ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

2 Nisan 2021 Cuma

TikTok

Aile Kavramını ve Hediyenin gerçek değerini silip süpüren içini maddiyata ve nefsani arzular ile dolduran günümüz dünyasında "eğlence" ismi ile pazarlanan insanı aptallaştıran bir mobil pazar ahlaksızlığı. 

Bazı TikTok fenomenleri şarkıcı Demet Akalın'ı tiye alarak dalga geçmişler.
Bu fenomenler o alaycı fenomenler saygı kavramını yitirdikleri için anneleri yaşında bir hanımefendiye saygısızlık yapmışlar.

Birgün onlar da büyüyecekler... ileri ki yaşamları için kendilerine temiz ve ahlaki anılar oluşturmak yerine  şimdi keyfini yaşıyorlar ama düşünmüyorlar.
Nasıl olsa gencecik evlatlar!..

TikTok İnsanların hayatına hiç de güzel bir giriş yapmadı. 

Dolandırıcılık ve dilencilik, fuhuş vb. bu yeni günümüz dünyasında maalesef zamana uygun ve çağa uydurularak ilerleyen hiç de hoş olmayan bir yol oldu. Ve ileride biz insanları hangi ahlak dışı şeyler bekliyor bilmiyorum ama iyi bir denetim mekanizması kurabilmeliyiz. İnternet Ahlak Polisi ve internet Asayiş vb. İnternet ortamının biz insanları aptal yerine koymasına izin vermemeliyiz. 

Sadece internet polis teşkilatı kurmak doğru olacak mıdır?  olur ama eksik olacaktır. İnterneti kim denetleyecek? İnsanlara bu çağın şekil değiştiren ama bilinen pislikleri ile mücadele iyi bir doğru eğitimle başlar ama önce anne ve babanın doğru eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Fenomen olmak çok kolay ama eğitimli ve ahlaklı bir insan olmak topluma faydalı olmaz mı? Eğitimli ve meslek sahibi olan ahlakın ne olduğunu bilen vesaire iyi insanlar yetiştirilmelidir.

Hayırlı Cumalar!

Not: bu çok kısa bir yazıdır. Belki doğru bir yazı veya  yanlış. Size kalmış değerlendirilmesi yazının.

Helal ile Haram aynı şey kesinlikle değildir.
Haram ile yaşanılan mutluluk çok sahte ve hiçbir değeri yoktur. Kısa süreli geçici mutluluktur. 

Helal ise gerçek mutluluğa açılan en iyi ve değerli bir kapı misali kapı olur...

Düşünün;

TikTok, fenomenin kazandığı paranın yarısından fazlasını aldığını işittim bir TV kanalından. Ve TikTok alması gereken paradan çok daha fazlasını alıyor. Bu adaletsizlik ve kanunsuzluk değil mi?
Zaten fenomenin kazandığı para ne oluyor?

Adalet hak-hukuk, ahlak içi boşaltılırsa ne mi olur? Haydan kazanılan paralar huya gidecektir... yani siz siz olun HELAL olanı tercih ediniz.  Eğer düşünmezseniz sizin yerine yanlışı doğru gibi sunan kişilerin para basan bankası olursunuz. Lütfen doğru tercihleriniz olsun. Ve de kendinizi lütfen kullandırtmayın!






Hiç yorum yok: