ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

13 Nisan 2021 Salı

Kod-29

SGK'ya Kod-29 ile başvuran veya bildiren patron işçisini kapının önüne koyabiliyor. Veya çok çok kolayca işten atabiliyor.

Kod-29, Sn. Erdoğan'nın elemanları bu haksız ve adil olmayan sistemi uygulamaya sokmuş.
Ve ne mi olmuş? 
Manisa ilimizin ilk kadın toplu ulaşım şoförü işten çıkarılmış. Özel Halk otobüsü kullanan ve başarılarıyla ödüller  almış ödüllü ilk kadın şoför işten atılmış. 

Ve basından okuduğum kadarı ile devam edeyim yazıma. 

İlk kadın şoför işten çıkartılınca işsizlik sigortasından yararlandırılmamış. Neden?
çünkü adil bir sistem değil. 
Öyle herkes yararlandırılmaz işsizlik sigortasının haklarından.

Ben de işten yıllar önce atılmıştım. O yıllar bugünden çok farklıydı. İşsizlik sigortası ve tazminat almak o yıllarda çok mu mümkün!
İşsizlik maaşı almak ve tazminat ise var mıydı?..

Eski Cumhurbaşkanı Sn. Sezer ile temeli atılan veya temeli sağlamlaştırılarak ile temele oturtulan  işsizlik sigortası bugün Sn. Erdoğan ile devam ettiriliyor ama adalet ve hak-hukuk içermiyor. 

Herkes işsizlik maaşı alamaz. 
Biz İslam'da olmayan adalet ve hak-hukuk sistemi oluşturduğumuzdan bu yana çok doğru işler yapılamıyor. 

Ezan sesini hopörler ile uzaklara iletebiliyoruz.. insan kulağının zarına bu yüksek sesi verdiğimizde o insanın sağırlık sorununa yol açacak bu düşüncesizliği ve duyarsızlığı ile cehaletimiz yüzünden de yapılmaktadır. Ama bir insanı ve tabiatı sevindirmek için neden doğrular yapılmıyor?

Halbuki gerçek islam insana ve tabiata ne sağlık sorunu ne de çeşitli sorunlar oluşturan bir din değildir İslam.

Dünya para harcanır birçok şey için ama gel görki doğru işler doğru gibi olmayınca ve adalet de doğru olamıyor.

Birilerinin zenginleştirildiği bir Türkiye Cumhuriyetinde vatandaş olmaktan mutlu değilim. 

Hiçbir patrona ve siyasetçiye boyun eğmedim. Evet ama Servet içerisinde yaşamadım. Rabbime şükürler olsun hiçbir dünyalık şeylere ve insanlara kul olmadım.

İnşallah o hayırlı gerçek güzel günler hem Türkiye Cumhuriyeti için hem de tüm ülkeler için gelmesi dileğiyle.

Hep siyasiler bu siysete aşık olmasaydı da belki bir çözüm sunabilirlerdi. Onlar hep istedi ama ben hiç rahatsız ve mutsuz olmadım Türkiye Cumhuriyeti isminden. Onlar kendi bayraklarını çekmek istiyorlarsa göndere bu gerçekleşen bir hayal olmayacak. İnşallah. 

Bu yazı; Allah ve İnsan, Tabiat için yazılır.
Karşılıksız. Ne bir para ne de bir hediye alınmadan ve beklenti içerisinde olmadan siz okuyuculara sunulur. Ve üstelik karşılıksız.

Ah almayın! Zalime boyun eğmeyin! 

Sana ve bana kalmaz bu dünya...

Bugün Ramazan'ın ilk günü. 






Hiç yorum yok: