ÖNEMLİ ! / IMPORTANT !

Sayın Ziyaretçi, Benimle ilgili ve ilişik, ilişkili Sosyal Medya (Instagram ve Twitter) üyeliklerimi sonlandırdım. Web siteleri, resim ve video vb. sosyal medya adres, etiket, vb. herşeyi dikkate almayınız! ❤ 💜 💛 💙 💕 💚🌷🍀🌻🥀🌹🏵🌼🌱🌸🌺🌿💐 ⛵⭐⭐🌞 Dear Visitor, I have terminated my related Social Media (Instagram and Twitter) memberships. websites, images and videos etc. social media address, tag, etc. ignore everything! Mr. Murat YAZGI English: Google Translate. 1June 2021 /Istanbul, Turkey

8 Ocak 2024 Pazartesi

İslamiyet Kime neye göre mi?

Bir haber okuyorum...

 Haberin altına okuyucuların duygu ve düşüncelerini paylaşması için yorum kutusu açık bırakılmış. Böylece okuyucular paylaşım yaparlar. 

Ve bir haber okuyorum ve okuduğum habere yapılan yorumlardan biri Buhari Hadisi idi.

Hadiste bahsedilen kendi ifademle:

Evlilik dışı cinsel birliktelik yaşamayın olarak ve yaşamadığınız evlilik dışı cinsel birlliktelik olmadığı takdirde cennet vaadinin olduğu ifade edilir. İnternet araştırmasyla hadiste verilen bilginin sadece evlilik dışı cinsel ilişki ile sınırlı olmadığını bir web sitesinden de okumuş oldum. 

Gelelim konuya:

Atatürk Diyanet işler başkanlığını kurmuş ve böylece halk bilgiye erişmede yalan bilgi değil araştıra ile ve onaylanan bilgi halk tarafından okunsun, öğrenilsin maksadiyle Diyanet işleri başkanlığı kurulmuştur. 

Ha, bugün kü diyanet Erbakancılar ve Fettullah gibi örgütlerce de, diğer örgütlerin suistimaline maruz kalmıştır. İtibar maalesef onların olmuştur.

Allah'ın affediciliği unutulmamalıdır. Cımbızla seçilen ayetler yanlış sunulmaktadır. Halkın bilgi alma özgürlüğü maalesef yıllardır istismar edilmektedir.

Erbakancılara ve diğer dincilik yapanlara tavsiyem; din, kopyala yapıştır  asla değildir.

Eğer İslamiyet suistimal edilmese idi ne Osmancılık ne de şuculuk yapılır olmaz idi. 

İslamiyeti öğrenmek isteyenlere tavsiyem; araştırma, okuma ve öğrenme ile ilgili olacaksınız. Böylece yalan bilgi karşısında ayakta dik duramaz.

Medrese ve tekke içinde mutluluk varken, siyasete karışmak ile eğrilik içeren kalem ve sözler süslü yalan olur...

Efendiler! Kimseye kalmaz bu dünya.

Allah'a hamdolsun. Bu kelmeler para için yazılmadı. Dünya hayatına kul olanlara nasihat vardır. Tövbe etmek için size hatırlatma vardır 

Eğer İslamiyeti Eğer tarikatlar ve Erbakancılar çözmüş ise neden halka cömertlik yoktur?
Filistin'e kayıtsızlık ne den vardır?
Deaş/Işid için sözleri sert ifade olan siyasiler İsrail'e  neden suskunlar? Hadsiz İsrail'e neden haddi bildirilmez?

Hayatı bedava yapmayıp Osmanlıcılık ve dincilik  yapanların sözleri itibar içermez.

Devletimizi devletçik yapanlar nasıl da müslüman oluyor yahu!

Her şeyin en doğrusunu sadece Allah bilir.

Not: Ben bilen ve hatika bir insan değilim. 

Birçok kelimelerim var ama taş olsalardı çatlayan olmuşlardı.

Anlamanız için iki konu anlatayım. 
Müslüman olmayan patron, eğer işçilerine iyi haklar ve iyi ücret ile bayramlarda hediyeler ikram eder ise işçilere, sevap kazanır. Müslüman olursa da sevabı artar.

Ülkemizde Erbakancılarca yönetilen Meslek Liseleri fabrika gibi ve de Merkez bankası gibi para basar. Milyonlar ile ifade edilen ciro rakamları inanılmazdır. O Meslek liseli kardeşim evine götürdüğü her ay küçük ücret. Halbuki o Meslek liseli kardeşlerime 50 bin Türk Lirası  veya 100 bin Türk Lirası aylık alsalar ve aileleriyle birlikte bedava Hac ve Umre ikram olunsalar ne güzel olurdu değil mi ? 

Sizce Müslüman kim veya Müslüman tanımı Osmanlıcılık yapan mı?

Birkez  daha ifadem odur ki; Her şeyin en doğrusunu Allah daha iyi bilir. 

Allah'tan başka İlah ve Tanrı yoktur.

Son not: 
Ertelemem gerekti yazılarımı pek sözümde duramadım. 

basından bir haber:
Aydın'lı bir çiftçi ineklerin bulunduğu ahır pavyon gibi ışıklandırılmış. Çiftçinin ifadesi ise daha fazla verimli süt almak için imiş.

Ot ile beslenen ve sağılarak süt elde edilen canlılara klasik müzik gibi bir dinletiye maruz kalması ve renkli ışıklarla pavyona dönüştürülen ve bu ışıklara maruz kalan canlılar. 

Doğru olan nedir? Özgürce dağlarda gezsinler ve otlarla beslensinler. Temiz kaynak sularından içmeleri. Sakince yumuşak yada duruma göre fırça ve ılık suyla temizlensinler. Ahırlar temiz tutulsun. ... gibi. Bu dur kanımca doğru uygulama. Ve güleryüz tatlı dil de çözümdür. SEVGİ... para için ve boş şeyler için yöntemler boştur. Canlılar için eziyet ve zulüm olmamalıdır. Müslümansanız kur'an okuyabilirsiniz açık havada ve sevgiyle dokunmak. SEVGİ.




Hiç yorum yok: