ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

29 Nisan 2021 Perşembe

Türk Milleti

Kırgızistan-Tacikistan sınırında bulunan su kaynağını kullanma konusunda yaşanan gerginlik, iki ülke halkının birbirini taşlamasıyla devam etti. Tacikistan ve Kırgızistan güvenlik güçlerinin de devreye girmesiyle çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. Kırgızistan ile Tacikistan, sınırda çıkan çatışmaların ardından yerel saatle 20.00'den itibaren ateşkes uygulanması ve askerlerin sınırdan geri çekilmesi konusunda anlaştı.

Alıntıdır. Bu haberin devamı: https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-haberi-kirgizistan-tacikistan-sinirinda-catisma-1-olu-25-14099640/

Tükler birbiriyle kardeştir. En gerçek kardeşlik ise "müslüman müslümanın kardeşi"dir.

Bu haberi okuyunca hem şaşırdım hem de üzüldüm. O iki Türk kardeş devletin yöneticileri bunlar olurken ne yapıyordu? 
Siz Kırgız Türkü ve Tacik Türkü kardeşsiniz. 

Birlikte her sorun çözülür. Allah'ın ikramı su için birbirinizi taşlamayın. Su herkese yeter! Paylaşınız. Kardeşlik iyi ve kötü günde birbirine destek olmaktır.

Biraz da kendi ülkemizden bahsedeyim.

En küçük esnaftan en büyüğüne ve sanayici de destek görür. Halk ise doğru desteği nedense görmez.

 Kovid -19 hastalığı ile dünya insanları önce hastalık kaynaklı  hastalık ve sonrası ölümün soğuk yüzünü yaşıyor...  ve böylesi bir günlerimizde patrondan işçisine varıncaya kadar devlet desteği olmaktadır. 

Bu salgın hastalık günleri öncesinde bile birçok destek vardı. Bu salgın hastalık günlerinde küçük esnaf vergi muafiyeti desteğini almış oldu. 

Peki ne değişti? Ürün fiyatları indirimleri normal indirimlerin içinde seyretti. Sanki ülkemiz ve dünya ülkeleri Kovid- 19 isminde bir salgın hastalık hiç yaşamamış ve halk ultra lüks yaşıyor imiş gibi enflasyon seyri grafikte hep aynı çizelgede.

Türk Türkün Kardeşidir. Birbirimize destek olmak için her patron iyiliği hayata geçirebilir oysa. 

Diğer bir anlatım;

İzmir'deyim. Bir bakmışım ne görüyorum? Zeytin ağaçları. Hem de hiçbir insanın bahçesinde ve tarlasında değil. Şaşırıyorum. Aman Allah'ım!  Allah'ım sana hamdolsun. 
Kur'an'da bahsedilen Zeytin. Yeşil parkta ve evlerin yakınlarında ve üstelik sahipleri insan değil Allah olduğu için her insanın nimetten yararlanma ve alma hakkı var çünkü Zeytin özgür ve sahibi Allah. Ücretli ve ücretsiz her şeyin sahibi Allah.

Bursa'da bulunduğum süre zarfında hiç özgür zeytin ağaçları görmedim. Öğrendiğim kadariyle ticaret yüzünden özgür zeytin ağaçları yokmuş. 

İstabul'da doğdum ve yaşıyorum ama özgür meyva ağaçları görmek çok zor. 

Ticarete ve sahiplenmeye karşı değilim ama hiç denge yok... eğer her ilçe ve mahallede özgür meyve ağçları olsaydı her insanın ve canlının rızk alma hakkı devam edecekti.

Denge konusunu şöylede anlatayım; (eğer yanlış hatırlamıyorsam) Geçiğimiz senelerin birinde Bir Atatürk'ün bıraktığı bir bayrama katılımcı ve ev sahibi olarak Su işlerinden sorumlu bir bakan görevlendirildi Hükümein en yekili ismi tarafndan. Hükümetin en yetkili ismi Malazgirt kutlamasına katılmştı. Peki ne oldu? Denge gözetilmedi. Bakanın olduğu kutlama çok sönük Hükümetin en yetkilisinin olduğu Malazgirt kutlaması coşkuluydu. 

Mesele, coşku değil Dengesizlik. Kutlama bakan düzeyinde tutularak dengesizlik oluşmasıdır. 

Veya diğer bir anlatım ile; 

Terazinin her iki tabağına ağırlık olarak aynı meyveden büyükleri bir göze küçükleri de diğer göze koyunuz. Ne olu? İki aynı meve ve ağırlıkları farklı. İki insan ve iki ayrı makam... birisi çok yüce bir makam...  Neyse. Düşünme ve anlama işini size bırkıyorum.

Aç gözlülük ve bencillik hırs insanı Rabbinden ayırdı. Allah hem insanların hem de canlıların rızkını verdi ama biz insanlar her şeyin sahibi bizler imiş gibi kibre battık ve aç gözlü bir bencil olduk.

Böylece biz insanlar ölümü de düşünmedik...
Allah insanları imtihan ediyor salgın hastalık, kuraklık, çokluk, bolluk ve afetler vb. ile.

Bizler eğer  doğruyu yapmaz isek birçok felaket ile yüz yüze geleceğiz. Bu günler hiçbir şey. Haberiniz Olsun! 

Tatlı bir söz ve iyilik yapmak çok önemli.

Ben bilen bir insan değilim. Hatalar ve yalan, yanlış olabilir. Kur'an size daha iyi izah edecektir. 




Hiç yorum yok: