ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

22 Nisan 2021 Perşembe

Thodex Vurgunu

Hayatımıza giren kıripto para (bitcoin vb.) yasal bir para olmadan ülkemizde ve dünyada da parlayan yıldız bitcoin vb. kripto para cazibesi olan hızlı yükseliş ve yüksek kâr oranı insanları cezbederek kendisine çekti.

ve ne oldu? insanların çok kâr uğruna mutsuzluğu... 

ne demiş büyükler?
"Haydan gelen Huya gider"... bu çabucak kazanma ve emeksiz kazanç doğru mu? 

Helâl paranın bereketi var iken  haramın hayrı olmaz... 

Bitcoin vb. kripto paraya karşı değilim ama eğer yasal ve kanuni yönden güvenli bir yatırım aracı olabilirse ve de helâl ise asla karşı değilim. 

Bitcoin parlayan bir yıldız gibi bir görüntü verince birisi o Thodex (eğer doğru ise ) çaldığı paranın hayrını ve bereketini görmez o İnsanlar. 

lütfen bitcoin ile ilgili diğer yazılarımı da okuyun. Eğer yazımı okuyup anladıysanız helâl olan kazanç ve yatırım modelini tercih etmenizde hayırlı olacaktır.

Bitcoin vb. kripto para için henüz yasal ve kanuni bir para olması için henüz çok erken,  kardeşlerim! Acele etmeyiniz! 

not: eğer okuduğum haber doğru ise yazdığım böyledir.

 eğer okuduğum haber yalan veya yanlış,  eksik ise vb. yazdığım yazıdan dolayı her kim varsa özür dilerim. ve okuduğum haber yazdığım yazımı doğrulamıyor ise yazımı düzeltir ve siz okuyucularıma düzeltilmiş olarak sunarım. 

sonuçta bugün internet üzerinden okuduğum haber üzerine yazımı yazdım. 
öncesi ve evvelsi gûn sanıyorum haberlerini okumuştum. acaba dedim kendi kendime. ve sonra soru işareti oluşturdu. ve en sonra bugün internet haber sitelerine düşen malumunuz haber üzerine yazdım. doğru veya yanlış yapmış olabilirim eğer ki yanlış yaptımsa özür diler ve yazımı düzeltirim. Devlet araştırsın ve ne olduğu anlaşılsın. 

hatırlayın! tosuncuk neler yapmıştı. ha geldi gelecekti.. ama hiç gelmedi. lütfen mahkemeden bir beraat kararı çıkmadıkça bir yargıda bulunmayınız. önce gerçek neyse öğrenelim. dil her şeyi söyler... buna yalan da dahil doğru da...

aç gözlülük ve hırs eğer sizi yoldan çıkarıyorsa lütfen "Allah bana yeter" deyin ve frene basın... 

sadaka,  fitre ve   zekat çok daha hayırlıdır.

bugün Ramazan Mübarek günlerin içindeyiz. lütfen tercih ve seçimleri doğru yapın ki yarınlarınız da sağlık ve mutluluk, bereket ve huzur ile iyi mutlu yaşayın...

Merak etmeyin! haramın hayrını hiç kimse görmez. üzülmeyin giden paranıza, Allah'a gelin ki size helâl olan seçenekler ve ikramlardan versin. Allah en hayırlısıdır.

Son Not: Şeytanın tatlı dili ile konuşan güven telkin eder.

 İnsanların zaafiyet göstermesi ve saflığı şeytanın dili ile konuşanlar insanı yoldan çıkarabiliyor. Siz önce Allah'a sığının ve besmele ile hayırlı ise adım atînız. 

Bir ekleme daha: 

ünlüler ve poliikacılar neden yer alır fotoğraflarda? Kişi veya kişiler halkı dolandıracaksa bir tuzak kurmak gerektiği için. Bu fotoğraflar insanları inandırmak içindir. Ve tuzağa düşen veya oltaya takılan insanlar olurlar. Eğer insanlar her şeye balıklama atlamazlar ise akıllarını kullanıp tuzağı önceden farkedebilirler.

Ünlülere tavsiye tekrarı: her reklam işine onay vermeyin ki halk üzerinde oluşmuş size duyulan güven ve sevgi zedelenmesin. 

En iyi reklam işi tavsiyesi: Kamu Spotu. 
Önemsenmesi gereken şey: Para her şey değildir.

Ünlülere bir tavsiye: eğer bu basına yansıyan dolandırıcılık (hırsızlık haberi de dnilebilir) doğru ise aldığınız her para ve hediye vb. Bunları bağışlayın o aldatılmış insanlara. Veya bir miktarı sizde kalmak üzere o parayı bağışlaya bilirsiniz. 

Sonuçta eğer bu iş hırsızlıktan elde edilen bir para ise o paranın tamamı mümkünse eğer gerçek hak sahiplerine iadesi yapılmalıdır. 
Hırsızlıkla kazanılan her para, eşya, ziynet haram olur, kardeşlerim. Ve asla hırsızlıktan kazanılmış her şeyin bereketi ve hayrı asla olmaz. 

ünlüler ve veya bilerek ya da bilmeyerek sahip olduğunuz hediye, para, mal vs. bunlar için size tavsiym: Hiçbir şey mümkün değilse islamı iyi bilen veya diyaetten tavsiye alınabilir. neden haram para, haram eşya, haram hediye vb. şeylerin ne bereketi n de hayrı olmaz! ileride mutsuzluk var olabilir. 

Allah'a inanıyorsnız harama el sürmeyin.

Diyanet Kurumundan veya iyi bilen birisinden bilgi alınız.

Önemli! ben bilen bir insan değilim.
Allah daha iyi bilir. 

Doğru ve gerçek bilgiyle aydınlanırsam yazımı gözden geçirceğim. Allah izin verirse. 

Son bir kez daha iyi açıklama: 

Ben bilen bir insan değilim. Yazdığım yazı doğru veya eksik, yalan, yanlış olabilir.
Lütfen, Diyanet kurumundan veya iyi bilen bir kimseden doğru bilgi alınız.

Bu yazı ticari değildir ve Ticari olmadığı gibi bir menfaat da yoktur. Sadece Allah ve insan, tabiat için yazıldı. Elbette çok doğru bir yazı olmayabilir. Lütfen iyi bilen kimselerden bilgi alınız. 

Bu yazı dün yazıldı. Ve son ekleme bugün sahur vaktinde yapıldı.

Bu sahur gününde son ekleme yapılmıştır.

Hayırlı Ramazanlar!





Hiç yorum yok: