ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

26 Nisan 2021 Pazartesi

Megastar İle Tabiat Sevgisi


Rize'de uygulanacak proje için deniz üzerindeki alanın dolgusu kapsamında İkizdere'den 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan gerginliğe Tarkan da dahil oldu. Ünlü şarkıcı hemşehrilerine destek vererek, "İçim yanıyor benim de. Haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım" dedi. Tarkan'ın paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Bu haber ve fotoğraf: Sondakika.Com web sitesinden alınmıştır. 

Ben de okuduğum da haber ve ilgili fotoğrafları görünce ve sonrasında Tarkan'ın haberinide okudum. 

Neyse. Karadeniz zümrüt yeşili... o iş makinelerinin vereceği tahribatın zararını 1 milyon adet Mercedes satsan bile ödeyemezsin... hele ki insanın kalbinde açacağı yara için 200 Milyon Elmas satsan bile teselli bulamazsın.. sahte avunma kalacak sana...

DMAX TV Kanalı Türk Sat uydusundan yayın yapar. Kanal Amerika'nın en ünlü TV kanallarından Discovery Channel yayın grubunun kanalıdır. Discovery Channel kanallarını sıkılmadan izlenebilecek az sayıda yayın yapan kanallardır. 

DMAX kanalında izlediğim bazı içerikler beni üzmüştür. Bu içerikler: avcılık ve Altın arama.

Hayvanların yemek için avlanılması çok da  normal bir şey gibi olması ve hayvan ölülerinin içlerinin doldurulması, avlanılan hayvanların (öldürülen hayvanların) sayılarının bilinememesi. Vb.

Ağaçların kesilmesi ve seçilen ağaçlardan ağaç evler yapılması.

Altın arama faaliyetlerinin tabiata verdiği zarar ve akar suların yönlerinin değiştirilmesi (kepçeler ile akan suyun zemin tahribatı ve suyun doğal akış yönünün tahrip edilerek bozulması).

Vesaire. Bunlar hiç de normal değilken Taş Ocağı için Rize İkizdere de verilecek tahribatı düşünmemek insanlık hiç olur mu?

Birçok irili ve ufaklı karada yaşayan kimisi de  kanatlı ve su içinde yüzen canlıların yaşam yeri tabiatdır.

İnsan Petolü buldu zengin oldu.
İnsan, Altın ve Elmas buldu zengin oldu.
Doğalgazı bulan insan zengin oldu.
Vesaire.
İnsan birçok maden buldu zengin oldu ama gerçek zenginliği değil...

Ve bu zengin olma hırsı tabiata zarar vererek gerekleşiyor oysa. Halbuki tabiata ve canlılara zarar vermeden o madenlere ulaşılamaz mıydı?

Hepimiz insanız gerçek zenginlik nedir, sorusuna cevap verebilecek miyiz? 

İyilik yapan iyilik bulur.

Tarkan'a çok teşekkürler! Ve seven ve koruyan herkese teşekkürler! 

Seven ve koruyan insan ? İnsanı ve tabiatı korur ve sever.





Hiç yorum yok: