid-19 Aşısı hakkında bir yorumum

Yaşım 45 olmak üzere...
E-Nabız üzerinden kontrol ediyorum Aşı durumumu. Cevap: Covid-19 Aşısı için öncelikli kişi değilmişim. 

Dün veya evvelsi gün Çin'den Covid-19 Aşı itirafı gelmiş. Basından okudum.

Zaten insanların aklı aşı ile karışıktı, karıştırıldı. Malumunuz konuyu biliyorsunuz. 

Çin'den gelen aşı itirafı da iyice karışık oldu.

Soru şu: Aşı olmalımıyız veya olmamalı mıyız? 

Çin'den aşı itirafı gelmeden evvel güven telkin ediliyordu Sağlık Bakanı Koca ve Hükümet yetkililerince de ve Bilim Kurulu vs. 

Aşı olmalı mıyız ya da olmamalı mıyız? sorusu oluştu.

Eğer aşı olacaksak eğer aşı  yan etkileri oluşursa kim sorumluluk alacak ve güven verecek? Eğer aşı yan etkileri oluşursa ve veya aşının koruyucu vb olmadığı ortaya çıkarsa (aşı itirafı geldi Çin'den) vb. Zarar vs. Kim tarafından karşılanacak. Çok önemli! Hukuki bir karşılığı olacak mı? 

Örneğin; bir kişi mahkemeye gidip haklarını arayabilecek mi? Ve ülkeler aşıdan kaynaklanan her bir şeyin zararını hukiki yollarla tahsil veya tazminat edebilecek mi?

Çok eski yıllarda aşı çalışmaları çok çok uzun sürerdi. Hatta yıllar... 
Bugün birçok ülke aşı ve ilaç için hep birlikte çalıştılar. Ne oldu ? Çok hızlı aşı üretilmesi oldu. Ama Çin itirafı var olan soruların üzerine soru işaretlerini doğurdu. 

Önümüzde iki seçenek var aşı olacaksak yine de ama hangi aşı? Çin aşısı veya Alman aşısı mı? Biz halk olarak bizi kim koruyacak hem hukuki hem de bilimsel? Hiçbir şey bedava değil aslında! Biz halk olarak daha kimleri zengin edeceğiz sağlığımızı kaybetme pahası na rağmen?

Sn. Erdoğan çıkardığı kanunlar ile kendisini ve partisini koruma altına almış ise biz halk ne ile ve nasıl hukuki kanun yollarıya nasıl güvencemiz ve korunma olacak?

Sn. Erdoğan kadar güvencemiz olmadığına göre bizi kimler hukuki olarak güvence vererek ve bizi koruyacak?

Elbette yüksek makam sahipleri keşke halkın efendisi değil de hizmetkarı olsalardı...

Allah'a hamdolsun ki hiçbir ideolojiye ve siyasilere vs boyun eğmedim. 

Bu yazı; Allah ve İnsan, tabiat için yazılır.

Hiçbir siyasi partinin ve kümelerin elemanı değilim ki yazabiliyorum. 

Hiç yorum yok: